Bu işin sonu yok. Burada uzatılmasını isteyenler istedikleri tarih te ozaman başkaları uzatılmasını isteyecek bu durumun sonu yok. Seneyede bazıları diceklerki e biz 1 sene sonra b olacaz işsiz kalacağız. ben b veya a ile yükselemediğim halde ve c sınıfı uzman olduğum halde artık devletin bu saçma sapan uzatma işlerini bırakması lazım hem a hemde b ye bakabilmeyle ilgili. şuan hali hazırda zaten binlerce öğrencisi olan 2 yıllık isgler geliyor. durmadan uzat uzat nereye kadar. kimi tatmin edecek bunları

Zaten iyicene sıkıldım, belki bu vesile ile tatil yapardım. Şaka bir yana, teoriyi de kenara koyarsak maalesef işveren, devlet ve de çalışanlarda ve hatta belki de bir kısım isg profesyonelinde istenilen iş güvenliği kültürünün dörtte biri ancak oluştu. O da baskılarla, bu baskı her taraf için geçerli. Bu işin ahlaki, etik ve de iş olan kısmı. Bu konuları henüz başaramadık. Geriye kalıyor para kazanma, hayatını idame ettirme kısmı, o konuda tabiki kişiler; bir süre verilmiş ise bunda bir mantık ve de lehde çıkar beklerler. Bu 3 ve de 4 yıllık tek seferlik izin diyelim neden verildi? Tabiki üst sınıf sınavına girmeye hak kazanma şartlarından bir tanesi bu süreler olduğu için verildi. Amma ve lakin bu süreleri veren Bakanlık şunu da çok iyi biliyor olmalıydı ki, bu süreleri dolduran bir kişiye şansı yaver giderse (isg katipe atanma zamanı denk gelirse) en az 4-5 aylık bir ek süre daha lazım ki eğitim kurumuna başvurabilsin ve zamanında ilk sınava yetişebilsin.