İstanbul'da tanınmış geri dönüşüm,çevre düzenleme,çöp işi yapan bir firma ile görüşmeye gittim ve bir firma ile olan ilk iş görüşmemdi.Beni yerin dibine soktular, görüşme yapan kişinin karşısında koltuğa gömüldüm resmen.Kanunlardan uygulamalardan her şeyden konuştuk.Ardı ardına sorular hepsini cevapladım.Yurt dışındaki uygulamaları da sordular.yurt dışında okuduğunu iş güvenliğinde iyi olduğunu anlattı.Ben incelediğimde ise hiç bir şey iş güvenliğine uygun değildi.Bana 700 tl teklif ettiler,2 hafta da 1 gün tatil.Yemek parası benden işe gidip gelme yol parası benden.İş yerine kaldığım yerden ancak 2 otobüsle ulaşabilecektim.15 gün de benden risk değerlendirmesi yapmamı istediler,sabah 7 de iş başı akşam 7 de iş bitimi.İstanbul'da Eyüp,Alibeyköy,Kemerburgaz,Göktürk,Gaziosmanpaşa ve köyler arasında mekik dokudum.Evde sabahlara kadarda araştırma yaptım 15 günde risk değerlendirmesini hazırladım.Risk değerlendirmemi inceleyeceğini söyledi.2 gün sonra bir çevre mühendisi ile anlaştıklarını,benim deneyimim olmadığını, benle çalışamayacaklarını bildirdiler.Ama 1 hafta sonra baktığımda ise benim risk değerlendirmesine yazdığım önlemleri uygulamaya başlamışlardı.15 gün ücretini de ödemediler.Benim sadece gün gelecek beni kendiniz arayacaksınız dedim ama içimden tabi ki.Oldu da 2 sefer ayağıma kadar şoför gönderildi.Ücreti kendimin belirleyeceği,ne kadar ücret istersem ,araç vereceklerini,ne isteğim olursa yapılacağı söylendi.Ben de '' Benim artık deneyimim var 10 000 de verseniz her imkanı sağlasanız da sizin gibi bir firma ile asla çalışmam.'' dedim. Zaten o sırada başka bir firma aradı şuan işimden ve bulunduğum mevkiden çok memnunum.Ücreti de bana sağlanan imkanlarda çok güzel.İş güvenliği adına istediğim her şey de yapılıyor,İş Güvenliği burda çok güzel ilerliyor
))