Bir çok arkadaşın iş tecrübesinin olmadığını düşünmekteyim ben jeoloji mühendisiyim ortalama bin tl maaşla tecrübesiz iş bula biliyoruz yıllarca çalıştıktan sonra 2 bin şanslıysan 2.5 çalışabiliyorsun. Evet iş güvenliğinde de sayı az ama hızla açık kapanmakta, sayılar ve işsiz onca ünv. mezunu oldukça öngörüm yüksek lisans yapanlar ve 2013 belge alanlarla beraber kapanacağı asıl soru burda başlıyor. Az firmaya bakan pahalı iş güvenliği uzmanı çalıştırır mı? şimdi yüksek olan fiyatlar yerle bir olur mu? ki çok olan birşey her zaman ucuzdur. Bu yönden süre artırımı belki şimdilik olumlu ancak bir yıl sonrasını merak etmekteyim.Ayrıca SSK ve maaşlara zam esnafın belini büktü umarım iş güvenliğinin de artırılması daha kötü sonuçlara neden olmaz.bir çok firma kapanmakta işçi çıkarmakta maliyetini düşürme çabasında. Önümüzdeki dönemde hep beraber göreceğiz akıntı yükselip balık mı karıncayı yiyecek bunu göreceğiz
Ayrıca sektördeki OSGB olmasının işin şerefini kurtardığını düşünmekteyim neden derseniz ben lpg sorumlu müdürüyüm ilk belgemi aldığımda 500 ila 750 tl arasında yerlere bakıyordum ki 5 tane benzin istasyonuna bakabiliyordum. şimdi 3 yere bakabiliyorum ve 200 tl baktığım yer bana 150 tl fiyat verdiler senle de çalışıyoruz bırakmayalım dedi bende onla çalış ben artık almayacam sorumluluğu dedim.Şimdi oturdum düşündüm biz uzmanları bize bırakırlarsa sanırsam her firmamıza bir sürü teklifler her uzman bir uzmanı kıracak şekilde artı ek işler yapılarak lpg sorumlu müdürü gibi oluruz.Ancak ortada firma varlığı sanki daha çok anlam katıyor. tabi bu benim düşüncem Bakalım neler inşallah herşey daha güzel olacak
Ayrıca sektördeki OSGB olmasının işin şerefini kurtardığını düşünmekteyim neden derseniz ben lpg sorumlu müdürüyüm ilk belgemi aldığımda 500 ila 750 tl arasında yerlere bakıyordum ki 5 tane benzin istasyonuna bakabiliyordum. şimdi 3 yere bakabiliyorum ve 200 tl baktığım yer bana 150 tl fiyat verdiler senle de çalışıyoruz bırakmayalım dedi bende onla çalış ben artık almayacam sorumluluğu dedim.Şimdi oturdum düşündüm biz uzmanları bize bırakırlarsa sanırsam her firmamıza bir sürü teklifler her uzman bir uzmanı kıracak şekilde artı ek işler yapılarak lpg sorumlu müdürü gibi oluruz.Ancak ortada firma varlığı sanki daha çok anlam katıyor. tabi bu benim düşüncem Bakalım neler inşallah herşey daha güzel olacak