- Meslek
- Uzman Adayı (C)
arkadaşlar 6 çalışanı olan bir tehlikeli sınıf mobilya atölyesi için ne yapmam gerek rd yaptım,acil eylem planı yaptım eğitimler için sözleşme yapmam gerekir dimi?
Sertifika bireysel çalışmada uzman tarafından yapılır,fakat birkaç noktaya belirtmek isterim.Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yönetmelik bu firmalara uzman zorunluluğu getirdiği için bu sınıftaki firmalara RD,ADP ve Eğitim'leri uzman sözleşmesi yaparak verebilirsiniz.Tehlikesiz sınıflara bunları yapmak isterseniz ancak sigorta girişi ile bunları yapabilirsiniz,yada Osgb üzerinden yapabilirsiniz.Eğitimleri verdiğimizde sertifikaları nerden temin edeceğiş?ve ben bu iş yerine eğitim veriyorum diye bir yere bilgi verecekmıyız?
Nasıl yani anlayamadım uzman nereden temin edecekSertifika bireysel çalışmada uzman tarafından yapılır,fakat birkaç noktaya belirtmek isterim.Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yönetmelik bu firmalara uzman zorunluluğu getirdiği için bu sınıftaki firmalara RD,ADP ve Eğitim'leri uzman sözleşmesi yaparak verebilirsiniz.Tehlikesiz sınıflara bunları yapmak isterseniz ancak sigorta girişi ile bunları yapabilirsiniz,yada Osgb üzerinden yapabilirsiniz.
kendin oluşturacaksın ,örnekler forumlarda mevcut ,onlara bakarak kendin bir form oluşturup onu kullanabilirsinNasıl yani anlayamadım uzman nereden temin edecek
Arkadaşım yukarıdaki soruları okuyunca şaka sanırım bunlar dedim. Bir isg uzmanı bu soruları sormak, sorarsa uzman değildir.eminim yeni uzman olan arkadaşlardan bir çoğu osgb lere iş başvurusunda bulunduklarında hayal kırıklığına uğradılar ve osg de risk alacağıma kendi şahsıma bireysel çalışırım hem kafam da rahat olur, diye düşündüler, ancak bilgimiz eksik ve zamanımız kısıtlı burada benim kafama takılan soruları deneyimli arkadaşlarımızın yardımlarıyla çözmeyi düşünüyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
1. az tehlikeli sınıfta 35 personelli firmaya kısmi zamanlı sözleşme yaptığımda iş yeri hekimi gerekli mi
2. 3 personelli tehlikeli sınıftaki firmaya iş yeri hekimi gerekli mi gerekli ise bireysel çalıştığım için hekimi nereden tedarik etmem gerekiyor,
3.kendim danışmanlık firması kursam iş güvenliği uzmanlığı hizmeti versem, müşterilerimdeki meşakkatli iş olan kısmi süreli sigorta işleminden kurtulabilirmiyim, eğer kurtuluyorsam kendi sigortam isgkatipte nasıl işler,
Hasan Bey,şahıs firması ile çalışma şekli diye bir olay yok. fatura, serbest meslek makbuzu vs. gibi belgeler ile bu iş yapılmış sayılmaz. bu işin iki yolu var. ya kısmi süreli iş sözleşmesi ile işyerinin çalışanı olacaksınız ya da osgb bünyesinde görevlendirilerek iş yerlerine hizmet vereceksiniz. başka yolu yok.
Sertifikaları Kendimiz düzenliyor ve işveren ile birlikte katılan çalışan ve uzmanın da imzası olacaktır. İnternette çeşitli şablonları bulunmaktadır. Yalnız sertifikaları hazırlarken eğitim yönetmeliğine bakalım. Sertifikalarda olması gereken hususlar orada belirtilmektedir.Eğitimleri verdiğimizde sertifikaları nerden temin edeceğiş?ve ben bu iş yerine eğitim veriyorum diye bir yere bilgi verecekmıyız?
Baran bey sizinle başka bir başlık altında da bu konuda fikir çakışması oldu. Şimdi benim anladığım yönetmeliğin ilgili maddesini ikimiz de iyi biliyoruz. Ancak sizin iddianız mevcut uygulamanın mevzuata aykırı olduğu bu konuda bir yasak olmadığı şeklinde. Ben ise bu şekilde tek başına serbest olarak bu işin yapılamayacağının yine aynı maddede belirtildiğini söylüyorum. Görünen o ki bizim görüşlerimiz tamamen yorum farkı. Bu noktada yapacağımız birşey yok artık herkes anladığı gibi devam edecek yoluna. Teşekkür ederim. Sizin gibi mevzuat inceleyerek işin derinlerine inen insanlara ihtiyacımız var. Maalesef birçok arkadaş hiçbirşey okumadan kulaktan dolma bilgilerle bu işi yapmaya çalışıyor.Hasan Bey,
Verdiğiniz bilginin dayanağını da belirtirseniz...
Eyvallah saolasın bu yolu izlicem önce sertifika parasını yatırmam lazımEğitimler için zorunlu arkadaşlar
Şemi isgkatip te secsin 2 gün görün ve tüm işleri rahat rahat yap.
Çalışan temsilcisini seçmeyi unutma müfettişler bakıyor seçim tutanağına.
Sonra eğitim sertifikaları ve eğitim katılım belgelerini unutma
aynı soruya paralel bir soru bende sormak istiyorum.Arkadaşlar merhaba ben de bir konuda yardım rica ediyorum;
1) Kamuda çalışıyorum, 10 dan az çalışanı olan özel bir kreş risk değ., acil eylem pl. ve çalışan eğt. vermemi istiyor.
2) Yukarıdaki konuşmaları okudum, 1-2 günlük sigortalı olma durumu benim için de geçerli mi? Çalışan olduğum için aynı anda sigorta oluyor mu? hiç bilgim yok.
3) Fiyat konusunda hiç bilgim yok, ne fiyat vermeliyim?
yardımcı olursanız sevinirim.
risk değerlendirme tarihi katipe giriş yapılan tarihle ve sgk girişiyle aynı olmalı değil mi?Eğitimler için zorunlu arkadaşlar
Şemi isgkatip te secsin 2 gün görün ve tüm işleri rahat rahat yap.
Çalışan temsilcisini seçmeyi unutma müfettişler bakıyor seçim tutanağına.
Sonra eğitim sertifikaları ve eğitim katılım belgelerini unutma
Bir de tehlikeli işyerleri için 12 saatlik eğitim şuanda veremiyorum.Ancak 4 saat verebildim.Eğitim sertifikasını 4 saat olarak düzenleyebilir miyim.Sertifikaları Kendimiz düzenliyor ve işveren ile birlikte katılan çalışan ve uzmanın da imzası olacaktır. İnternette çeşitli şablonları bulunmaktadır. Yalnız sertifikaları hazırlarken eğitim yönetmeliğine bakalım. Sertifikalarda olması gereken hususlar orada belirtilmektedir.
Eğitim verilme aşamasında yada sonrasında herhangi bir kuruluşa ben şu işletmeye eğitim veriyorum,verdim diye beyanda bulunulmaz.
Bakanlık iş müfettişleri kontrollerinde o belgeleri incelerler sadeec
Eğitimler 2 yılda en az 12 saat verilecektir der yönetmelik. Ve bu süre 4 ün katları şeklinde olması gerektiğini belirtir.Bir de tehlikeli işyerleri için 12 saatlik eğitim şuanda veremiyorum.Ancak 4 saat verebildim.Eğitim sertifikasını 4 saat olarak düzenleyebilir miyim.
fatura olayı?Risk değerlendirmesi yapabilmeniz için o işyerinin sigortalı çalışanı olmanıza gerek yoktur.
Sadece eğitimler aşamasında sigortalı olmanız gerekmektedir.
Risk değerlendirmesini yapınız isterseniz eğitimi sonra verirsiniz.Risk değerlendirmenizde eğitimlerin planlandığını ve tarih olarak şu tarihte yapılacağını da belirtirsiniz. Sonra yapınca DÖF ile kapatırsınız.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.