Benim işterim büro tarzı..yani az tehlikeli…isg uzmanıyım aynı zamanda…kendi işyerimde İGU olarak çalışmam için izlemem gereken yolu bilmiyorum…sadece risk değerlend mi yapmam lazım ki geçte kalmışım sanırım…atama yazısı filan mı yazıp sistemd yükleyeceğim…yardımınıza ihtiyacm var…tşkrler şimdiden
kendi iş yerinizde sizden başka çalışan yoksa ve firmanız (şayet firma sahibi iseniz) kendis hesabına çalışan şahıs şirketi ise zaten uzman şartınız yok, sisteme kendinizi tanımlasanız bile çalışma süresi göstermez.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Kanun Numarası : 6331
Kabul Tarihi : 20/6/2012
Yayımlandığı R.Gazete :
Tarih: 30/6/2012
Sayı : 28339
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 52
Kapsam ve istisnalar
MADDE 2 –
(1) Bu Kanun; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır.
(2) Ancak aşağıda belirtilen faaliyetler ve kişiler hakkında bu Kanun hükümleri uygulanmaz:
a) Fabrika, bakım merkezi, dikimevi ve benzeri işyerlerindekiler hariç Türk Silahlı Kuvvetleri, genel kolluk kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının faaliyetleri.
b) Afet ve acil durum birimlerinin müdahale faaliyetleri.
c) Ev hizmetleri.
ç) Çalışan istihdam etmeksizin kendi nam ve hesabına mal ve hizmet üretimi yapanlar.
d) Hükümlü ve tutuklulara yönelik infaz hizmetleri sırasında, iyileştirme kapsamında yapılan işyurdu, eğitim, güvenlik ve meslek edindirme faaliyetleri
Diğer durumda yani çalışan sayınız 50+ ise kendinizi siteme atayıp himzetinizi başlatabilirsiniz, aksi halde zaten yasal yükümlülüğünüz 01.07.2016 tarihi itibariyle başlayacak, RD, ADP ve çalışan eğitimi işlemlerinizi yönetmeliklerde belirtilen ekipleri kurarak gerçekleştirebilirsiniz.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Kanun Numarası : 6331
Kabul Tarihi : 20/6/2012
Yayımlandığı R.Gazete :
Tarih: 30/6/2012
Sayı : 28339
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 52
İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri
MADDE 6 – (1) Mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları da kapsayacak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için işveren; a) Çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve on ve daha fazla çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde diğer sağlık personeli görevlendirir. Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması hâlinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alarak yerine getirebilir. Ancak belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olması hâlinde, tehlike sınıfı ve çalışan sayısı dikkate alınarak, bu hizmetin yerine getirilmesini kendisi üstlenebilir. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/16 md.) Belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olmayan ancak 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekili tarafından Bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilirler. (1)