Merhaba Arkadaşlar; yorumları okuduğumda osgb temsilcileri işveren adına konuşma yapıp yanlış yönlendirme içine girmektedir.Bu yorumlara itibar etmemenizi rica ediyorum öncelikle,2 yıldır piyasa da aktif A sınıfı uzman olarak çalışıyorum. OSGB lerin nasıl personel çalıştırdığını nasıl uzmanı işvereni mağdur ettiklerini iş ahlakı ile bağdaşmayan çalışma yaptıklarını çok iyi biliyorum.Tabi bu hitapları kullanırken işini hakkı ile yapan osgb de tanıyorum,Gelelim yeni yönetmeliğe 2014 den önce piyasa da uzman değeri uzman maaşları ile orantılı idi,şuan çalıştığım firma daha sonra dan öğrendiğim kadar 2013 de A sınıfı uzmanla anlaşmak istiyorlar(emekli müfettiş ile) maaş 20 bin de karar kılınıyor patronlar peki buyrun görüşelim diyor uzman sizin temsilciniz gelsin görüşelim cevabını veriyor.Bakın işverenler bu maaşları gözden çıkarıyorlar 2014 den önce sonra piyasa da uzman sayısı artması onuda geçelim osgb ler kendilerine ucuz uzman ve iş kapmak için fiyat düşürünce işverenleri de yanlış yönlendirdiler, işveren benimle anlaşma yapmak istediğinde piyasa maaşı budur (4000-5000 gibi) bu fiyatları osgb den almışlar.Şimdi OSGB nin piyasayı ne hale getirdikleri işvereni nasıl iş güvenliğine değer verilmesini sağladıkları nın cezasını kendileri ve uzmanlar yaşamaktadır.Bu yönetmeliğin ve yaptırımların olumlu olacağı kanaatiyle OSGB lerin daha ciddi çalışmaları gerektiklerini hatırlatmak isterim.Bir iş kazasında işveren hemen öne uzmanı atmaktadır.Hangi iş kolunda ve iş de karakolda mahkemede hesap veriliyor.Yaptığımız iş çok önemli ucuz ve küçümsenecek iş değildir.Bu bakış acısına sahip olmayan uzman bu işi yapmasın,zamanla kendi başları yanıp uzmanlık mesleğinin adını kirletmektedirler.Biz uzmanlar kendi değerlerimizde ödün vermeden işimizi bilerek maddi olarak da fiyat düşürmeden çalışmamız gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim.Levent Kavlak beyin bu yöndeki katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Yönetmelik Hepimize hayırlı olsun ,saygılarımla