- Meslek
- Uzman (C)
Meslek liseleride dahil oldu boylece
Hayır arkadaşım özel sektörde çalışamazsın..Sadece kamudan sayılan yerlere bakabilirsin..Özelde çalışmak istiyorsan istifa edeceksin..Ayrıca bakınız 6331 sayılı İŞ KANUNU..
Arkadaşlar 6331 sayılı kanunun adı iş sağlığı ve güvenliği kanunu; iş kanunu diye andığınız ise 4857 sayılı kanun burada bilgiçlik yapıyorsunuz ama şunu bile doğru yazamıyorsunuz....
merhaba erteleme yok dediniz kamuya atamalar 2016 ya ertelenmişti ben mi yanlış biliyorum?Hiçbir kamu çalışanına ücretini ödemeden kimse eğitim yaptırtamaz.Bir kamu çalışanının verdiği eğitimler için alabileceği saat ücreti falan tanımlanmış ve belirlenmiş durumdadır.Örneğin geçenlerde kimya mühendisi arkadaşım proseslerle ilgili bizim işçilere işbaşı eğitimi verdi ve yaklaşık 90 saat falan eğitim sürdü.Kesintiler çıkınca eline net 700 TL gibi bir rakam geçmişti.
Hocam tüm kamuda 2016'ya ertelenmedi. 4857 sayılı kanunun 81. maddesine göre işçi çalıştıran kurumlarda 1 ocak 2013'te yürürlüğe girdi. (küçük biz düzeltme) ama söylediklerinizin tamamında haklısınız.Kamuda iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu 1 Temmuz 2016 ya ertelendi. Yani devlet ben bu işe hazır değilim dedi. Ancak özel sektöre sen mecbursun kanunu uygulayacaksın dendi. Kamu bu kadar personelle ve sınırsız kaynakla bu iş yapamıyorsa bunu özel sektörden istemesi insafsızlık. Ayrıca Kamu kanunu kendisi için ertelemekle hantallığını ortaya koymuş oldu. Bu konuda Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına mail attım. Ancak bir cevap alamadım. Halen Kamu Kurumlarının hiç birinde, risk değerlendirilmesi, acil eylem planları, çalışan eğitimlerinin hiç biri yapılmamaktadır. Kamuda çalıştığımız için özel sektörde çalışamıyoruz. Bu nedenle ileride B sınıfı iş güvenliği Uzmanlığı sınavına da giremeyeceğim. Yapmış olduğumuz bunca masraf ve emek boşa gitmiş oldu. Kamuda çalışan tüm İş güvenliği uzmanlarının bu konuda ortak çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum..
İstifamı edecekmişiz emredersin
Kamu kurumlarında sadece 657 ye göre değil 4857 ye göre çalıştırılan(hizmet alım yoluyla) personelde var.Bu durumda4857 göre 50 den fazla çalışanı olan kamu kurumu İG uzmanı ve İY hekimi çalıştırmak zorundadır.Örneğin kaymakamlık ve valilik oluru ile çalıştırılan usta öğretici öğretmen ve Kuran kursu hocaları.Az tehlikeli sınıfta olup bir işveren 4857 ye göre (SGK) 50 den fazla personel çalıştırıyorsa kesinlikle sorumluğunu yerine getirmesi gerekiyor.İş sağlığı güvenliği genel müdürlüğü resmi yazı gönderdi ve kamu kurumlarını uyardı isg katipten iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimeleri girişini yapın yoksa ceza yersiniz diye belge bende var. isteyen arkadaşlara gönderirim.
Abdullah BOZKIR
Merhaba Arkadaşlar 6495 Sayılı Kanundan;
Kamu kurumlarında sadece 657 ye göre değil 4857 ye göre çalıştırılan(hizmet alım yoluyla) personelde var.Bu durumda4857 göre 50 den fazla çalışanı olan kamu kurumu İG uzmanı ve İY hekimi çalıştırmak zorundadır.Örneğin kaymakamlık ve valilik oluru ile çalıştırılan usta öğretici öğretmen ve Kuran kursu hocaları.Az tehlikeli sınıfta olup bir işveren 4857 ye göre (SGK) 50 den fazla personel çalıştırıyorsa kesinlikle sorumluğunu yerine getirmesi gerekiyor.İş sağlığı güvenliği genel müdürlüğü resmi yazı gönderdi ve kamu kurumlarını uyardı isg katipten iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimeleri girişini yapın yoksa ceza yersiniz diye belge bende var. isteyen arkadaşlara gönderirim.
Kamuda çalışan arkadaşlar sakın olada istifayı falan düşünmeyin.İşsiz kalırsınız.Ya da çok sıkıntı çekersiniz.Kendi bulunduğunuz ilde araştırma yapın kamu tarafından geçici olarak işçi çalıştıran kurumlara görevlendirme isteyin bu bir hak kanun açık.
Kafasına soru takılan arkadaş benimle irtibata geçebilir. Tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımla...
Abdullah BOZKIR
selam Abdullah Bey , ben de kamuda çalışan İG uzmanıyım.. bahsettiğiniz yazıyı bana da mail atarsanız sevinirim.. teşekkürler. mfkurtulmus44@*****Merhaba Arkadaşlar 6495 Sayılı Kanundan;
Abdullah BOZKIR
Merhaba,Merhaba Arkadaşlar 6495 Sayılı Kanundan;
Kamuda çalışan arkadaşlar sakın olada istifayı falan düşünmeyin.İşsiz kalırsınız.Ya da çok sıkıntı çekersiniz.Kendi bulunduğunuz ilde araştırma yapın kamu tarafından geçici olarak işçi çalıştıran kurumlara görevlendirme isteyin bu bir hak kanun açık.
Kafasına soru takılan arkadaş benimle irtibata geçebilir. Tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımla...
Abdullah BOZKIR
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.