Tam Zamanlı çalışacaksınız farketmez. Kısmı zamanlı çalışacaksınız tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre hesaplanır. Yalnız 30 nisan 2015 de yayınana çalışma saatleri 2016 da yürürlüğe girecektir.Bireysel sozlesmede fiyat teklifi neye gore belirleniyor. Calisan sayisina gore mi, kac para ortalama. Tehlike sinifinin da etkisi nasil
Fiyatlar tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre değişiyor.Bireysel sozlesmede fiyat teklifi neye gore belirleniyor. Calisan sayisina gore mi, kac para ortalama. Tehlike sinifinin da etkisi nasil
BİR İŞYERİ HEKİMİ ile tanışın işyerlerini kolaçan edin hekimeri varsa sadece uzman olarak sözleşme yaparsınız dr varmı diye sorarlarsada o dr arkadaşınızda gelir kendi sözleşmesini yapar böylece OSGB gibi çalışır işyerinin İSGB si olarak faaliyetlerinizi o iş yerinin size yapacağı 1-2 günlük ssk ile yasal olarak yürütürsünüzISG uzmani olup da isyeri hekimi olmadan is alanlar var mi acaba? Merak ediyorum. Is yerleri, hekim olmadan anlasiyor mu mu?
Uzman almayan işletme sayısını tahmin edin bir de Eğer her işletme mevzuatı uygulasaydı şu an uzman açığı olurdu. Neden uygulamıyor ? Çünkü korkmuyor! Dentlenmiyor ve ceza almıyor..! Yine denetim yine devlet desteği lazım bizlere.arkadaşlar 250 bin işsiz uzman olduğunu yazmış bir dostumuz sayı bukadar arttımı artmışsa vahim bir durum bu uzmanlık ayağa düştü demektir sağda solda görüyorum adamın firması var işi gücü var gidip uzman olmaya çalışıyor alıyor sertifikayı ve asıyor duvara hiç bir zamanda yapmıyor böyle bir sürü boş adam var sayıyı böyle böyle şişiyor hala 10 bin 20 bin gibi rakamlar olduğunu sanıp sınavlara giren var allah akıl fikir versin yükselme sınavı ile A ve B olmuşlarda ayrı bir kafa çalışmayacaksanız niçin aldınız ve uzman sayısını boşyere işgal ediyorsunuz bence artık şu sınav saçmalığına bir son verilmeli son sınav olduğuda ilan edilmemeli yoka 1 milyon kişi daha sınava girer kesip atsınlar sadece A ve B sınavları yapılsın birçok üniversitede bölüm açıldı isteyen gider yüksek lisans yapar uzman olur
İşyeri hekiminin almış olduğu ücretlere bakarsak almış olduğumuz ücretler çok düşük. İş güvenliği adına yapılması gereken 100 madde varsa 95 ni İSG uzmanları yapıyor. Geri kalan 5 maddede de bizim kontrolümüzde ve telkinlerimizle oluyor. Maaş skalasının muhakkak belirlenmesi gerekli bence
Mantıklı ama yasal değil.A 36 saat görünmek zorundaMerhabalar;
bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
A sınıfı uzmanlar danışman olarak çalışıyor ve genelde büyük sahalarda C uzmanlar çalışıyor (Yanlış olduğumu düşünürseniz lütfen düzeltin). Ancak aslında İSG katipte gerekli saat kadar gözüküyorlar. Yönetmelikte de, A sınıfı uzman birimde olduğu sürece, Çok tehlikeli sınıfta alınacak diğer uzman B veya C olabiliyor olduğuna göre..
(Yeni yönetmelikte de bu konuya biraz değinilmiş kenarından)
İzninizle örneklendirerek sormak istiyorum,
*Örneğin sayıyı atıyorum, ayda 36 saat hizmet verilmesi gereken çok tehlikeli bir fabrika için;
a) A sınıfı uzman (12 sa)+ C sınıfı uzman (24 sa)= toplam 36 saat uzman çalıştı kafi olabilir mi?
Yoksa
b) A sınıfı uzman 36 saat çalışır, C uzman da alabilirsiniz ve o da yardım etsin mi dio?
danışma ihtiyacı duydum.
Şimdiden çok teşekkürler
Sağlıklı günler...
bunun bende merak ediyorumMerhabalar;
A sınıfı uzmanlar danışman olarak çalışıyor ve genelde büyük sahalarda C uzmanlar çalışıyor (Yanlış olduğumu düşünürseniz lütfen düzeltin). Ancak aslında İSG katipte gerekli saat kadar gözüküyorlar. Yönetmelikte de, A sınıfı uzman birimde olduğu sürece, Çok tehlikeli sınıfta alınacak diğer uzman B veya C olabiliyor olduğuna göre..
*Örneğin sayıyı atıyorum, ayda 36 saat hizmet verilmesi gereken çok tehlikeli bir fabrika için;
a) A sınıfı uzman (12 sa)+ C sınıfı uzman (24 sa)= toplam 36 saat uzman çalıştı kafi olabilir mi?
Yoksa
b) A sınıfı uzman 36 saat çalışır, C uzman da alabilirsiniz ve o da yardım etsin mi dio?
danışma ihtiyacı duydum.
Şimdiden çok teşekkürler
Sağlıklı günler...
C sınıfı uzmanlar 01.01.2017 tarihine kadar tehlikeli sınıfına bakabilmektedir. Çok tehlikeli sınıfa ise A sınıfı uzmanlar bakabilir, C sınıfı uzmanlar bakamaz...Merhabalar;
Yoksa
danışma ihtiyacı duydum.
Şimdiden çok teşekkürler
Sağlıklı günler...
Sayın mkekin1970,C sınıfı uzmanlar 01.01.2017 tarihine kadar tehlikeli sınıfına bakabilmektedir. Çok tehlikeli sınıfa ise A sınıfı uzmanlar bakabilir, C sınıfı uzmanlar bakamaz...
A sınıfı 36 saat görünmek zorunda... Gerisi tefarruat...Merhabalar;
Yoksa
danışma ihtiyacı duydum.
Şimdiden çok teşekkürler
Sağlıklı günler...
ben şöyle hesaplıyorum C SINIFI 3000 B SINIFI 4000 A SINIFI 5000 tl yi baz alıyorum bu rakamları 30 a bölüyorum günlük ücret çıkıyor işyerine kaç gün gideceksen o rakamıda gün sayısı ile çarpıyorım eğer az gelirse biraz ilave edip teklifi veriyorum örneğin 35 kişilik bir iş yerine az tehlikeliyse 300 tl normaldir 10-15 yerle anlaşsanız OSGB falan gerek kalmaz kendi piyasanız oluşurBireysel sozlesmede fiyat teklifi neye gore belirleniyor. Calisan sayisina gore mi, kac para ortalama. Tehlike sinifinin da etkisi nasil
Merhabalar;
Yoksa
danışma ihtiyacı duydum.
Şimdiden çok teşekkürler
Sağlıklı günler...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.