- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (B)
Arkadaşlar Meslektaşlarım
Ben bir firmada tam zamanlı olarak çalışıyorum, fazla mesai zamanlarımı kullanarak bireysel uzmanlık yapıyorum.
Bireysel çalışma ile ilgili önemli olduğunu düşündüğüm bazı hususları ifade etmek istiyorum.
Umarım faydası olur...
1. Bir doktorla ortak çalışıyorum, yoksa dediginiz gibi iş veren ayrı ayrı uğraşmak istemiyo, bu işi serbest yapacak arkadaşlar mutlaka bir doktorla çalışsınlar, aynı durum tabi doktorlar içinde geçerli bir uzmanla çalışmaları lazım. Doktorla uzman parayı adaletli biçimde paylaşırlarsa iyi para kazanırlar.
2. Sanayide iş yapıyorsanız temel branşlardan olmanız sizi bir adım öne çıkarır. (Makina müh- Makina Tek Öğt, Elektrik Müh- Elektrik Tel Öğt gibi ).
Çünkü bazı iş verenler ölçümleride siz yapın diyor, ben uğraşmak istemiyorum diyor. Bunun için ek bir bütçe belirliyor ve uzman+hekim ücreti üzerine şu kadar daha para veririm diyor veya siz diyorsunuz. Bu durumda elektrik tesisatı, topraklama ölçümleri, basınçlı kaplar-komprasör gibi, kaldırma araçları-vinç gibi ekipmanların kontrolü için eğer yukarıda bahsettiğim branşlardan mezunsanız kontrolleri kendiniz yaparsınız yok değilseniz ya iş verenden parasını alarak yada cebinizden bunu karşılayarak dışardan hizmet alacaksınız.
3. Yardımcı sağlık personeli kullanmıyoruz, açıkcası zaten piyasada kimsede böyle bir zorunluluktan bahsetmiyo ve bilmiyo. Yeteri kadar yardımcı sağlık personeli varmı onada şüphem var. Bu konuyu iş verene izah edip birine daha para vereceksin demek bireysel çalışmayı çok zora sokar.
4. Eğer az tehlikeli sınıf için risk analizi+acil durum eylem planı+eğitim veriyorsam,1 ila 10 gün kadar sigortamı yatırtıyorum, isg katipten sözleşme yapmıyorum. Az tehlikeli sınıfın uzman çalıştırma zorunluluğu şuan için yok, eğitim içinde o firmanın personeli olma zorunluluğu var, sigortamı yatırınca zaten personeli oluyorum, isg katipten sözleşme yapmak bana göre zorunluluk başladıktan sonra aranacaktır.
Aslında diğer tehlike sınıfları içinde firma çalışanı olmamız eğitim için yeterli olabilir,sonuçta isg katip üzerinden anlaşma yapmaya dair net bir ifade yok, yoruma açık hususlar.
5. Firmalara, benim ve doktor için sigorta yatıracaksın, osgb ile anlaşma yapsan fatura bedeli üzerinden vergi ödeyeceksin aynı kapıya çıkar diyorum. Zaten uygun fiyat verirseniz kıyaslama daha destekli olur.
6. Ben uzmanla ayrı hekimle ayrı uğraşmak istemem, osgb ile anlaşırım daha iyi diyen iş verene. Asıl bizimle çalışırsan tek kişiyle muhatap olursun, osgb ile çalışırsan sekreterle, muhasebeyle, uzmanla ve osgb sahibiyle ayrı uğraşacaksın diyorum.
7. Birde söylememiz gereken önemli husus, bireysel çalışmada kalitenin arttığıdır, Neticede osgb bir uzmana 200 adet firma bağlıyo ve ondan konsantrasyon ve hizmet kalitesi bekliyo bu nasıl mümlün olabilir? mesleki tecrübe, uzmanlık ve yapılan işi bilme kısmına hiç girmiyorum, osgb de tecrübesiz ve alan dışı kardeşlerimizi baya zorluyorlar. Ben makinacıyım, inşaattan bana iş gelse açıkcası almam!!
Fatih Bey paylaşımınız için tşk ederim bende şuan paylaştığınız bılgıye paralel çalışma duzenlıyordum. soru ışaretlerı vardı kafamda onlarıda sayenızde gıdermış oldum. Bence de bır hekım ıle anlaşın olayı. Adaletlı ve hakettığınız parayı alır hızmetınızı de verırısınız saygılar. Eğitim için Tehlıke durumunu da duşunerek çalışan sayısı * süre yaparsınız. okadar zaman aylık gırış çıkışınızı yapar(50 den az çalışanı olan Az tehlıkelı yerler harıç) Kendınıze guvenın yeter