- Meslek
- Uzman (C)
Google dan isg eğitim seminerler/slaytlari Powerpoint şeklinde yazdığınızda güzel şeyler çıkıyor. .
Ahmet Bey, sizin İSG uzmanı olarak görev yaptığınız tesiste görev yapan 132 işçi ve/veya memur kadrosunda çalışanlar için sorumlu kişi olmanız durumunda bu ücreti almanız bence mümkün değil.Zira Sağlık Bakanlığı kadrosunda görev yapan pekçok arkadaş ücret alamadığını zaten belirtmişler. İSG kanunu içinde ödenecek ücret açıkça belirtilmiş ama bu hükmü her kurum kendi bünyesinde nasıl ödeyeceğini belirlemesi gerekir.Bu henüz Sağlık Bakanlığında yapılmadı(2016 yılı mı bekleniyor bilemiyorum) Ayrıca yukarıda da açıkladığım gibi kurumlar kendi personeline hizmet alımı şeklinde bir ücret ödeyemezler.(Böyle bir ödeme kalemi yoktur) Bu ücret nasıl ödenecek hiçbir fikrim yok bekleyip hep birlikte göreceğiz, saygılar...
Hangi kurumda çalışıyorsunuz?Merhaba arkadaşlar, Az tehlikeli memur olarak çalıştığım kurumda dilekçe vererek İSG Uzmanı olarak görevlendirilmemi talep ettim. dilekçeye verilen cevap, dışarıdan hizmet alımı yapacağız şeklinde oldu.Sorum şu C sınıfı belgeye sahipken ve talep etmeme rağmen, kurum dışarıdan hizmet alımı yapabilir mi ? bana vereceği ücretle dışarıdan satın alacağı hizmetin ücreti arasında fark olacağından kamu zarara uğratılacağından dava açabilir miyim.
kara kuvvetlerine bagli fabrikaHangi kurumda çalışıyorsunuz?
az tehlikeli sınıfa giriyorbelediyeler hangi tip tehlike sınıfına giriyor bilen var mı? ayrıca belediyeler için igu zorunluluğu ne zaman başlıyor?
Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlgili Çalışanlara Müjde; Emsal Karar
Yayın Tarihi 19-04-2016
Dava, Bozyaka Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapmakta olan ve A sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikası bulunması nedeniyle bu konuda görevlendirilen davacının, tarafına 6331 sayılı Kanun uyarınca iş güvenliği uzmanlığı ücreti ödenmesi istemiyle yaptığı başvurunun zımnen reddine ilişkin işlemin iptali ile iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirildiği 21.07.2014 tarihinden itibaren ödenmeyen ücretlerin ödeme tarihlerinden itibaren işleyecek yasal faizi ile ödenmesine karar verilmesi istemiyle açılmıştır.
Davanın detaylarını ve kararı aşağıda görebilirsiniz.
Arzum Hanım 2. mesaj ile yazmıştı lakin forum kurallarımıza uygun olmadığı için paylaşımını silmek zorunda kaldım.Henüz göremedik?
Arzum Hanım 2. mesaj ile yazmıştı lakin forum kurallarımıza uygun olmadığı için paylaşımını silmek zorunda kaldım.
Anlayışınız için teşekkürler...
Bir bağlantı paylaşılmıştı. Yani kesilecek bir mesaj değildiuymayan bölümü karartıp bilgi bölümünü verseniz?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.