- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (C)
Bende bir iki şey yazayım bari arkadaşlar.
....
Sürelerin artması bir çok firmaya bakmamızı engelleyecektir. Lakin mantıken zaten böyle olmalıdır. 20 kişinin çalıştığı 4 yer sizin için yeterlidir. Süreler daha da artırılabilir belki. Elbette OSGB'lere bir yaptırım gelmeli. Bir kaç arkadaş "evet ama İSG uzmanı işe alınacak karı düşen patronlar maaşı bölecekler" demiş. Yok arkadaşlar böyle bir şey. OSGB patronları (daha doğrusu işe erken başlayanlar) oldukça iyi yerleri kaptılar ve paralarını kazanıyorlar. Tam zamanlı hizmet verilen bir yerde çalışan C sınıfı İSG uzmanı arakdaşım bütün iş yeri sorumluluğu ve ayda 1500 lirasını alırken ona hep "çalışma" dedim. 1,5 yıl çalıştı. İstifa etti, çünkü öğrenmiş ki oradan patronu ayda 28 bin lira para alıyor!
.....
Konuylada ilgisiz oldu ama biraz ben olumlu yaklaşıyorum bu sürelere. Alınan ücretleri de dengeler isek dışardan bulacağınız 4 firma ile arkadaşlar geçiminizi sağlarsınız sürelerinizi de doldurursunuz. Saygılarımla
OSGB de işler bu anlattığın gibi paralar kalmıyor malesef. Hem uzmanın hem OSGB firma ortağıyım ve kaç aydır Tek kuruş kendimize alamıyoruz.. uzman arkadaşlarınkini ödüyoruz. vergi+sgk+kira+genel giderler+kdv+ vs derken kesilen aylık 20bin tl nin %70 ı direk gider. Tahsilat oranları oldukça düşük... Faturalarını kesip, parasını almadığımız faturaların vergilerini devlet peşin alıyor malesef ve alamadıklarımız dan çok gitti gelmez çizdiklerimiz oluyor anlayacağın. Dışardan göründüğü gibi malesef olmuyor. açıklamak istedim..
saygılarımla