tehlikeli sınıfta olacaktır. aslında benim kafamı karıştıran, acil durum ve bina yönetmeliklerinin kişi sayılarına birde destek elemanları mı ilave edilecektir.
Sizin de tespit ettiğiniz üzere üç ayrı yönetmeliğe uygun olarak acil durum ekiplerinin oluşturmanız gerekmektedir. Önceki mesajlarda yazıldığı için ilgili
Yönetmelik madddelerini tekrar alıntılamıyorum.
Tehlikeli sınıfta bulunan 100 kişinin çalıştığı işyerinde;
-Yangınla Mücadele Ekibi - Söndürme Ekibi: 3 kişi (Her iki yönetmeliğe uygun tek bir ekip)
-Arama, Kurtarma ve Tahliye Ekibi - Kurtarma Ekibi: 3 kişi (Her iki yönetmeliğe uygun tek bir ekip)
-Koruma Ekibi: 3 kişi (50 kişiden fazla insan bulunan konut dışı her türlü yapıda en az 2 kişi yeterlidir. Yasal zorunluluk olmasa da ekip sayısı belirlerken daha güncel olan yönetmeliğe göre 40 kişiye kadar bir destek elemanı koşuluna uymak tercih edilmelidir.
-İlk Yardım Ekibi: 10 kişi ( İlgili yönetmeliğe göre ağır ve tehlikeli işler kapsamındaki işyerlerinde her on personel için bir ilkyardımcı görevlendirilmesi gerekmektedir. Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldığı için bu maddeyi bu şekilde uygulamak yasal bir zorunluluk değildir. Ancak işyerinin tehlikeli sınıfta olması nedeniyle bu şekilde uygulanmasını doğru bulurum. Denetim geçiren kimi uzmanların bildirdiği üzere bazı iş müfettişleri ilk yardım ekipleri konusunda bu yönde fikir bildirirler.
İşe yeni girecek çalışan olması durumunda 100 kişi aşılacağı için yeniden ekip oluşturmak zorunda kalınacaktır. Böyle bir ihtimal varsa tedbir olması için 10 yerine 11 kişilik ekip oluşturulması tercih edilmelidir. Bu durum her ekip için göz önüne alınmalıdır.
-İşyerinde yapılan işe ve acil durumların yapısına göre gerekli ekipler kurulur. Haberleşme Ekibi, Teknik Koruma Ekibi, Kimyasal Kirlenme Ekibi vb.
-Gerekli görülürse, calışan sirkülasyonu çoksa her ekip için uygun sayıda yedek destek elemanı belirlenir.
-Her ekibe bir ekip başı seçilir.
-Tüm ekiplerin koordinasyonu için bir kişi seçilir.