Bu soruyu sürelerin artırılmasına neden karşı çıktıklarını anlamak için sordum Şua hanım. Misal olsun diye sizin örnek üzerinden gidersek 87 işyerine mer'i mevzuatın gerekliliklerine uyarak bakma şansınız yoktu. Belki yeni sürelerle bu şansınız olacak. O da belki diyorum çünkü 3 çalışanı olan bir yere ayda 2 saat hizmet vereceksiniz. Bunun zaten büyük bir kısmı eğitimde geçecek mevzuata göre, bunun yanında yapacağınız risk analizi, acil durum planı, saha denetimi, tutacağınız evraklar vb. Velhasıl bu yeni sürelerle bile yetersiz kalacaksınız muhtemelen.
Şimdi arkadaşlar direkt bu sürelerin artmasını felaket gibi algılıyorlar bende bunu anlamakta hakikaten zorlanıyorum. Önce aynı işi mi yapıyoruz ve aynı kaygıları mı paylaşıyoruz buna karar vermemiz gerek.
Ben iş güvenliği uzmanıyım. Benim korkum, endişem, gece uykumu kaçıran çalıştığım firmadaki çalışanların başına bir kaza gelme ihtimali. Bunun olmaması için de yapmaya çalıştığım mer'i mevzuatın uygulanması/uygulatılması ve saha denetimi diye özetleyebiliriz. Bunları yapamıyorsam zaten parayı konuşamam. Paraya da gelince süreler arttı diye atıyorum C sınıfı bir ig uzmanı arkadaşa 1200 lira veren bir OSGB kalkıp 500 lira mı verecek. Bu zaten suç! Birde bir dünya gerçeğidir; az olan daima değerlidir/değerlenir, bir şey çoğaldıkça değer kaybeder. Bu süre artışıda ister istemez hali hazırdaki ig uzmanı ihtiyacını artıracak ve sanki ig uzmanı sayısı düşmüş etkisi yaratacaktır. Durum böyle iken bu para telaşı neden cidden anlamıyorum.