- Katılım
- 18 May 2012
- Mesajlar
- 51
- Tepki puanı
- 34
Dediklerinize kısmen katılıyorum.
Sigorta konusunda hatalısınız. İki konuda:
1- Bireysel çalışmada tek çıkar yol sigortalı çalışmak değil serbest meslek makbuzu da kesebilirsiniz fatura da.
2- Sigortalı çalışma; evet bir bakıma en kestirme ve en zahmetsiz yol İSG Profesyonelleri için. Fakat bir şeyi atlıyorsunuz! 10 kişinin altındaki iş yerlerinden söz edip işverene bu üç kişiyi (Uzman, Doktor ve Diğer Sağlık Personeli) sigortalı yapacaksın nasıl dersiniz? İşverenin diyelim 7 çalışanı var; 3 kişiyi daha ekleyince Devlet desteğinden de olacak. Pratik hayatta uygulanması çok zor.
Ayrıca tüm arkadaşlara sesleniyorum: Diğer Sağlık Personelini unutmayın. Onlar da İSG profesyoneli ve hepimiz aynı gemideyiz.
İSG Katipten artık onların girişi de yapılabiliyor. Sertifikasız olanlarının girişi yapılamasa da Çalışma Bakanlığı sözleşmelerinin yazılı olarak yapılmasını istiyor.
Bireysel çalışmayı benimseyen arkadaşların İSG Hizmetlerinden söz ederken bütün yükümlülükleri işverene iyi anlatmaları gerektiğini düşünüyorum.
Çoğu işyerinde İSG kültürünün tohumları işverenle ilk görüşmede atılıyor. Bu konuda (İSG kültürünün oluşması ve işverenlerin bilinçlenmesi) ne kadar özverili çalışırsak ilerisi hepimiz için daha aydınlık olacaktır.
Pazarlama elemanları ile müşteri kapmaya çalışan OSGB'lerin "Para Kültürünü" benimsediğini, Bakanlığın buna göz yumduğunu ve bindikleri dalı k,
esmekte olduklarını söylememe gerek yok sanırım.
Saygılarımla
Sn Baran bey merhaba,
Yukarıdaki bireysel çalışma hakkında söylediklerinizin dayanağını öğrenebilirmiyim? Dediğiniz üzere bende bireysel çalışmaya devam ediyorum ama çok sıkıntılı. Doktor+Uzman+Sağlık pers. 3 farklı kişinin sigortası gerçektende imkansızı zorluyoruz. Bildiklerinizi paylaşırmısınız...
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğine göre;
MADDE 5 – (1) İşveren, işyerlerinde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışanların ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla; çalışanları arasından bu Yönetmelikte belirtilen nitelikleri haiz bir veya birden fazla işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli görevlendirir. Gerekli nitelikleri haiz olması halinde tehlike sınıfı ve çalışan sayısını dikkate alarak bu hizmetin yerine getirilmesini kendisi üstlenebilir.
(2) İşveren, işyerinde gerekli niteliklere sahip personel bulunmaması halinde birinci fıkrada sayılan yükümlülüklerinin tamamını veya bir kısmını, OSGB’lerden hizmet alarak yerine getirebilir.