- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (C)
Herkes için hayırlı olsun şimdiden değerli arkadaşlar.
Bu ne demek?16 şubat idi toplantı 19 şubata alındı.
Keşke kamu ve az tehlikeli işyerlerinin Temmuz 2020 de hizmet almasıyla ilgili gitselerdi mahkemeye. Bence kuru gürültü itibar etmeyiniz ve burukta olsa sevincinizi yaşayınız. Bıktık ya meslekti, iş güvenliğiydi adı altında bize saldırılarından. Kimse kusura bakmasın önce benim ekmeğim, sonra meslek.Bazı forumlarda tehlikeli sınıfa C sınıfı uzmanların bakmasıyla ilgili uzatma çıkınca daha doğrusu çıkarsa mahkemeye başvuruda bulunacaklarını yazanlar var. Merak ettiğim konu TBMM tarafından çıkarılan kanun sadece Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ediliyor diye biliyorum. Yani kanun koyucu ve değiştirici TBMM dir. Anayasa mahkemesi de sadece şekil yönünden iptalde bulunabilir diye biliyorum. Mahkemeye gidilse tabi ki iptal çıkmaz da (zaten bu başvuruyu yapmak isteyen çok sınırlı bir kesim durumdan rant devşirmek isteyip hevesi kursağında kalanlar var anladığım kadar) neyse böyle bir girişim komik olmaz mı teknik olarak yasayı değiştirmek için mahkemeye gidebilme imkanı var mı merak ettim doğrusu çünkü bu idarenin verdiği bir karar değil... Eğer bu komedi yaşanırsa her durumda mesleğin itibarı diye tutturanlar asıl bu şekilde mesleği ayaklar altına sermezler mi?
Bazı forumlarda tehlikeli sınıfa C sınıfı uzmanların bakmasıyla ilgili uzatma çıkınca daha doğrusu çıkarsa mahkemeye başvuruda bulunacaklarını yazanlar var. Merak ettiğim konu TBMM tarafından çıkarılan kanun sadece Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ediliyor diye biliyorum. Yani kanun koyucu ve değiştirici TBMM dir. Anayasa mahkemesi de sadece şekil yönünden iptalde bulunabilir diye biliyorum. Mahkemeye gidilse tabi ki iptal çıkmaz da (zaten bu başvuruyu yapmak isteyen çok sınırlı bir kesim durumdan rant devşirmek isteyip hevesi kursağında kalanlar var anladığım kadar) neyse böyle bir girişim komik olmaz mı teknik olarak yasayı değiştirmek için mahkemeye gidebilme imkanı var mı merak ettim doğrusu çünkü bu idarenin verdiği bir karar değil... Eğer bu komedi yaşanırsa her durumda mesleğin itibarı diye tutturanlar asıl bu şekilde mesleği ayaklar altına sermezler mi?
Mart sonuna doğru yürürlüğe girer.Konu 19 şubatta konuşulacak, tbmmnin sayfasında yazıyor. Peki bu süreçler nasıl ilerliyor. Yani 51 iktidar partisi imzasıyla konu geçer bu kesin gibi ama süreç ne kadar sürer. Bilen ya da fikri olan var mı ?
Adam dışarıdan aöf 2 yıllık isg okumuş yeni mezun, A ve B uzmanlara hakaret etmeye başlıyor... C sınıflarının tehlikeli sınıfa bakabilmesi zaten uygun değil 7 yıldır yasa erteleniyor zaten temmuz 2020 dede 50 kişi altı olan az tehlikeli sınıf yürürlüğe girmiş olacak o zamansa işveren uzman olabiliyor zaten bu durumda mayıs 2020 de C uzman olan arkadaş mağdur olmuyor onlar içinde Yasa 2023 e ertelensin bence... Zaten o tarihde tüm uzmanlar A oluyor zaten
hasretinize dayanamadım geri döndüm arkadaşlar hemide güzel haberlerin üstüne bu arada uzatılması için elinden gelen gayreti gösteren üyelere teşekkür ederim. uzatılmasını istemeyen c lerin işşiz kalmasına sevinen dalga geçen herkese saygılar... mukavemet ,öncü bakır ,işaret , seda tınaz ,esra kaya 87, nesrin pul , murat alper , altay, gökay tanrıöver ve ismini sayamadığım bu uğurda uğraşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. actığımız kampayalar 10 dk dk da bir faxlar mailler işe bir nebze olsun yaradı uzatılmasa bile bu duruma gelmesi de umut verici inşallah işinden olan herkes en kısa sürede işine geri döner...
2 yıllık aöf isg mezunu c sınıfı uzmanlar ile yüksek lisans yaparak B sınıfı uzman olanlar saha tecrübesi olmadığı sürece aynı yeterliktedir bence. Ben bir fark göremiyorum. Zaten saha tecrübesi ile kendini kanıtlamış donanımlı B sınıfı uzmanların C sınıflarının çalıştığı işlerde gözü olmuyor. Onları piyasası tecrübeli donanımlı uzman tercih eden büyük firmalar.
2023'te A sınıfı uzman olacak olanlar da şuan A sınıfı uzman olan birçok kişiden çok daha donanımlı olacaktır. Piyasada kendilerine pay alabilmek için herkes kendisini daha fazla geliştirmeye çalışacak çünkü. Ancak bu şekilde iş güvenliği ileri taşınabilir. Aman benim payım azalmasın kimse A olmasın derdine düşerek değil.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.