çsgb ye gönderilse o kadar tutanağı nerede muhafaza edecekler her ay binlerce tutanak..
defter bence tamamen boş arkadaşlar formalite, işveren imzalar mı kendisini riske sokacak bir durumu
O zaman kendimizi nasıl savunacağız. Bildiği kadarıyla riski görmüş ve uyarıda bulunmuş ve deftere yazmış olmanıza rağmen iş kazası yaşanmışsa İş Güvenliği Uzmanı sorumlu tutulmuyor ya da çok az ceza alıyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varmıdır bilmiyorum, paylaşırlarsa sevinirim.
Elektronik imza kullanımı hakkında bilgi verirmisin..Taner bey size katılmıyorum....
her ne olursa olsun bu defterin doldurulması, görülen eksiklik ve bunların tesbitinin yazılması, bu işlerin ne sürede kimler tarafından yapılacağının yazılması ve bunların ilgili kişilere imzalattırılıp, saklanması şart. (saklanması diyorum, bence ofisinizde bile tutmayın) Bu defter allah korusun bir iş kazası yaşanması halinde uzmanın elindeki tek dayanaktır. Şimdi diyeceksiniz, işveren elini taşın altına sokup imzalar mı diye ? İmzalayacak, imzalattıracaksınız.... İmzalamadı mı onunda çözümü var arkadaşlar.... Hemen bir elektronik imza satın alın.... İmzalatamadığınız defter örneğini işverene kurul üyelerine mail atın..... Silemez.... Gelmedi diyemez..... İşte size kanıt.... Ben bildirdim, imzadan kaçındı, maille gerekli bildirimimi yaptım ..... İşi atın üstünüzden.... Mahkemeye bile çıksanız bu bir delildir ki, artık mahkemeler elektronik ortamdaki bu delilleri görmezden gelmemektedir.
iyi çalışmalar,
en sonunda muhtemelen işten kovuluruz)
Elektronik imza devlet (nüfus kaydı alma, şikayet, bilgi edinme hakkı vbg.) ve bankacılık işlemlerinde kullanılabiliyor diye biliyorum. Belki ileride iş daha da genişleyebilir.
Canan hn. merhaba,Okan bey Bunu isterseniz iş hukuku ile ilgilenenlere de danışabilirsiniz.......
İş alanında kullanımı mevcut.....
Artık hakimlerde bu konu hakkında bilgi sahibi........
Outlook e,imza kullanımı yazınca internet'ten çıkıyor. Önce bir e-imza satın alıyorsunuz, sonra outlook express'e imzanızı tanıyıyorsunuz(Araçlar\Güvenlik merkezi\e-posta güvenliği..) sonrasında gönderirken karşınıza çıkan şifreyi giriyorsunuz ve eimzalı posta gitmiş oluyor.
Peki, e-imza olmadan da fabrikadaki outlook verleri mahkemede delil sayılmıyormu?...Sonuçta fabrikanın outlook'unu kullanıyorsunuz..
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.