- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (B)
1.1.2017'de yürürlüğe girecek olan yönetmelik de, az tehlikeliler gibi 1 yıl ertelenecektir diye düşünüyorum. Başka bir alternatif olamaz..
Bu durum gerçekten sıkıntılı..ben de 4 senedir aktif olarak C sınıfı uzman olarak çalışıyorum..sırf B olamadım diye Ocak 2017 den sonra tehlikeli sınıfa bakamayacak olmam haksızlık.işten çıkmam gerekecek bu durumda..bence imza kampanyası başlatalım..enazından bu işi uzun süredir yapanlar için bi hak tanısınlar
1 Temmuz 2017 diyebiliyorumArkadaşlar bimer'e yazdığım yazıyı aynen sizle paylaşıyorum:
^^Mayıs 2013 ten itibaren C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaktayım.Bilindiği üzere 01/01/2017 den itibaren C sınıfı uzmanlar sadece az tehlikeli yerlere bakabilecek.Yani ben 3 yılı aşkın yaptığım iş ve kazandığım tecrübelerden B olamadım diye vazgeçmek zorunda kalacağım.Şuan tehlikeli sınıfta yer alan bir tekstil fabrikasında tam zamanlı olarak çalışıyorum.Kanunda bir değişiklik yapılmazsa ben 1 Ocak tan itibaren işten çıkmak zorunda kalacağım.Benim durumumda olan aynı mağduriyeti yaşayacak olan binlerce uzman bulunmaktadır
Sizlerden ricam kanunda değişiklik yapılmasıdır.Mesela 2 veya 3 senedir aktif uzmanlık yapan C sınıfları tehlikeli yerlere bakabilir diye bir ibare bile eklense benim gibi bu işe hatırı sayılır emek vermiş kişilerin mağduriyeti önlenmiş olur.Zamanında prim günü sayısından dolayı hiç uzmanlık yapmamış kişiler A yada B sınıfı uzman oldular.Bizler aktif olarak bu işi yapıyoruz ve bu işte uzmanlaştık. 1 Ocak 2017 den itibaren sadece az tehlikeli yerlere bakabilecek olmamız ciddi bir haksızlık olacaktır.
Saygılar^^
Merhaba;Arkadaşlar merhaba ben ağustos ayı sonunda tehlikeli sınıfta olan bir firmada C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak işe başladım ancak çalıştığım firma bir OSGB firmasından hizmet alıyor OSGB den C sınıfı arkadaşın İSG Katipten ataması olduğu için benim atamam olmuyor olursa diğer uzmanın iptal edilmesi gerekiyor ancak SGK bildirgesinde İSG uzmanı olarak gözüküyor bu durumda İSG katipten atamam olmadığı için fiilen C sınıfı uzman olarak çalışmış olmuyorum ne yapmam gerekiyor.
teşekkürler.
Haklısınız ancak çalıştığım firma zaman zaman taşeron firmayla çalışıyor bu durumda çok tehlikeli iş kapsamında A Sınıfı Uzmana gerek olduğu için Csınıfı uzman yeterli olmuyor.Merhaba;
Yönetmelik gereği maalesef zaman bölünerek iki uzmana paylaştırılamıyor. Anlamadığım nokta firmanız sizi bünyesine kattıktan sonra neden hala hizmet almaya devam ediyor?
Resmi olarak uzmanlık yapabilmeniz için sizin de belirttiğiniz gibi diğer igu sözleşmesinin katip üzerinden iptali gerekiyor. Bu durum böyle devam ettiği müddetçe ileride B sınıfı olmak için doldurmanız gereken prim gününden kaybınız oluyor.
Peki çok tehlileli işlerde(taşeron olarak) eğitim ve risk analizi durumunda C Sınıfı Uzmanın imza yetkisi oluyor mu? Birde 1 Ocaktan itibaren C uzmanın B uzman yerine bakma durumu bittikten sonra eğer OSGB firmasından hizmet almaya devam ederse tam zamanlı B Sınıfı uzman bulundurmak zorunda mı?Çok tehlikeli yerlerde iş taşere edeceğiniz zaman A sınıfı uzmana firmanızın ihtiyacı yok. Taşeron olarak iş yapılacağı zaman önemli olan sizin firmanızın yaptığı asıl iştir. Yani bir A sınıfı uzmana ihtiyacı yok firmanızın.
Eğer kanunda bi erteleme olmazsa 1 ocaktan itibaren siz tek başınıza o firmaya bakamazsınız maalesefPeki çok tehlileli işlerde(taşeron olarak) eğitim ve risk analizi durumunda C Sınıfı Uzmanın imza yetkisi oluyor mu? Birde 1 Ocaktan itibaren C uzmanın B uzman yerine bakma durumu bittikten sonra eğer OSGB firmasından hizmet almaya devam ederse tam zamanlı B Sınıfı uzman bulundurmak zorunda mı?
Sizin şu an için bu tür işlerde imza yetkiniz var. Dediğim gibi asıl olan sizin yaptığınız için tehlike sınıfı.Peki çok tehlileli işlerde(taşeron olarak) eğitim ve risk analizi durumunda C Sınıfı Uzmanın imza yetkisi oluyor mu? Birde 1 Ocaktan itibaren C uzmanın B uzman yerine bakma durumu bittikten sonra eğer OSGB firmasından hizmet almaya devam ederse tam zamanlı B Sınıfı uzman bulundurmak zorunda mı?
OSGB den hizmet almaya devam ederse B Sınıfı uzmana gerek var mı? (firmanın 50 den az çalışanı bulunuyor)Sizin şu an için bu tür işlerde imza yetkiniz var. Dediğim gibi asıl olan sizin yaptığınız için tehlike sınıfı.
Oğuz Bey'in de dediği gibi 1 Ocak'tan sonra B sınıfı uzman sözleşmesi yapmalı firmanız
Tehlikeli sınıf (Çelik konstrüksiyon imalat montaj)Şeyma Hanım sizin firmanızın nace koduna bakıldığında Tehlike sınıfı nedir?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.