Arkadaşlar 10 dan az çalışanı olan tehlikeli işyeri ile sözleşme yaptım, ben ücretimi şimd, işverendenmi talep edicem, yoksa başvuru yapmam gereken yer var mı?çok karışık bi durum, eğer osgb söz konusu ise sistem neden sözleşmemi kabul etti
Bu konuda aldığım bilgiye göre bir protokol imzalanmış ancak ilgili yönetmelik henüz çıkmadı biliyorsunuz. Yanılmıyorsam konu şöyle: firmalar tehlike sınıfları ve çalışan sayılarına bağlı olarak kuruma (sgk)'ya başvurarak destek talebinde bulunacak, durumu incelenen firma destek kapsamında 6 aylık periyodlarda taslaktaki hesap yöntemine göre parasını alacak. Ancak taslakta anlayamadığım taraf sizin durumunuzda olduğu gibi igu, ih, dsp hizmetini kendi bünyesinde kısmi süreli istihdam ile yerine getiren işverenler de aynı yolla mı yapacak? Evet görüntüye göre öyle. Pazarlık gücünüz ve duruma göre destek, sizin talep edeceğiniz miktarın altında olabilir. Benim taslaktan anlamadığım kısım;
"MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki işyerleri, iş sağlığı ve güvenliği ile
ilgili destek hizmetlerini 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak
yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında
yetkilendirilmiş
kurum ve kuruluşlardan alır...." ifadesi...yönetmelik bu şekliyle çıkarsa bahsi geçen kurumlar isg hizmeti mi verecek yoksa ödemelerin alınacağı kuruluşlardan mı bahsediyor?