Özlem hanım fazla seçenek yok . Orada sigortalı olarak kendinizi 3-5 gün arası göstersinler sizde hem risk analizi hazırlayın hem acil eylem planı hazırlayın ve sigortalı olduğunuz için eğitim verin .
Kemal Bey Merhaba;
10 dan az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli yerler revir ve ig uzmanı odası gibi çalışmaları da yaparak ig uzmanı ve hekimle sözleşme yapmak durumunda mı? (aslında cevap evet ama nasıl olacak bu iş bana hala tuhaf gelmekte.)
Bunun yanında NACE koduyla yaptığı iş uymayan yerler var? Nasıl bir yol izleyebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar
Benim bildiğim kadarıyla böyle birşey yok . ilgili yönetmelikte
İşyeri sağlık ve güvenlik birimi kurma yükümlüğü
MADDE 6 – (1) İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının tam süreli görevlendirilmesi gereken durumlarda; işveren, işyeri sağlık ve güvenlik birimi kurar. Bu durumda, çalışanların tabi olduğu kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa göre belirlenen haftalık çalışma süresi dikkate alınır.
(2) İşveren ayrıca tam süreli iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü olmasa dahi; işyerinde görev yapacak olan iş güvenliği uzmanına İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde belirlenen kriterlere uygun bir yer göstermek zorundadır.
yani tam zamanlı olmadığı durumlarda söz konusu değil .
ÖNEMLİ !!!
Arkadaşlar merhaba;
Tam zamanlı olarak bir firma da İSG Uzmanı olarak çalışıyorum. Ancak bana sürekli küçük işletmelerin risk değerlendirmesi, acil durum eylem planı ve çalışanlarının eğitimlerini vermem için teklifler gelmekte. Açıkçası tek seferlik yapacağım bu işlerin sayısı oldukça fazla ve bende yapmak istiyorum. Ancak duyduğuma göre bireysel çalışanlar iş güvenliği eğitimi veremiyorlarmış, eğitim verebilmemiz için ya o işletmenin SGK' lı çalışanı olmamız gerekiyormuş ya da OSGB bünyesinde olmamız gerekiyormuş. Bu doğru mudur, böyle bir yönetmelik gerçekten var mıdır, ya da yapanlarda sıkıntı oldu mu? Sizlerden çok acil yardım istiyorum.
Teşekkür ederim.
Şu an o küçük işletmelerin uzman bulundurma zorunluluğu olmadığı için benim onlarda SGK'lı görünme ihtimalim olmayacak ve onlarda bunu kabul etmeyeceklerdir. Lütfen bu konuda bana çok acil yardımcı olur musunuz ?
Teşekkürler.
tam zamanlı değilse isgb kurmuyor tamam da igu ve hekimle sözleşme yapma durumu var mı sonuçta tam zamanlı değilse uygun yer gözterir diyor. örneğin 9 - 14 - 30 çalışanı olan 3 işyeri düşünelim bunlar igu ve hekimle sözleşme yapacak mı?Benim bildiğim kadarıyla böyle birşey yok . ilgili yönetmelikte
İşyeri sağlık ve güvenlik birimi kurma yükümlüğü
MADDE 6 – (1) İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının tam süreli görevlendirilmesi gereken durumlarda; işveren, işyeri sağlık ve güvenlik birimi kurar. Bu durumda, çalışanların tabi olduğu kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa göre belirlenen haftalık çalışma süresi dikkate alınır.
(2) İşveren ayrıca tam süreli iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü olmasa dahi; işyerinde görev yapacak olan iş güvenliği uzmanına İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde belirlenen kriterlere uygun bir yer göstermek zorundadır.
yani tam zamanlı olmadığı durumlarda söz konusu değil .
tam zamanlı değilse isgb kurmuyor tamam da igu ve hekimle sözleşme yapma durumu var mı sonuçta tam zamanlı değilse uygun yer gözterir diyor. örneğin 9 - 14 - 30 çalışanı olan 3 işyeri düşünelim bunlar igu ve hekimle sözleşme yapacak mı?
Yani tehlikeli ve çok tehlikeli yerler sözleşmesini yapacak ve tam zamanlı olmasa da (isgb kurmadan) bir oda ve revir hazırlayacak her ay onaylı defterini dolduracak . doğru mu?ocak 2014 ten sonra tehlikeli ve çok tehlikeli tüm işyerleri bunu yapmak zorunda .
Yazdıklarınız doğru, eğitim verdiğiniz gün sizi sigortalı yapmaları yeterli.. İSG katipten sözleşme de yapmanız gerekecektir.ÖNEMLİ !!!
Arkadaşlar merhaba;
Tam zamanlı olarak bir firma da İSG Uzmanı olarak çalışıyorum. Ancak bana sürekli küçük işletmelerin risk değerlendirmesi, acil durum eylem planı ve çalışanlarının eğitimlerini vermem için teklifler gelmekte. Açıkçası tek seferlik yapacağım bu işlerin sayısı oldukça fazla ve bende yapmak istiyorum. Ancak duyduğuma göre bireysel çalışanlar iş güvenliği eğitimi veremiyorlarmış, eğitim verebilmemiz için ya o işletmenin SGK' lı çalışanı olmamız gerekiyormuş ya da OSGB bünyesinde olmamız gerekiyormuş. Bu doğru mudur, böyle bir yönetmelik gerçekten var mıdır, ya da yapanlarda sıkıntı oldu mu? Sizlerden çok acil yardım istiyorum.
Teşekkür ederim.
bEN HİÇBİR YÖNETMELİKTE BÖYLE BİR AÇIKLAMA OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM. İGU EĞİTİM VERİR, YA SSK YAPILIR YA DA FATURA KESER. YÖNETMELİKTE VARSA BİLGİLENDİRİR MİSİNİZ?Yazdıklarınız doğru, eğitim verdiğiniz gün sizi sigortalı yapmaları yeterli.. İSG katipten sözleşme de yapmanız gerekecektir.
Eğitimi verebilecek kişi ve kuruluşlarbEN HİÇBİR YÖNETMELİKTE BÖYLE BİR AÇIKLAMA OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM. İGU EĞİTİM VERİR, YA SSK YAPILIR YA DA FATURA KESER. YÖNETMELİKTE VARSA BİLGİLENDİRİR MİSİNİZ?
bir şey olmaz hocam hizmetin güzel olsun yeter . sen ekmeğine bak...ÖNEMLİ !!!
Arkadaşlar merhaba;
Teşekkür ederim.
bende bu konuda bilgilendirilmek isterimYani tehlikeli ve çok tehlikeli yerler sözleşmesini yapacak ve tam zamanlı olmasa da (isgb kurmadan) bir oda ve revir hazırlayacak her ay onaylı defterini dolduracak . doğru mu?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.