- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
bu ülkedeki iş güvenliği uzmanları öteleme isterse devlet ne yapmaz
Gürcan bey sizinle tanışıyor muyuz acaba ?
bu ülkedeki iş güvenliği uzmanları öteleme isterse devlet ne yapmaz
Peki ertelenmediği zaman sisteme darbe olmayacak mı sayın B ve A sınıfı iş güvenliği uzmanları. Türkiye'de hizmet alması gereken tüm şirketlere kendiniz hizmet verebilecek misiniz? Ertelenmezse ve maaşlarınızın on bin liralara mı çıkarak, 5 haneli maaş alacağınızı mı zannediyorsunuz? Hayal görüyorsunuz.
Dürüst olalım hiç biriniz düşündüğü sistem, İş güvenliği vs. değil. Amacınız arz talepten sözüm ona patlayacak maaşlarınız, gerisi kendinizi kandırdığınız tırıvırı...
Olcay bey siz yeni B SINIFINI alan bir kişisiniz. Bu sebepten ertelenmemesini uygun görüyorsunuz. Ayrıca OSGB de çalıştığınız dönemde bu haktan yararlanarak tehlikeli sınıflarda çalışmalarda bulundunuz. Ben bu mesleğe 2010 yılında başladım ve 6 yıldır çalışma bakanlığı beni sınavlara almadı. Bunun sebebi ise İnşaatlarda görev almış olmam ama TORBA A ve B Sınıfları piyasada bu işleri yapmaktadır. Mağduriyetin giderilmesi gerekliben b veya a sınıfı değilim c sınıfı olduğum ıcın ertelenmemesını ıstıyorum .
velevki temmuz ayına gelındıgınde az tehlıkelıler ertelenmedı. zannediyormusunuz ozamanda bırılerı cıkacak ve bır ust sınıfa bakmayı uzatalım demeyecek..
en basından berı ertelemelerın hepsı sacma bunu savunmak meslegımıze yapılan en buyuk yanlıs.
Bir çoğunun OSGB'ler tarafından A sınıfı uzmanların yerine daha düşük maaşa çalıştırılıp maden ve inşaat firmalarına görevlendiriliyor olmalarından dolayı muhtemelen bayram etkisi yaratırdı bence...Çok merak ediyorum B sınıfı arkadaşlarımızın çok tehlikeli sektöre hizmet verme süreleri 1.1.2017 tarihinde bitmiş olsaydı ne yorumlar gelirdi
Eren Bey kusura bakmayın ama ben 2010 yılından beri bu işi yapıyorum bakanlık beni sınava almadı demek yaptığınız işe ihanet. 6 yıldır bu işi yapıp sınava girmek için gerekli koşulları, mevzuatta açıkça belirtilen şartları sağlayıp sağlamadığınıza bakmadıysanız bu sizin sorununuzdur, bakanlığın değil!Olcay bey siz yeni B SINIFINI alan bir kişisiniz. Bu sebepten ertelenmemesini uygun görüyorsunuz. Ayrıca OSGB de çalıştığınız dönemde bu haktan yararlanarak tehlikeli sınıflarda çalışmalarda bulundunuz. Ben bu mesleğe 2010 yılında başladım ve 6 yıldır çalışma bakanlığı beni sınavlara almadı. Bunun sebebi ise İnşaatlarda görev almış olmam ama TORBA A ve B Sınıfları piyasada bu işleri yapmaktadır. Mağduriyetin giderilmesi gerekli
Şunu da ekleyelim, "tehlikeli sınıftaki işyerleri 1.7.2017'ye kadar hizmet almak zorunda değiller" diye bir öteleme yapılsaydı, yine yaratır mıydı bayram etkisini?Bir çoğunun OSGB'ler tarafından A sınıfı uzmanların yerine daha düşük maaşa çalıştırılıp maden ve inşaat firmalarına görevlendiriliyor olmalarından dolayı muhtemelen bayram etkisi yaratırdı bence...
Peki ertelenmediği zaman siz kendi sınıfınıza bakabilecek misiniz ? B sınıfı uzmanın yaptığı işi C sınıfı yapabilecekken sizce işveren B çalıştırır mı ? gelelim arz talepten gelen maaş patlamasına , size bir soru ; C sınıfı olarak baktığınız tehlikeli sektörde attığınız imzanın maddi karşılığı yeterli mi ? Bu imza bu kadar ucuz mu ? Sorumluluğun büyük payını alıp ucuza imza atmak bu işi çözer mi ?
İşverenler zil takıp oynardı. Hanımefendinin sorduğu iş güvenliği uzmanları tarafından, sizin sorduğunuz işveren açısından bakış açısı. sizin hangi taraftan baktığınızla ilgili.Şunu da ekleyelim, "tehlikeli sınıftaki işyerleri 1.7.2017'ye kadar hizmet almak zorunda değiller" diye bir öteleme yapılsaydı, yine yaratır mıydı bayram etkisini?
Arkadaşlar yasa ötelenmesin herkes kendi sınıfında baksın diyenlere saygı duyuyorum. Ben yasa direkt ertelensin demiyorum, şunu belirtmek istiyorum söyleye söyleye dilimde tüy bitti. Bu işe yeni başlayanlardan öte şuan sorun şu, geçiş aşamasında binlerce uzman var. 2 ay, 3 ayı kalan kişiler neden işsiz kalsın. OSGB lerde içe görevlendirme yapıldı diye insanları sınavlara almadılar, Zaten temmuz ayında da yasa ertelenmiş insanlar mağdur. B sınıflarının da hakkı korunacak şekilde bir düzenleme olsun, birazcık empati yapın lütfen. En azından 2018 e kadar bu işin devam etmesi bir haktır.Şunu da ekleyelim, "tehlikeli sınıftaki işyerleri 1.7.2017'ye kadar hizmet almak zorunda değiller" diye bir öteleme yapılsaydı, yine yaratır mıydı bayram etkisini?
İbrahim bey, 2013 yılı Ocak ayından beri iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım ve C sınıfıyım. Ertelenmediği zaman işimi yapamayacağım. Az tehlikeli sınıfa bakabiliyorum ancak sizinde bildiğiniz gibi Temmuz 2017'ye kadar 50 kişi üzeri kaç tane az tehlikeli firma var ki ben bu mesleği yapayım. Sorunuza cevap olarak hayır kendi sınıfıma da bakamayacağım olacak bu sebepten. İşverenin tercihine gelince, benim işyerim olsa tecrübesiz bir B sınıfı yerine tecrübeli bir C sınıfını tercih ederim. Maddi karşılık konusu göreceli bir kavram. Ben bugüne kadar piyasanın üzerinde kazandım, memnunmuyum aldığım riskin tam karşılığımı takibi hayır. Peki siz aldığınız riskin tam karşılığını kazanıyor musunuz? Bu güne kadar ben ucuza imza atmadım. Siz B veya A sınıfı iken az tehlikeli firmalara bakarak C sınıfı uzmanların yerine görev alıp hiç ucuza imza attınız mı? Benim önceki yazımda da anlatmak istediğimin özeti şu; kimse kimseyi iş güvenliği sistemi sarsılacak diye kandırmaya çalışmasın, A ve B sınıfı uzmanların amacı piyasadan C sınıfları çekildiği zaman ortaya çıkacak ranttan en iyi şekilde yararlanmak, pastanın büyük bölümünü yemeğe çalışmaktır. Ancak mevcut durum gösteriyor ki bu ümitleriniz gerçek olmayacak kadar ütopiktir. Sistem bir şekilde yolunu bulur... Sağlıcakla kalın.
Yanlış anladınız ben işveren açısından bakmıyorum. B sınıflarının çok tehlikeli işyerlerine bakma durumu bitse bayram ederler dediniz. Ben de C sınıflarının durumundaki farkı belirtmek istedim. C sınıflarının zaten illa ki tehlikeli sınıfa bakalım diye bir derdi yok. Keşke Temmuzdaki yasa ertelenmeseydi, az tehlikeli sınıftaki işyerlerine hizmet alma zorunluluğu getirilseydi de herkes kendi sınıfına baksaydı. Ama malesef az tehlikeli iş yerleri Temmuz 2017'ye ötelendi. Şimdi kalkıp da C sınıflarının tehlikeli sınıfa bakma hakkı alındığı zaman çalışabilecek alanı neredeyse hiç kalmıyor C sınıflarının. Anlatmak istediğim buydu benim..İşverenler zil takıp oynardı. Hanımefendinin sorduğu iş güvenliği uzmanları tarafından, sizin sorduğunuz işveren açısından bakış açısı. sizin hangi taraftan baktığınızla ilgili.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.