- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (C)
2 yıllık aöf isg mezunu c sınıfı uzmanlar ile yüksek lisans yaparak B sınıfı uzman olanlar saha tecrübesi olmadığı sürece aynı yeterliktedir bence. Ben bir fark göremiyorum. Zaten saha tecrübesi ile kendini kanıtlamış donanımlı B sınıfı uzmanların C sınıflarının çalıştığı işlerde gözü olmuyor. Onları piyasası tecrübeli donanımlı uzman tercih eden büyük firmalar.
2023'te A sınıfı uzman olacak olanlar da şuan A sınıfı uzman olan birçok kişiden çok daha donanımlı olacaktır. Piyasada kendilerine pay alabilmek için herkes kendisini daha fazla geliştirmeye çalışacak çünkü. Ancak bu şekilde iş güvenliği ileri taşınabilir. Aman benim payım azalmasın kimse A olmasın derdine düşerek değil.
Aynen öyle, osgb haricinde, diğer şirketler, fabrikalar vs. Donanıma bakar, yapabileceğin başka işlere... İş güvenliği, geçici bir iş, yan iş gibi görülüyor.
Bakın ilanlarda Mühendis arıyor, kimyacı, insan kaynakları uzmanı arıyor... Neden o işi de yaptıracak... Bu yüzden ne kadar belgen var, ne kadar farklı alanlarda uzmanlığın var, ek iş tecrüben var bunlar çok önemli...
B sınıfı belgesi aldım, hadi bana verin 4/5 bin, ben önce de bunu anlattım, zihniyetimi sorguladılar... Tecrübe deniyor ama çoğu B sınıfı bu durumda, çalışmamış, iş para beğenmemiş, ya da bulamamış...
Dershanecilik örneği verdim, Binlerce öğretmen var, ilk girersin, para bile vermezler, stajyerlik, vs... Ama ben 1 öğretmenin bile bunlar piyasayı düşürüyor dediğini duymadım. Yıllarca işe alım yaptım, Elindeki belge diploma sana işi vermez, cvnin gücü verir...Çalışmazsan gelişemezsin.. durum bu..
mağaza müdürlüğü yaptım... Biri 5 bin verir, yabancı, büyük şirket 10 verir, yerel küçük şirket 3 bin.. kimse de bunlar piyasayı düşürüyor demez.. Çünkü 10 binlik işi alman sana bağlı, deneyimin ne, yabancı dil, diploma senin tavrın( ki en önemlisi) belirler...
Ama hiçbir işte, diplomamı belgemi verip gelmeyim yok, ama burada var... işte piyasayı düşüren de bu...
Ama herkes başkalarına kızıyor, sisteme kız...Bu sistem 2020 ye ertelenmiş, sistem dışı kalan kişiler mağdur. onlarda düzenleniyor. doğru olan bu..
ama kimse kusura bakmasın herkesin derdi para, kendine dürüst olmak lazım... Ki bu düşünce de kötü değil, sende haklısın, o da haklı...
Ama kısa yoldan uzman olup, Gün süresiyle belge alıp, Ya da üst sınıfa bakarak gün doldurup( bende dahil) şimdi ben yükseldim, gelsin demek olmuyor..
kimse bakamıyorsa, eşitlik gelmişse, kanunda yürürlüğe girmişse tamam...
Bırakalım Tüm süreler eşitlensin... Herkes, alan artması, zorunluluk gelmesi için çalışması lazım...