- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Bence de paradan önce tecrübe lazım. Ama bu değil ki ucuza çalışacağız. Tecrübe olduktan sonra bilgimizi istediğimiz fiyata satma imkanı çoğalır.
Aynen katılıyorum branşlaşma şart..İnşaatcı inşaatta,kimyacı kimyada...
Geçenlerde bir OSGB aradi, Kirsehir icin. 2000 vereceklermis deneme suresi sonrasi 3000 olur dediler. Güldüm. Ben kendi kurumunda 80 saatlik cok tehlikeli uzmanlik icin işveren 750 lira vereyim sen yap dedi ben kabul etmedim. Değmez oradan gelecek paraya dedim
kesinlike...acaba şubat sınavında geçen A lar ile birlikte sayı artacağı için piyasada dahada bir ucuzlama olacakmıdır?
inşaatlarda bildirim her inşaat için yapılıyor . diyelim firmanın 5 çalışanı 5 inşaatı varsa gitti 5 saatiniz. durum biraz daha karışık ve uzun ama sistem öyle değil.Merhaba, OSGB saatine 150 lira vermiş oluyor. Bu rakam az mı, çok mu? 217 saate 32550 yapıyor.
helal olsun kardeşim iyiki yapmamışsın.En az 4000 TL eder.Geçenlerde bir OSGB aradi, Kirsehir icin. 2000 vereceklermis deneme suresi sonrasi 3000 olur dediler. Güldüm. Ben kendi kurumunda 80 saatlik cok tehlikeli uzmanlik icin işveren 750 lira vereyim sen yap dedi ben kabul etmedim. Değmez oradan gelecek paraya dedim
tamamen saçma bir uygulama,iş veren "PARDON" derse!!!!!kim böyle bir riske girerse sonu hüsran olur.Zaten yakında başlar sıkıntılar.şimdi şöyle de bir durum var;bazı firmalar veya ufak çok tehlikeli sınıf şirketleri,tüm yasal sorumlulukları üstlenip belge kiralama yoluna gidiyorlar..yani bir iş kazası sonucu ig uzmanına çıkacak olan tazminatı şirket üstleneceğini garanti ediyor/söz veriyor vs ig uzmanı da sertifikasını düşük ücretten kiralıyor..işi başka uzmanlar hallediyor üst sınıfa dahil uzman da yattığı yerden 300-500-1000 neyse alıyor..
tebrikler kardeşim.helal olsun,merak etmeyin 2015 seçimlerinden sonra ceza yazmaya başlayınca,milletin hali nice olacak.13 yıllık mühendisim ve hep çok tehlikeli iş yerlerinde çalıştım halende çalışıyorum kendi branşımla ilgili. bir kariyer sitesinde oluşturduğum özgeçmişimi görünteleyen bir kaç osgb aradı söyledikleri rakamlar çok düşük. ilginç bu fiyatlara uzman bulabiliyor musunuz dediğimde gülümsüyorlar. durum bu hale gelmiş; hatta telefonu kaparken de düşünürseniz arayın diyorlar..
düşünmüyorum ve önümüzdeki yüzyıldada düşünmeme kararı aldım
Aynen katılıyorum branşlaşma şart..
PATRONUN EĞİTİMİ BAKANLIKTAN
Az tehlikeli sınıfta ve 10'dan az çalışanı bulunan işyerlerinin 'patronları' Bakanlık tarafından verilen eğitim programını tamamlayarak kendi işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerini yürütebilecek. Bir anlamda işverenler, kendi işyerinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve yardımcı sağlık personeli olacaklar. Taslaktaki bir başka maddeyle toplum sağlığı merkezlerinin de ortak sağlık ve güvenlik birimleri gibi hizmet vermesi öngörülüyor.
485 BİN İŞYERİNE MÜJDE
Yönetmeliğin resmi gazete'de yayımlanması sonrası ayrıntılar netleşecek. SGK'nın kasım ayı verilerine göre, Türkiye'de 10'dan az çalışanı bulunan işyeri sayısı 1 milyon 374 bin 684. Yani toplam işyerlerinin yüzde 85'i. Net olmamakla birlikte, ortalama 458 bin işverenin bu imkandan yararlanacağını söylemek mümkün.
geriye ne kaldı %15 iş yeri =350 bin uzman yılsonuna kadarki tahminim
cami avlusuna bir çocuk bırakılmış..yara bere içerisinde.demişler adını ne koyalım.iş sağlığı ve güvenliği uzmanı.doktorlar (bakanlık) bu çocuğu yaşatmalıyız demişler.6 ay sonra sahipsiz çocuk ölmüş.
başımız sağolsun.
alın size binlerce işsiz uzman ,işveren kendisi yapacaktıda bize neden sertifika aldırdılar
Sayın Ersgur,detayları öğrenmek istiyorum,kaynak belirtirseniz sevinirim.
bu ne demek açıklar mısınız?a: 1500 tl + prim b: 1250 tl + prim c: 1000 tl+ prim
OSGB lerin biz değerli uzmanlara verdiği ücret..bu ne demek açıklar mısınız?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.