Özlem hanım fazla seçenek yok . Orada sigortalı olarak kendinizi 3-5 gün arası göstersinler sizde hem risk analizi hazırlayın hem acil eylem planı hazırlayın ve sigortalı olduğunuz için eğitim verin .
26 aralıkta Destekten Faydalanma İle İlgili Yönetmelik yayımlandı.Bakarsanız cevabını bulabilirsiniz sanıyorum.Yetkilendirilmiş Toplum Sağlığı Birimleri ile OSGB'lerden hizmet alınabilir diyor.Destek oranları belirtilmiş.Konu şimdilik beklemede .Arkadaşlar 10 kişini altında olan yerleri devlet ödemekte bireysel olarak iş güv uzm. ve işyeri hekimi çalıştırılarak çözülebilir. Ama işverene bu biraz pahalı gelebilir. Benim kanatim osgb den hizmet alınması yönünde bu tür yerlerin. Bazı arkadaşlar hemen itiraz edeceklerdir. Siz osgb de mi çalışıyorsunuz falan diye ben bireysel çalışmaktayım ama mantıklı düşünmek gerekirse bana göre osgb dir.
bireyselden de hizmet alınabilir neden atlıyorsunuz bunu.sizler neden bindiğiniz dalı kesiyorsunuz arkadaşlar.osgb siz hayat yok mu sizin dünyanızda.sömürülmek ne kadar da doğru26 aralıkta Destekten Faydalanma İle İlgili Yönetmelik yayımlandı.Bakarsanız cevabını bulabilirsiniz sanıyorum.Yetkilendirilmiş Toplum Sağlığı Birimleri ile OSGB'lerden hizmet alınabilir diyor.Destek oranları belirtilmiş.Konu şimdilik beklemede .
Kolay gelsin.
siz çalışıyormusunuzyönetmelikte yazan şu şekilde
Hizmet sunucusu: İş sağlığı ve güvenliği hizmeti vermek üzere Genel Müdürlükçe yetkilendirilmiş kişi, kurum veya kuruluşları,
kişi kurum veya kuruluşlar deniyor.
okuduğumdan anladığımı kısaca yazayım. gerekli şartları yerine getiren firmalar devletten 16 yaşından büyük sigortalılar için belirlenen prime esas kazanç alt sınırının günlük tutarının tehlikeli için %1,4 ve çok tehlikeli için %1,6’sını alacaklar. bu tutar aylık hizmet gün sayısıyla çarpılıp bir bede çıkacak. asgari ücrete göre aylık 11,84 tl ile 13,53 tl ediyor. bu para sgk genel müdürlüğü tarafından ödenecek. borcuna olan işverenin sgk borcuna mahsup edilecek. tabi şöyle düşünelim. tahlikeli bir sınıfta 9 çalışanınız var. devletten 106,56 tl ödenek verilecek. 9 çalışanı olan bir firmanın ayda 8 dakikadan 72 dakika iş güvenliği uzmanı çalıştırması lazım.
yanlışım varsa lütfen düzeltin
Değerli arkadaşlar 10 dan az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işletmelere bireysel olarak hizmet verebilirsiniz ocak 2014 ıtıbarı ıle bır hekımle anlaşın bıreysel hızmet ışverenedaha uygun fiyata gelir sadece hizmet süresince (personel sayısı*kışı başı zaman) kaç saat hızmet verecek ısenız sıgorta gırışınızı okadar sure yapacak sızınde hekımınde zaten sıgorta tutarı çok duşuk mıktardır. OSGB diye diye adamları işlerinden soğuttunuz. Sadece Osgb dıye bır kavram kullanılmamış. bu konuda takıntısı sormak istediği danışmak istediği bir konusu olan arkadaşlara her şekılde yardımcı olurum seve seve telden de olur. Maıldense sosyal ıletışım araçlarının tamamında da olur .
Saygılar iyi çalışmalar
Dediklerinize kısmen katılıyorum.Değerli arkadaşlar 10 dan az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işletmelere bireysel olarak hizmet verebilirsiniz ocak 2014 ıtıbarı ıle bır hekımle anlaşın bıreysel hızmet ışverenedaha uygun fiyata gelir sadece hizmet süresince (personel sayısı*kışı başı zaman) kaç saat hızmet verecek ısenız sıgorta gırışınızı okadar sure yapacak sızınde hekımınde zaten sıgorta tutarı çok duşuk mıktardır. OSGB diye diye adamları işlerinden soğuttunuz. Sadece Osgb dıye bır kavram kullanılmamış. bu konuda takıntısı sormak istediği danışmak istediği bir konusu olan arkadaşlara her şekılde yardımcı olurum seve seve telden de olur. Maıldense sosyal ıletışım araçlarının tamamında da olur .
Saygılar iyi çalışmalar
hocam bende senle aynı fikirdeyim bireysel olarak 10 çalışanı olan tehlikeli sınıftaki işyeri için nasıl bi fiyat teklif etmeliyim yada işte yine tehlikeli sınıfta olan 2, 3, 4 gibi çalışanı olan yerler için bir fiyat aralığı tavsiyeniz
olurmu? teşkürler şimdiden.
tebrik ediyorum siziDeğerli arkadaşlar 10 dan az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işletmelere bireysel olarak hizmet verebilirsiniz ocak 2014 ıtıbarı ıle bır hekımle anlaşın bıreysel hızmet ışverenedaha uygun fiyata gelir sadece hizmet süresince (personel sayısı*kışı başı zaman) kaç saat hızmet verecek ısenız sıgorta gırışınızı okadar sure yapacak sızınde hekımınde zaten sıgorta tutarı çok duşuk mıktardır. OSGB diye diye adamları işlerinden soğuttunuz. Sadece Osgb dıye bır kavram kullanılmamış. bu konuda takıntısı sormak istediği danışmak istediği bir konusu olan arkadaşlara her şekılde yardımcı olurum seve seve telden de olur. Maıldense sosyal ıletışım araçlarının tamamında da olur .
Saygılar iyi çalışmalar
Sayın hocam Bireysel olarak çalışmak hem uzman ve hekim için iyi çalışma hemde işverenin daha az maddi külfetle ve daha iyi hizmetle karşılaşmasını sağlar. Sadece hizmet alacağı zaman için ssk yatırması gerekli buda çok bir maddi külfet değil. Sayının 10 ve üzerine çıkması konusunda tam emin olmamak la birlikte Zaten birkaç saat çalıştırma yapacağın uzman ve hekim sanırım sayın üzerinde bir oynama yapmaz ( kişisel görüşüm tam zamanlı çalışma olmadığı için) ben bu şekilde çalışıyorum. Sadece başlangıçda biraz yorulacaksınız ama işler yoluna girdiğinde emin olun hem siz hemde işveren oldukça rahatlayacaktır.Dediklerinize kısmen katılıyorum.
Sigorta konusunda hatalısınız. İki konuda:
1- Bireysel çalışmada tek çıkar yol sigortalı çalışmak değil serbest meslek makbuzu da kesebilirsiniz fatura da.
2- Sigortalı çalışma; evet bir bakıma en kestirme ve en zahmetsiz yol İSG Profesyonelleri için. Fakat bir şeyi atlıyorsunuz! 10 kişinin altındaki iş yerlerinden söz edip işverene bu üç kişiyi (Uzman, Doktor ve Diğer Sağlık Personeli) sigortalı yapacaksın nasıl dersiniz? İşverenin diyelim 7 çalışanı var; 3 kişiyi daha ekleyince Devlet desteğinden de olacak. Pratik hayatta uygulanması çok zor.
Ayrıca tüm arkadaşlara sesleniyorum: Diğer Sağlık Personelini unutmayın. Onlar da İSG profesyoneli ve hepimiz aynı gemideyiz.
İSG Katipten artık onların girişi de yapılabiliyor. Sertifikasız olanlarının girişi yapılamasa da Çalışma Bakanlığı sözleşmelerinin yazılı olarak yapılmasını istiyor.
Bireysel çalışmayı benimseyen arkadaşların İSG Hizmetlerinden söz ederken bütün yükümlülükleri işverene iyi anlatmaları gerektiğini düşünüyorum.
Çoğu işyerinde İSG kültürünün tohumları işverenle ilk görüşmede atılıyor. Bu konuda (İSG kültürünün oluşması ve işverenlerin bilinçlenmesi) ne kadar özverili çalışırsak ilerisi hepimiz için daha aydınlık olacaktır.
Pazarlama elemanları ile müşteri kapmaya çalışan OSGB'lerin "Para Kültürünü" benimsediğini, Bakanlığın buna göz yumduğunu ve bindikleri dalı kesmekte olduklarını söylememe gerek yok sanırım.
Saygılarımla
söylemiş olduğunuz rakam sadece uzman için fazla doğrusunu söylemek gerekirse ben uzman + hekim 130-150 arasında değişen bir mebla teklif ediyorum. Hekim arkadaşlarla birlikde eşit şekilde paylaşıyoruz. Tabi işlerin kovalaması ve takibini ağırlıkla ve kendi isteğimle ben yapıyorum.saati en az 100 tl. den aşağı düşmemenizi tavsiye ederim.
söylemiş olduğunuz rakam sadece uzman için fazla doğrusunu söylemek gerekirse ben uzman + hekim 130-150 arasında değişen bir mebla teklif ediyorum. Hekim arkadaşlarla birlikde eşit şekilde paylaşıyoruz. Tabi işlerin kovalaması ve takibini ağırlıkla ve kendi isteğimle ben yapıyorum.
Hocam emin olun çok daha üstünde de hakediyorsunuz. Sıkıntı OSGB ler uzmanı ucuz fiyata çalıştırınca hizmetin kalitesine pek önem vermeden ne gelirse işletmeci mantığıyla bakıp fiyat veriyor. 20 çalışanı olan tehlikeli bir fabrikaya verdikleri fiyat 450 TL gelinde üzülmeyinsize göre fazla olabilir ama ben hakettiğimi düşünüyorum. işi kopyala yapıştır şeklinde yapmayanlardanım.bu fiyata göre de iş alabiliyorum. hekim 100 uzman 100.
Hocam şu bahsedilen İhale konuları ile ilgili çok yer aradım böyle bir olay söz konusu değil sadece OSGB gidebilir diye bir sözde yok Peki Bu hizmeti Devlet olarak ben Toplum Sağlığı Mertkezinden karşılayacam derse ne diyebilirsiniz. Birtane uzman istihdam eder süreye bakılırsa 1 uzman 3000 personele bakabileceğine göre Devlet neden OSGB ye versin ki Bence bunu Toplum Sağlığı merkezinden karşılayacak çoğumuzda görecez. Bakanlığın Bu işi ihaleye dökebileceğine dair birtek kanıtı olan varsa paylaşsın herkes bilgilensin.İhalelere şartnamelerdeki koşulları sağlayan ve yeterlik alan OSGB'ler teklif verebileceklerdir. Kalın sağlıcakla.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.