İnşallah öyle olurİş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yapılan düzenleme ile çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin B sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü ile tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin C sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüklerine ilişkin süreler iki yıl uzatılacak.
Memurlar netin haberinde emekli memurların 20 yil üstündeki maas haklari vs ile ilgili konunun en altinda yazan yazi.
Aklin yolu bir yapilmasi gerekiyordu zaten. Oralarda yayınlandıgina gore saglam kaynak olmali. Şimdi artik sinif vs probleminden ziyade uzmanların durumlarını çalışma şartlarını düzeltmek için çalışmak bastırmak imzalar toplamak lazım.
Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun ama artık belli olsun ona göre hayatımızı planlayalım...İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yapılan düzenleme ile çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin B sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü ile tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin C sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüklerine ilişkin süreler iki yıl uzatılacak.
Memurlar netin haberinde emekli memurların 20 yil üstündeki maas haklari vs ile ilgili konunun en altinda yazan yazi.
Aklin yolu bir yapilmasi gerekiyordu zaten. Oralarda yayınlandıgina gore saglam kaynak olmali. Şimdi artik sinif vs probleminden ziyade uzmanların durumlarını çalışma şartlarını düzeltmek için çalışmak bastırmak imzalar toplamak lazım.
Tasarıyı buldum ama konu ile ilgili geçen bir madde yok, bir yanlış anlaşılma var sanırımİş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yapılan düzenleme ile çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin B sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü ile tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin C sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüklerine ilişkin süreler iki yıl uzatılacak.
Konuya aşağıda verdiğim linkte açıklık getirmeye çalıştım.Tasarıyı buldum ama konu ile ilgili geçen bir madde yok, bir yanlış anlaşılma var sanırım
http://www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0796.pdf
Taylan Bey, ötelenmenin özellikle C sınıfı uzmanlar tarafından bu kadar istenmesinin sebebi tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakma hevesi değil, sadece işsiz kalma korkusu. Malum 2016 Temmuz ayında yürürlüğe girmesi gereken yönetmelik ertelendiği için az tehlikeli sınıftaki 50'den az çalışanı olan işyerlerinin uzman bulundurma zorunluluğu yok. C sınıflarının tehlikeli sınıftaki işyerlerine bakabilme yetkileri de alındığı takdirde, şu an aktif çalışan C sınıfı uzmanların en az %80i Temmuz ayına kadar işsiz kalır. Bu yüzden kesinlikle ötelenmesi gerekir.Bir üst sınıfın yerine yetkin olarak bakabilmenin uzatılması bu kadar istendiğine göre benim gördüğüm, C ve B sınıflarının çoğunluğu ilgili tehlike sınıfları yerine bir üst sınıfta görev almakta. Bu bile sistemin düzene girmesi icin uzatılmaması gerekliliğini ortaya koyuyor bence. Kimse alınmasın, sistemin düzene girmesini ve gerçekten uygulanmasını istiyorsak atılması gereken adımlardan biri de bu uzatmaların sonlanmasıdır. Benim bildiğim kadarıyla bu 2. veya 3. uzatma ve bunun sistemi düzene sokmadığı bariz şekilde görünüyor. Ve ayrıca, ben bu mesleği icra etmiyorum ama görünen o ki bu işi yapmak için A sınıfı belgenin bu uzatmalar nedeniyle hiçbir hükmü yok. Bakanlığın ve TUISAG kurumunun uzatmalarla sürünceme yerine piyasanın kendini düzene sokması için gerçekçi denetlemeler, gerekirse cezalar ile uygulamalardaki aksaklıkları giderme yolunda zorlayıcı olması görevlerinin gereği ve en doğrusudur. Aksi taktirde sorunların üzerini öteleyerek örtmeye devam etmeleri anlamına gelir. İş kazalarının her geçen yıl daha da artmasının da birincil sebebinin bu denetim eksikliği ve sorunların ötelenmesi olduğunu görmek çok zor değil.
işveren c sınıfı uzmanları 4857 sayılı iş kanunun hangi maddesine istinaden işten çıkaracaktır?Taylan Bey, ötelenmenin özellikle C sınıfı uzmanlar tarafından bu kadar istenmesinin sebebi tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakma hevesi değil, sadece işsiz kalma korkusu. Malum 2016 Temmuz ayında yürürlüğe girmesi gereken yönetmelik ertelendiği için az tehlikeli sınıftaki 50'den az çalışanı olan işyerlerinin uzman bulundurma zorunluluğu yok. C sınıflarının tehlikeli sınıftaki işyerlerine bakabilme yetkileri de alındığı takdirde, şu an aktif çalışan C sınıfı uzmanların en az %80i Temmuz ayına kadar işsiz kalır. Bu yüzden kesinlikle ötelenmesi gerekir
işveren c sınıfı uzmanları 4857 sayılı iş kanunun hangi maddesine istinaden işten çıkaracaktır?
İhbar süresini verip,herhangi bir gerekçe göstermeden çıkarabilir.işveren c sınıfı uzmanları 4857 sayılı iş kanunun hangi maddesine istinaden işten çıkaracaktır?
Buna katılmıyorum cunkı burda ınsaat yapmıyorusnuz usg acısından degerlendıreceksınız ve yonetmelıklere gore hareket edeceksınız dersenızkı ısg yı proje asamasında tasarlamak gerek anlarımÇok tehlikeli işler bence meslek grubuna göre ayrılması taraftarıyım ben inşaat mühendisiyim ben A sınıfı isg uzmanı olsam bütün mevzuatı yutsamda ne kadar anlarım madenlerde çalışmadan yada bir orman mühendisinin inşaatlarda yapım işinden tabiki bu benim gözlerimden ve yaşadıklarımdan dolayı söylüyorum kimsenin mesleğine yaptığa işe karıştığım yok
Buna katılmıyorum cunkı burda ınsaat yapmıyorusnuz usg acısından degerlendıreceksınız ve yonetmelıklere gore hareket edeceksınız dersenızkı ısg yı proje asamasında tasarlamak gerek anlarım
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.