Arkadaşlar merhaba,
Ben de kamuda işimi bırakıp osgb firmasında başlayacak olan deneyimsiz C Sınıfı İş Güv.Uzmanıyım. Şartları genel olarak bilmediğimden ötürü sizlere danışmak istiyorum:
1) Maaş olarak ilk 3 ay 1700 sonrası için 2000 .tl anlaştık normal midir?
2) Çalışma günleri hafta içi hergün+cumartesi tam gün yani haftada 8.30-18.00 mesaiyi temel alırsak 51 saat oluyor bu etik midir? Cumartesi yarım gün daha mantıklı olmuyor mu? (Çalışma süresini aşıyor fazla mesai ücreti yok)
3) Yemek gidilen firmalardan karşılanacak dendi. En azından yemek kartı verilmesi daha doğru değil mi? Ve yol gideri vs...
4) Ben osgb ile işten çıkma yada çıkarılma durumunda haklarımı korumak adına nasıl bir iş sözleşmesi yaptırmalı ve ek maddeler koymalıyım? ( belirli/belirsiz/maaşı yemek yol maddelerini içeren?)
Arkadaşlar pazartesi başlayacağım için acil yardımlarınıza ihtiyacım var yanlış adım atmak istemiyorum..
Size ilerleyen zamanlarda karşılaşacağınız durumlar hakkında bilgi vereyim, belki faydası olur. Osgb sahibinin sizden isteyecekleri :
Onaylı deftere fazla bir şey yazma, hatta tespit ettiğin uygunsuzluğu firma giderdikten sonra deftere yaz

İşverenler çok meşguldür fazla zorlama, tutanakları herhangi birine imzalat.
Eğitim sürelerini çok uzun tutma,
Kurul toplantılarını sadece evrak üzerinde göster,
İşverenden çok şey isteme,
Firmalarında çok durmana gerek, osgb ye gelip dışarıdaki firmalar için risk analizi hazırla
Önce bunları konuşmalısınız. Tüm bu konuşmalardan sonra maaşı konuşmaya gerek kalmadan orayı terk etmek isteyebilirsiniz

Ayrıca 1700 lira maaş bence bu iş için az.
Umarım istediğiniz gibi bir iş bulabilirsiniz....