- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (C)
tarım bakanlığıTuğba hanım sizin bakanlık hangisi
tarım bakanlığıTuğba hanım sizin bakanlık hangisi
daha sağlıklı bilgi edinmek ıcın bakanlıkla ırtıbata gecmelısınız benceArkadaşlar bir sorum olacak. Ben C sınıfı İSG uzmanıyım. Aynı zamanda polisim. Emniyette İSG biriminde çalışıyorum. Emniyet hizmetleri 6331 sayılı kanunun kapsamı dışında. Tehlike sınıfları belirlenirken asıl işe göre belirlenir diye madde var. Bizim asıl işimiz polislik. Kurumumuzda teknisyen, teknisyen yardımcısı, sivil memur, bilgisayar işletmeni gibi ünvanlarda memurlarımız var. Bu durumda tehlike sınıfını yine asıl iş dikkate alınarak mı yapılacak (polislik için NACE kodu mevcut). Yada nasıl yapılacak bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Hocam ben haftada 49 saat ders alıyorum acaba daha ne kadar ek isg uzmanı dolara calisabilirimGörevlendirme ile isg uzmanı olursan ek dersi olmayan birisi için iyi birsey ama 40 saati dolduran birisinin de tenezzül etmiyecegi riskli bir is
Eğer kurumda sgk lı işçi yoksa sadece emekli sandığı ise durumun belirlenmesi zor çünkü sgk sicil numarası ile sistem işliyor. İSG-KATİP te İşyerinin işçileri sayısı görünmekte emekli sandığı çalışanlar hala dahil edilmemiş durumda 170 i aramakta fayda var. Bizde işçi vardı nace belirli memurlar için de görevli hekim ve Uzmanı yazı ile bakanlığa bildirdik.Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben C sınıfı İSG uzmanıyım. Aynı zamanda polisim. Emniyette İSG biriminde çalışıyorum. Emniyet hizmetleri 6331 sayılı kanunun kapsamı dışında. Tehlike sınıfları belirlenirken asıl işe göre belirlenir diye madde var. Bizim asıl işimiz polislik. Kurumumuzda teknisyen, teknisyen yardımcısı, sivil memur, bilgisayar işletmeni gibi ünvanlarda memurlarımız var. Bu durumda tehlike sınıfını yine asıl iş dikkate alınarak mı yapılacak (polislik için NACE kodu mevcut). Yada nasıl yapılacak bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
sayın hocam normal çalışma sürelerini tamamlamışsın hatta mesai saatleri kavramını haftada toplam 50 saatle zaten fazlası ile dolduruyorsun.(bizde aynıyız) bunun üzerine sen haftanın hangi zamanı hangi boşlukta (sanayi görevleri egzersiz saatleri v.b saatler dışında tabiki resmi olarak o saatlerde çalışıyorsun.) iş güvenliği çalışması göstereceksin.Göstersen bile haftada 5-6saati geçmez buda değmez.Bazı arkadaşlar şöyle yorumluyorlar.devlet bana hem 20+29 ödeyecek hemde ayda 80 saat isg çalışması sence böyle bir şey ödermi. öder diyorsan ne ala..çalış..ben ödemez diyorum.Ha şöyle olur sen 29 saat almassın haftada 10 saat alırsın geri kalanıda 20 saat te isgçalışmaları için alırsın.Sence mantıklı mı..zaten riske girmeden o okul bu okul gezmeden ücretini alıyorsun..Hocam ben haftada 49 saat ders alıyorum acaba daha ne kadar ek isg uzmanı dolara calisabilirim
Bence açmalısınızMerhaba arkadaşlar, Az tehlikeli memur olarak çalıştığım kurumda dilekçe vererek İSG Uzmanı olarak görevlendirilmemi talep ettim. dilekçeye verilen cevap, dışarıdan hizmet alımı yapacağız şeklinde oldu.Sorum şu C sınıfı belgeye sahipken ve talep etmeme rağmen, kurum dışarıdan hizmet alımı yapabilir mi ? bana vereceği ücretle dışarıdan satın alacağı hizmetin ücreti arasında fark olacağından kamu zarara uğratılacağından dava açabilir miyim.
Hocam benimde anlamadığım 18 saat+80 saate kadar diyor yanı haftada 20 saatte isg için veriyor haftada 38 saat toplamda bizede kalan 9 saat değil misayın hocam normal çalışma sürelerini tamamlamışsın hatta mesai saatleri kavramını haftada toplam 50 saatle zaten fazlası ile dolduruyorsun.(bizde aynıyız) bunun üzerine sen haftanın hangi zamanı hangi boşlukta (sanayi görevleri egzersiz saatleri v.b saatler dışında tabiki resmi olarak o saatlerde çalışıyorsun.) iş güvenliği çalışması göstereceksin.Göstersen bile haftada 5-6saati geçmez buda değmez.Bazı arkadaşlar şöyle yorumluyorlar.devlet bana hem 20+29 ödeyecek hemde ayda 80 saat isg çalışması sence böyle bir şey ödermi. öder diyorsan ne ala..çalış..ben ödemez diyorum.Ha şöyle olur sen 29 saat almassın haftada 10 saat alırsın geri kalanıda 20 saat te isgçalışmaları için alırsın.Sence mantıklı mı..zaten riske girmeden o okul bu okul gezmeden ücretini alıyorsun..
Yasa öncelikle içerden görevlendir diyor. Dava açarsanız kazanacağınızı düşünüyorum.Bence açmalısınız
bizim kurum çok tehlikeli sınıfta ve temmuza kadar igu çalıştırmayacagım diyor.. sizin kurum neden dısardan alıyor ki?? belki de onlar da temmuzu bekleyecek..Merhaba arkadaşlar, Az tehlikeli memur olarak çalıştığım kurumda dilekçe vererek İSG Uzmanı olarak görevlendirilmemi talep ettim. dilekçeye verilen cevap, dışarıdan hizmet alımı yapacağız şeklinde oldu.Sorum şu C sınıfı belgeye sahipken ve talep etmeme rağmen, kurum dışarıdan hizmet alımı yapabilir mi ? bana vereceği ücretle dışarıdan satın alacağı hizmetin ücreti arasında fark olacağından kamu zarara uğratılacağından dava açabilir miyim.
olabilir fakat ek bir ücret kazanmıyoruzki.Zaten biz paramızı alıyoruz.Değermi düşünmek lazım.Bedava risk alacak saflar arıyorlar bence..Hocam benimde anlamadığım 18 saat+80 saate kadar diyor yanı haftada 20 saatte isg için veriyor haftada 38 saat toplamda bizede kalan 9 saat değil mi
bizim kurum çok tehlikeli sınıfta ve temmuza kadar igu çalıştırmayacagım diyor.. sizin kurum neden dısardan alıyor ki?? belki de onlar da temmuzu bekleyecek..
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.