Şu sıralar nerdeyse hergün bir iş görüşmesine girdiğim için yaşadıklarımı yazarsam sanırım baya uzun bir yazı olur
Ama genel olarak artık iş görüşmelerinde insanların kendilerini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. "Neden sizi işe almalıyız? Sizi nasıl elimizde tutabiliriz? X yıl sonra nerde görüyorsunuz kendinizi? X referansınızı arasak ne dicek?" bu sorular artık cidden baymaya başladı. Sonuçta işi alamıyacağımı düşünsem başvurmam zaten. Ücret beklentisi soruyorsunuz ve o ücreti alırsam sonuçta o firma beni elinde tutabilir. Daha şirketin yapısını potansiyel hedeflerini paylaşmamış benim o şirketteki hedefimi soruyor. Hele referansın cevabı çok güldürüyor beni
Yahu madem sadece benim dediğime bakacaksın o zaman ben niye oraya daha önce çalıştığım insanları referans olarak yazıyorum iletişim bilgilerini! Artık telefonda ilk görüşmede ücreti soruyorum, ona göre görüşeceğimi belirtiyorum bana ücret bilgisi veremiyeceklerini söylüyorlar
İstanbul'dayız malum toplu taşım ile bi görüşmeye git gel yaklaşık 4 saat geçiyor ve nedense gittiğimde ise ücret bilgisini söylüyorlar ve şaka gibi ücret olan 1500tl gibi ücret teklif ediyorlar. Yahu bunu telefonda söyle ne yol masrafı yapıyım ne senin nede benim vaktim geçsin! En çok güldüğümde zaten biz size geri döncez cümlesi... İnternetteki iş başvuru sitelerinin otomatik mesajı gibi dönen bu cümle ne yazık ki hiç gerçekleşmiyor
Görüşme esnasında artık o kadar rahatım ki aktif bir görüşmeni var mı dediklerinde geri dönüş aşamasında nede olsa dönemedikleri için sıkıntı yok diyebiliyorum
Kısacası sağlam bir referansınız yoksa sizin başvurunuzla gerçekleşen o görüşme boş oluyor. Çünkü referanslı birisi görüştüğünde o kadar etkileniyorlar ki size geri dönmeyi unutuyorlar
Bu arada ilanlarda dönen 10 yıllık İSG tecrübesi isteyip C sınıfı uzman arıyan firmalar çıldırtıyor beni
hele bazılarında birde 30 yaş sınırı koymuşlar hahahaha