Erciyes bey,
Öncelikle üslubunuzdan dolayı çok teşekkür ederim. Keşke forum böyle gitse de bir şekilde doğruya ulaşabilsek.
Aynen size katılıyorum hem de sonuna kadar. Bahsettiğiniz konu sadece iş güvenliği alanında değil her alanda geçerli. Ancak iş müfettişlerinin dikkat etmesi geren o kadar çok konu varken maliyeyi ilgilendiren bir konu ile ilgili (asli görevlerini bırakarak) araştırma yapmasının üzerinde çok durmak istemiyorum sadece. Benim özellikle vurgulamaya çalıştığım kısım yapılacak çalışmanın mevzuata uygun ve amaca yönelik olması konusunda sadece. Sizin de başka bir konuda yazdığınız " teftiş sırasında -yanılmıyorsam ölçümlere ait faturaları görmek istemelerindeki sebebin mali açıdan değil de kim tarafından yapıldığını ve tamamen resmileştirildiği hususunu öğrenmeye yönelik olduğunu tahmin ediyorum.
30 Haziran 2013 e burada sayılı günler kaldı. Biz hala fatura-imza konusunu tartışıyoruz. Bu konuyu şu an için çözebileceğimizi de zannetmiyorum. Eğer forumda biraz zaman geçirebilirseniz o kadar üzücü ve traji-komik şeyler olduğunu görürsünüz ki. İzninizle bazı örnekler sayacağım:
- Herhangi bir konuda risk analizi dilenciliği yapanlar. Hele bir de " staj yapıyorum " onun için lazımdı diyenler."Selam bana akaryakıt istasyonunda risk analizi lazım" gibi siparişler
- Sınav ücretini yatırmak için Ankara'ya gitmek şart mı diyenler
- Başvuru yapmaya çalışırken jpg uzantılı istiyo, bendeki jpeg olandan, sorun olur mu diyenler
- 50den az çalışanı olan az tehlikeli işyerleri için risk değerlendirme yapılma zorunluluğu olan tarih yönetmelikten 2 yıl sonra değil mi? diye soranlar
- arkadaşlar msds lerle ilgili bişey sorucam, msds ler en az 3 ya da 5 sayfalık formlar bunları işletme sahasına tüm sayfalarını mı yerleştireceğiz. yoksa yangınla mücadele ya da ilk yardım önlemleri gibi hap bilgileri mi sahada bulundurmalıyım
ve daha neler neler, kitap yazılır yani.
Hal böyleyken bırakın üniversite mezunu olmayı, uzman olup ta işyerlerinde çalışan insanların hayatlarını ve sağlıklarını korumaya aday insanlarız biz. Dolayısıyla daha çok yolumuz var ve de esas tartışmamız gereken çok daha önemli işler var diye düşünüyorum
Sevgi ve saygılaımla