Devamını bekliyoruzBir firmada Jeoloji mühendisi olarak işe başladım tünel kontrol mühendisiyim. İSG belgemin olduğu cv' de yazıyordu. İyi o zaman İSG' yede sen bakarsın dediler öyle kaldı işe başladık. Ücretsiz o işede bakacağım kolay iş yaa İş güv. uz. dedim olmaz ben bakamam ihale bize kalacağı kesinleşti. Şantiye müd. genel müd. görüş dedi. Genel müd. geldi başladık görüşmeye dedim bu iş karşılığında benimde beklentim var dedim nedir beklentin bir bu kadar daha isterim dedim maksat rakamı yüksekten açalım Cevabı o zaman sana güle güle... ardından sadece İsg işi yap dedi bu paraya mı dedim evet dedi... O zaman bana güle güle kendinize iyi bakın dedim En fazla 1,000 tl ek veririm dedi elimiz mahkum kabul ettik... yoksa iştende olacağız... Özel sektör... Ardından bana 2 tane sözleşme getirmiş aman Allahım... Bu sözleşmeye imza atacak İsg uzamanı buluyorlarsa hemen alsınlar işe ben çantamı toplayıp giderim başlarım işinize gücünüze dedim kalayladım şantiye müdürünü Sakin ol dedi genel müd. aradı olayı çözdü... Dedim bizi salak mı sanıyorlar elalemin akıllısı kendileri... Firmaya akılı verende A sınıfı birtane uzman abimiz... Kendilerini kurtarmak adına topu başkasına atan çakallardan... Bana neyi imzalattılar koptum... 6331 sayılı kanunu imzalattılar... Dedim ben Cumhurbaşkanımıyım kanunu imzalıyorum. Müdüre ekrakları verirkende resmi gazetede yayınlaya bilirsiniz dedim Devamı yakında gelecek
gerrçek hayat ile utopyları karıştırmamak lazım....
Bir firmada Jeoloji mühendisi olarak işe başladım tünel kontrol mühendisiyim. İSG belgemin olduğu cv' de yazıyordu. İyi o zaman İSG' yede sen bakarsın dediler öyle kaldı işe başladık. Ücretsiz o işede bakacağım kolay iş yaa İş güv. uz. dedim olmaz ben bakamam ihale bize kalacağı kesinleşti. Şantiye müd. genel müd. görüş dedi. Genel müd. geldi başladık görüşmeye dedim bu iş karşılığında benimde beklentim var dedim nedir beklentin bir bu kadar daha isterim dedim maksat rakamı yüksekten açalım Cevabı o zaman sana güle güle... ardından sadece İsg işi yap dedi bu paraya mı dedim evet dedi... O zaman bana güle güle kendinize iyi bakın dedim En fazla 1,000 tl ek veririm dedi elimiz mahkum kabul ettik... yoksa iştende olacağız... Özel sektör... Ardından bana 2 tane sözleşme getirmiş aman Allahım... Bu sözleşmeye imza atacak İsg uzamanı buluyorlarsa hemen alsınlar işe ben çantamı toplayıp giderim başlarım işinize gücünüze dedim kalayladım şantiye müdürünü Sakin ol dedi genel müd. aradı olayı çözdü... Dedim bizi salak mı sanıyorlar elalemin akıllısı kendileri... Firmaya akılı verende A sınıfı birtane uzman abimiz... Kendilerini kurtarmak adına topu başkasına atan çakallardan... Bana neyi imzalattılar koptum... 6331 sayılı kanunu imzalattılar... Dedim ben Cumhurbaşkanımıyım kanunu imzalıyorum. Müdüre ekrakları verirkende resmi gazetede yayınlaya bilirsiniz dedim Devamı yakında gelecek
potansıyel mudurum ik ve ik muduru ile bitmek tukenmek bılmeyen soruların ardından.. olumlu 5 ozellıgınızı soleyın dediklerinde, 4 tane saydım(pozitif, sorumluluk sahibi vs.. klasıkler) 5ınci bi turlu aklıma gelmeyınce 3-5 sn uzun sessizliğe rağmen bulamadım ve dedim ki : gözlerim renkli .. 15 dakka gulustuk baya guzel sohbet ettık.. ve bu onları son gorusum oldu
Bu iş yerinin adını alabilirmiyim galiba bende burası ile görüşme yaptım. eğer forumda yazamıyorsanız özelden mesaj atarsanız sevinirim.Bende geçen hafta bir iş yeri ile görüşdüm. İşyeri türkiyenin önde gelen iş gruplarından biri diyebilirim.iş yerinde imalat adına herşey var pres,talaşlı imalat,kalıp,sıcak dövme,kaynak vb.... şirketin bi özelliği var hertürlü şeylerini kendileri yapıyo dışarıya para kaptırmıyolar neyse uzatmayayım çağırdılar görüşmeye gittim form doldurdum sonra personel sorumlusu ve fabrika müdürü ile mülakata başladık adam başvuru formunu incelerken bi bakdı maaş kısmına 2500TL yazıyo alay edercesine eline hazır kalem geçmişken 4000-5000TL yazsaymışın dedi orda karar verdim isg adına hiç bişey bilmiyolar bu firma bi yerden danışmanlık hizmeti bile alıyomuş düşünün artık.Tehlike sınıfı olarak B ye giriyolar ve 200 kişi çalışıyo .isg ye bakış açıları işçilerin eğitimi ve iş kazalarını önlemek diyolar ama bence bu işin sorumluluğundan bi haberler...
Temmuz ayında yaptığım bir iş görüşmesini anlatmak istiyorum. Firma büyük ve yabancı ortaklıydı. Görüşmeye "işe alım uzmanı" ünvanlı bir hanımla başladım. Görüşmenin en başında bana "iş güvenliği" kelimesini kesinlikle kullanmayacaksınız dedi. Kendimi evet-hayır yarışmasında gibi hissettim. Tavırları oldukça agresifti. Mülakata mı geldim, dayak yemeye mi anlamadım. Herhalde işe alım uzmanı olunca böyle oluyordu. Haliyle bende gerildim ve ters cevaplar vermeye başladım. Daha önceki iş yerimde bir iş kazası oldu mu, olduysa ne gibi önlem aldığımı sordu. Hepi topu basit bir kaza olmuştu (riskli bir yer değildi). Evet deyip anlattım. Anlatıyorum, kadın tekrar soruyor. Anlatıyorum, tekrar soruyor. En sonunda kan beynime sıçradı "biz birbirimizi anlayamıyoruz galiba" dedim. Ama hayatımda ilk kez birinin suratının ortasına yumruk indirmeyi çok istedim ve mülakatı terketmeyi. Neyse, sonrasında İK müdürü ve direktörüyle görüştüm. Onlarla görüşme keyifli geçti. Bana sorsanız kesinlikle işe kabul edilme şansım yoktu. Referans check yapmışlar ve işe kabul edildim Ama ben kabul etmedim. Aynı anda, şu anda çalıştığım işe de kabul edilmiştim. İş görüşmesine katılacak tüm meslektaşlarıma sabır diliyorum. Cidden çok yıpratıcı bir dönemdi. Çok şükür bitti. Dilerim herkes gönlüne göre bir iş sahibi olur.Esen kalın
Sabrımın taşmasına ramak kalmıştı ama kazasız atlattım.Sağolun.Demekki uzman, sizin psikolojinizi ölçmüş Yoksa "kodummu oturturum" gibi bir havaya sokmuş sizi... Sabrınızdan ve sakinliğinizden dolayı şirket yetkilileri sizi tebrik etmeli.
böyle bir diyalog yasandığına inanmıyorumbir iş görüşme diyaloğunu daha yazayım..
..
müdür: biz sadece uzmanlık yapacak bir personel arıyoruz
m.esen............evet bende iş güvenliği uzmanıyım
müdür: biz isg ye çok önem veriyoruz
m.esen............çok güzel böyle düşünen bir işyerinde çalişmak isterim
müdür: bizim kurulumuz var ama hiç toplanmayız sende toplayamazsın kurul üyelerine imzalattırırsın.
m.esen............nasıl yani
müdür: biz hiç toplantı yapmıyoruz zamanımız yok
m.esen............genel müdür isg ye önem veriyor mu
müdür: kesinlikle isg dedin mi genel müdürümüz anında gerekeni yapar eğer sen işe kabul edilirsen uzman sensin senin dediğin anında yapılacak
m.esen............peki şimdi iş güvenliği uzmanınız var mı
müdür: evet var 2. uzman almak zorundayız
m.esen...........çalişan sayısı yüzünden mi
müdür : evet
m.esen...........risk analizi yaptınız mı
müdür: hayır
m.esen...........isg ye önem veriyor musunuz
müdür: isg bizim için olmazsa olmaz
m.esen...........teşekkür ederim ............
...............................
...........................
.....................
................
...........
......
...
.
Benim anlatacağım daha farklı... İş görüşmesi değil de istifa maceramı anlatacağım.
.KBen bir yıldır bir tekstil fabrikasında iş güvenliği uzmanı olarak çalışmaktayım. Maaşımın vaadedilen seviyeye ulaşmayacağını gördüm ve 20 gün önce bir osgb ile anlaşıp istifamı verdim. Aldığım maaşı duyunca biz daha fazlasını verelim yeter ki gitme başka yere denildi. Şuan son 2 günüm kaldı ve arkamdan söylenen laf şu "Kovacaktım zaten işi yürütemiyordu"
İşi yürütemeyen birini kim 1 sene tutar?...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.