İş yeriniz Az Tehlikeli sınıfta ise ;167 çalışanı olan az tehlikeli bölümlr içeren bir firmada bu ekiplerin kurulması nasıl olacak acaba. bazı bölümleri 1 çalışanı var büroda mesela. yurt olarak kullaılan bölümde 5 çalışan başka bir bölümünde 63 çalıuşan var vs. bunlar için oluşturacağım acil eylem planı ayrı ayrı mı o9lacak ve bu ekipler her biri için ayrı ayrı mı oluşturcam. 1 çalışanı olan yerde nasıl oluşturcam yardımcı olur musunuz
Acil durum ekiplerinin eğitimlerinde ;teşekkür ederim .peki bunların eğitimleri ne olacak?
Benim eğitim sunumum 40 kişilik mağazaya ağır ve kalabalık gelir. Ek 'te hazırladığım acil durum planının özetini gönderiyorum. Burada ki bilgileri powerpoint 'e aktarıp yangın ile ilgili notlarınızı ekleyip birazda örnek resimlerle süslerseniz iyi bir eğitim sunumu hazırlamış olursunuz... İnş. yardımcı olur.... Hatırlatayım , şayet mağaza avm içerisinde ise avm 'nin isg uzmanı ve ekipleri ile ortak çalışma hazırlamanız daha faydalı olacaktır. Netice de acil durum planınızda avm acil durum yönetim ekibi ve destek ekiplerine atıfta bulunmuş olmalısınız... Gözden kaçırmayın...benim de bir sorum var; 40 kişilik az tehlikeli bir mağaza,
arama kurtarma ve tahliye için -----1 kişi
yangınla mücadele için-----1 kişi
ilkyardım için -----2 kişi olarak belirledim diyelim ki.
Bu ekiplerin eğitimi için ne yapmalıyım. Bu konuda hazır bir sunumu olan var mı ? varsa paylaşabilir mi?
çok teşekkür ederim .avm değil , kendi özel yeri var.bu arada bişey daha sorsam .mağazanın farklı adreslerde depoları da var .fakat orda çalışan gözükmüyor.risk analizi yapmam gerekmiyor sanırım oralar için.Benim eğitim sunumum 40 kişilik mağazaya ağır ve kalabalık gelir. Ek 'te hazırladığım acil durum planının özetini gönderiyorum. Burada ki bilgileri powerpoint 'e aktarıp yangın ile ilgili notlarınızı ekleyip birazda örnek resimlerle süslerseniz iyi bir eğitim sunumu hazırlamış olursunuz... İnş. yardımcı olur.... Hatırlatayım , şayet mağaza avm içerisinde ise avm 'nin isg uzmanı ve ekipleri ile ortak çalışma hazırlamanız daha faydalı olacaktır. Netice de acil durum planınızda avm acil durum yönetim ekibi ve destek ekiplerine atıfta bulunmuş olmalısınız... Gözden kaçırmayın...
Olması gerekir sürekli işçi bulunmasa bile işçinin girip çıktığı bir yer yangin başta olmak üzere bir cok risk bulunmaktadırçok teşekkür ederim .avm değil , kendi özel yeri var.bu arada bişey daha sorsam .mağazanın farklı adreslerde depoları da var .fakat orda çalışan gözükmüyor.risk analizi yapmam gerekmiyor sanırım oralar için.
Belirtilen depolarda çalışan olmasa da ; işyerinin bir parçası olmaları , bulundukları alanda olası yangın v.b. olaylarda çevreye de zarar verme potansiyeli taşımaları , sevkiyatlar sırasında girip çıkan çalışanların karşılaşabileceği tehlikeler nedeni ile mutlaka risk analizini hatta acil durum eylem planını yapın... Unutmayın !!! Her işyeri için aynı durum geçerlidir. Şayet bir işyerinin isg uzmanlığını yapıyorsanız tüm lokasyonlarına ait gereken çalışmaları yapmanız gerekir. Bu depo alanından sevkiyat sırasında olası bir acil durumda çalışanların nasıl hareket etmeleri gerektiğini , haberleşme önceliğini ve müdahale şekillerini planla belirlemeniz ve sevkiyat sorumlusu kişiler ile eğitim ve bilgilendirme şeklinde paylaşmanız gerekir.çok teşekkür ederim .avm değil , kendi özel yeri var.bu arada bişey daha sorsam .mağazanın farklı adreslerde depoları da var .fakat orda çalışan gözükmüyor.risk analizi yapmam gerekmiyor sanırım oralar için.
bu tarz sorular soran kişi A sınıfı uzman olunca daha ne diyeyim arkadaşlar.kimse uzmanları takmaz böyleçok teşekkür ederim .avm değil , kendi özel yeri var.bu arada bişey daha sorsam .mağazanın farklı adreslerde depoları da var .fakat orda çalışan gözükmüyor.risk analizi yapmam gerekmiyor sanırım oralar için.
a sınıfı olmak la tecrüe sahibi olmak başka bişey diye düşünüyorum. teşekkür ederim yorumunuz için .bu tarz sorular soran kişi A sınıfı uzman olunca daha ne diyeyim arkadaşlar.kimse uzmanları takmaz böyle
Onu üçe bölemezsiniz, bakın zaten yönetmelikte ayrılmış.. a)Arama, kurtarma ve tahliye b) Yangınla mücadele diyor.. Mantıkende düşünürsek, arama ekibi ayrı olsa, kurtarma ekibi ayrı olsa, tahliye ekibi ayrı olsa; arayanlar farklı kurtaranlar farklı olabilirmi? Hadi biz aradık bulduk, kurtarma ekibi gelsin kurtarsın sonrada tahliyeciler gelsin.. Böyle bi mantık olamaz... Arama, kurtarma ve tahliye ekibi için çok tehlikeli sınıfta bir işyerine her 30 çalışana 1 kişi, yangınla mücadele ekibi için de 1 kişi olarak yapmak lazım... Diyorum ben...Arama : 15
Kurtarma : 15
Tahliye : 15
Yangınla Mücadele : 15
İlkyardım : 37
Haklısınız, bazı denetimlerde müfettişler bu şekilde istedi. Ancak son yükseltme sınavında konu ile ilgili çıkan soru bunu destekleyişi şekilde idi.Onu üçe bölemezsiniz, bakın zaten yönetmelikte ayrılmış.. a)Arama, kurtarma ve tahliye b) Yangınla mücadele diyor.. Mantıkende düşünürsek, arama ekibi ayrı olsa, kurtarma ekibi ayrı olsa, tahliye ekibi ayrı olsa; arayanlar farklı kurtaranlar farklı olabilirmi? Hadi biz aradık bulduk, kurtarma ekibi gelsin kurtarsın sonrada tahliyeciler gelsin.. Böyle bi mantık olamaz... Arama, kurtarma ve tahliye ekibi için çok tehlikeli sınıfta bir işyerine her 30 çalışana 1 kişi, yangınla mücadele ekibi için de 1 kişi olarak yapmak lazım... Diyorum ben...
Bence haklısınızın katılıyorumOnu üçe bölemezsiniz, bakın zaten yönetmelikte ayrılmış.. a)Arama, kurtarma ve tahliye b) Yangınla mücadele diyor.. Mantıkende düşünürsek, arama ekibi ayrı olsa, kurtarma ekibi ayrı olsa, tahliye ekibi ayrı olsa; arayanlar farklı kurtaranlar farklı olabilirmi? Hadi biz aradık bulduk, kurtarma ekibi gelsin kurtarsın sonrada tahliyeciler gelsin.. Böyle bi mantık olamaz... Arama, kurtarma ve tahliye ekibi için çok tehlikeli sınıfta bir işyerine her 30 çalışana 1 kişi, yangınla mücadele ekibi için de 1 kişi olarak yapmak lazım... Diyorum ben...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.