bireysel iş güvenliği uzmanlığımı OSGB mi?
iş güvenliği uzmanlığını gönülden isteyerek meslek olarak yapan, sahada sorumluluk bilinciyle çalışan arkadaşlar lütfen iş güvenliği uzmanlığını ayaklar altına alan;
2016 sonrası yeni dönemde 40-50 çalışan tehlikeli iş yerine iş güvenliği ve işyeri hekimlik ücretini toplam 350 tl verecek cesareti bulan, tehlikeli sınıfta iş yerine tam zamanlı hekim ve uzamanı 3000+2500 tl veren OSGB ne yapmaya çalışıyor, bu iş bu fiyatlara düşebilirmi, Kayseride iş güvenliği ve iş yeri hekimliği mesleği OSGB sayesinde Meslek olmaktan çıkıyor, klasik tüccar esnaf işine dönmekte, hemen hemen bütün OSGB aynı, işi alalım 1 uzman gidebildiği kadar gitsin, 8-10 tane c sınıfı 300-500 tl ye belge kiralarız, asgari ücretten sigortasını yaparız bizede 500 tl kalsın yeter mantiğıyla bu işler nereye kadar gider...... O iş yerinde ölümlü iş kazası veya müfettiş denetimi olduğunda 80-90 madde eksik tespit edildiği ana kadar peki sonra, sonrası yok. OSGB veya firma tek taraflı sözleşmeyi isg katip den fesheder, ~4000 tane iş yeri var kaçı, bir yılda denetleniyor en iyi durumda %5 i geri kalan %95 denetim yok OSGB den firmaya isg adına tek bir faaliyet yok, pardon işyeri hekimi resmi sözleşmesi olmayan hekim ayda bir iki defa ugrar tespit öneri defterine geldim gerekli muayene yaptım notu düşer tamam, pazarlamacıda ayda bir gelir faturayı bırakır bu iş bukadar basit, uzman; sınıfı C~3000 tane, B~500, A~400, hekim~350 olan bir yerde gerçekten bu işi yapan meslek edinen Hakkı'yla yapan %2 , Hakkı'yla yapan arkadaşlara Allah sabır versin, OSGB sistemi değişmedikçe mesleğimiz kötüye gitmekte, firmalara görevlendirme sürelerimiz arttı sevindik, çok iyi oldu dedik hepimiz, benim umutlarım sevincim Kursağımda kaldı yutkunamıyorum. Bu arada hep bireysel çalışan, emeğimi bilgimi esirgemeyen 8 yıllık uzmanım