- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (C)
(işveren kendine göre haklı nedenlerle istediği kişiye sigortalı olarak göstermesi olanaklıdır) yasal olarak böyle bir olanak bulunmamaktadır. işveren ancak hizmet satın alırsa ve karşılığında faturası olmak kaydıyla tabi sigorta yapmaz. bunun haricinde birde çalıştırdığı kişinin 5510/4-1c statüsünde sigortalı olursa(Yani memur olursa) sigortalı gösteremez. diğer bütün hallerde işveren yanında çalıştırdığı kişinin sigortasını yapmak zorundadır. 5510 sayılı kanun madde 8Arkadaşlar genelde doğru şeyler ifade etmelerine rağmen ben de bilgi ve deneyimim doğrultusunda bazı düzeltmeler yapmak durumunda kaldım Uyarsınız uymazsınız katılır ve katılmazsanız.
Danışman olarak veya ileride çalışmanızı belgelemek durumunda kalmayacağınızı düşünüyorsanız Aylın'in yanıtları doğrultusunda hizmet verirseniz herhangi bir sakıncalı durum ortaya çıkmaz. Ayrıca:
a) Sözleşmenin bakanlıkça SGK'lı olarak belgelendirilmesi zorunluluğu yoktur.
b) Sosyal güvencenizin olması durumunda hizmetinizi faturalı olduğu gibi gider veya serbest makbuzu ile gerçekleştirmeniz olanağı da vardır.
c) İşveren kendine göre haklı nedenlerle istediği kişiye sigortalı olarak göstermesi olanaklıdır. İşin birde diğer tarafı da vardır. Nadir olmakla beraber bordroda gösterdiği süre içinde o kişinin bir şekilde fiilen işyerinde olmadığı kesinleşirse çalışılan sürenin ve hizmetin iptalinden tutunda ödenen paranın yasal ceza ve faizi ile birlikte taraflardan tahsili söz konusu bile olabilir. Lütfen yanıtlarımızı verirken çok yönlü düşünmeyi göz ardı etmeyelim arkadaşlar.
Bu konularda aydınlanmak ver daha ince ayrıntıları öğrenmak isteyen arkadaşlar isterlerse bana mesajla da ulaşabilirler. Sağlıcakla kalınız.