- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (C)
tehlikelide 40 kişiden az ise de mi aynı durum geçerli?
arkadaşlar bu soru cevabı neden 1 ? yardımcı olabilecek var mı
Sabri bey Mrb. Kamuda çalışıyorum.256 çalışanım var . Az tehlikeli sınıfımız. İlk Yardım ekibimiz 256:20 =12.8 kişi. Ben ilk Yardım sertifikasını 12 kişinin hepsi nemi aldıracağım. Veya en az kaç kişi olmalı. Lütfen yardımcı olurmusunuz.İşyerlerinde acil durumlar hakkında yönetmelik; çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 30 çalışana, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 çalışana ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 çalışana kadar;
a) Arama, kurtarma ve tahliye için 1 çalışan
b) Yangınla mücadele için 1 çalışan
ilkyardım konusunda 22/5/2002 tarihli ve 24762 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İlkyardım Yönetmeliği esaslarına göre çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 10 çalışana, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 10 çalışana 1 ilk yardımcı çalışan, az tehlikeli sınıfta 20 çalışana 1 ilk yardımcı çalışan görevlendirilir.
Ekip oluşturmak için iki yönetmeliği birleşik düşünmeniz gerekir.
çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 30 çalışandan sonra
tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 çalışandan sonra
az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 çalışandan sonra ekip oluşturulur.
a) Söndürme ekibi, en az 3 kişi
b) Kurtarma ekibi, en az 3 kişi
c) Koruma ekibi, en az 2 kişi
ç) İlk yardım ekibi (sayı için ilk yardım yönetmeliği baz alınır)
Rapunzel Hanım acil durum ekibi oluşturuyorsunuz sanırım.Sabri bey Mrb. Kamuda çalışıyorum.256 çalışanım var . Az tehlikeli sınıfımız. İlk Yardım ekibimiz 256:20 =12.8 kişi. Ben ilk Yardım sertifikasını 12 kişinin hepsi nemi aldıracağım. Veya en az kaç kişi olmalı. Lütfen yardımcı olurmusunuz.
Genco bey biliyorum yazdım bende yukarıda . 12.8 siz yaklaşık 13 aldınız. benim sorduğum '' İlk Yardım Ekibi için sertifika lazımya. İşte 13 kişinin hepsinimi sertifikalandıracağız. Yoksa bunun minimum bir değeri varmı. Malum , Kişi başı 352 TL ye geliyor. En az değerini ben bir yerde göremedim. Acaba siz biliyormusunuz.Rapunzel Hanım acil durum ekibi oluşturuyorsunuz sanırım.
Sayıları şu şekilde olmalı
İlkyardım 13
Söndürme 5
Kurtarma 5
Koruma 5
Rapunzel hanım merhaba,Genco bey biliyorum yazdım bende yukarıda . 12.8 siz yaklaşık 13 aldınız. benim sorduğum '' İlk Yardım Ekibi için sertifika lazımya. İşte 13 kişinin hepsinimi sertifikalandıracağız. Yoksa bunun minimum bir değeri varmı. Malum , Kişi başı 352 TL ye geliyor. En az değerini ben bir yerde göremedim. Acaba siz biliyormusunuz.
Sertifikalı ilkyardımcı için piyasada farklı fiyatlar söz konusu olup sağlık bakanlığının bir taban fiyatı bulunuyor. Oda 350 TL civarı sanırım. Ancak piyasada daha düşük fiyatlara bulunuyor. En son istanbul için 135+KDV için eğitim aldırmıştım.Rapunzel hanım merhaba,
Evet hepsine eğitim aldırmanız ve sertifikalandırmanız gerekiyor.
Kişi başı fiyat da sabit diye biliyorum.
Evet Yeliz hanım. Bugün bir arkadaşımda aynısını söyledi. Hepsine aldırmışlar. Bende yazımı yazdım. Ancak bir sorum daha olacak. bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler mi acaba. Acil Durum Ekiplerini oluştururken ( Ben Kamuda çalışıyorum da ) sivil savunma biriminin yaptığı listeyemi bağlı kalacağım. yoksa kendi ekibimi mi oluşturacağım. Bu konuda ikilemde kaldım. Çünkü Temmuz 1 den sonra sivil savunma biriminin hükmü kalmıyormuş. Bilgisi olan var mı arkadaşlar ???Rapunzel hanım merhaba,
Evet hepsine eğitim aldırmanız ve sertifikalandırmanız gerekiyor.
Kişi başı fiyat da sabit diye biliyorum.
2 ayrı ekibe gerek yok Rapunzel Hanım. A sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak sivil savunma ile birlikte ortak bir liste belirleyebilirsiniz.Evet Yeliz hanım. Bugün bir arkadaşımda aynısını söyledi. Hepsine aldırmışlar. Bende yazımı yazdım. Ancak bir sorum daha olacak. bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler mi acaba. Acil Durum Ekiplerini oluştururken ( Ben Kamuda çalışıyorum da ) sivil savunma biriminin yaptığı listeyemi bağlı kalacağım. yoksa kendi ekibimi mi oluşturacağım. Bu konuda ikilemde kaldım. Çünkü Temmuz 1 den sonra sivil savunma biriminin hükmü kalmıyormuş. Bilgisi olan var mı arkadaşlar ???
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.