bende eğitim aldım ama henüz sınava girip belge almadım . 30-40 kişi çalıştıran az tehlikeli birçok işyerine risk analizi yapma fırsatım var.bu işyerlerine risk analizi yapacak kişinin isg uzmanı belgesini almış olması şartı varmı acaba ben anlamadım.isg uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğu 07.2013 de başlıyor 50 altı işçili az tehlikeli yerlerde.yani o tarihe kadar işveren yada bu konudan anlayan herhangibiri yapabilirmi risk analizini.cevap bulursanız burayada yazarsanız sevinirim.yazılanlardan bu konuda birşey anlamadımarkadaşlar ben risk analizi yapılmamalıdır demiyorum ancak iş güvenliği uzmanına risk analizi yaptırma zorunluluğundan bahsediyorum.
İş güvenliği uzmanının imzası olmadan risk değerlendirme raporu hazırlanamaz. Bahsi geçen uzman sertifikalı olmalıdır. Risk değ. yönetmeliği der ki: İş güvenliği uzmanının bakanlıkça verilmiş olan belge bilgileri bu rapora eklenmelidir. Gerçi bakanlığın apartman ve kuaförler için yayınladığı risk değerlendirme raporlarında, İş Güvenliği Uzmanı da kimmiş ona gerek yok anlamı içeren bir ibare geçmiş. Bkz. İş güvenliği uzmanı ( varsa)bende eğitim aldım ama henüz sınava girip belge almadım . 30-40 kişi çalıştıran az tehlikeli birçok işyerine risk analizi yapma fırsatım var.bu işyerlerine risk analizi yapacak kişinin isg uzmanı belgesini almış olması şartı varmı acaba ben anlamadım.isg uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğu 07.2013 de başlıyor 50 altı işçili az tehlikeli yerlerde.yani o tarihe kadar işveren yada bu konudan anlayan herhangibiri yapabilirmi risk analizini.cevap bulursanız burayada yazarsanız sevinirim.yazılanlardan bu konuda birşey anlamadım
Risk değerlendirme konusunda yardımcı olabilirim..bende eğitim aldım ama henüz sınava girip belge almadım . 30-40 kişi çalıştıran az tehlikeli birçok işyerine risk analizi yapma fırsatım var.bu işyerlerine risk analizi yapacak kişinin isg uzmanı belgesini almış olması şartı varmı acaba ben anlamadım.isg uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğu 07.2013 de başlıyor 50 altı işçili az tehlikeli yerlerde.yani o tarihe kadar işveren yada bu konudan anlayan herhangibiri yapabilirmi risk analizini.cevap bulursanız burayada yazarsanız sevinirim.yazılanlardan bu konuda birşey anlamadım
Arkadaşlar, ben sizlerle farklı bir şey paylaşmak istiyorum.
2 Temmuz 2011'de C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı A Kitapçığı 25. Soruda "4857 Sayılı İş Kanununa göre risk değerlendirmesi yapma zorunluluğu hangi iş yerlerinde olmalıdır" diye bir soru vardı. hatta mahkemesi halen devam etmektedir. Sorunun cevabı ise bakanlık tarafından İş Kanunu kapsamında tüm iş yerlerinde denmektedir ve Bakanlık halen bu cevabında direnmektedir mahkemede.
Eskiden beri İş kanunu kapsamında tüm iş yerlerinde bu zorunluluk vardı da Bakanlık bugüne kadar neredeydi. Aşağıdaki linkte ise bakanlığın Güvenle Büyü Türkiye diye bastırdığı ve reklamını yaptığı ve de 7. Konu(sayfa 19) olarak da "Risk Değerlendirmesi Zorunlu Hale Geliyor" diye büyük puntolarla duyurduğu belge durmaktadır.
http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP Repository/csgb/dosyalar/kitap/kitap03_6331
Bence İSGGM genel müdürlüğü lağvedilirse Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği sağlanabilir.
bilgiler için çok teşekkur ederim. Ben İSGM adayıyım. Sınavı bekliyorum. Acaba ben risk analizi yapabilirmiyim uzman olmadan. Dışardan destek eleman olarak. Bakanlık yapabilirsiniz diyor ama hiç bir isgm uzmanı yapabilirsin demiyor. Acaba rant kaygısımı bilemedim. Birde risk analizinin altına imza atarsak ne gibi sorumluluklarımız var.mış la muş la olmuyor savaş bey ben hergün bakanlıktayım ben de isterim ki herkes yapmasın ama bu böyle kabul edin,hatta şunu da söyleyeyim bakanlıkta her iş kolu için form hazırlıyorlar bugünlerde soft ortamda yayınlayacaklar yakında yani işveren örneğini de oradan alacak. zaten bakanlık(destek elemanı olarak dahi) imza atmayın diyor risk analizlerine nerden ne olacağı belli olmaz diyorlar,unutursunuz birden karşınıza çıkar....
bende eğitim aldım ama henüz sınava girip belge almadım . 30-40 kişi çalıştıran az tehlikeli birçok işyerine risk analizi yapma fırsatım var.bu işyerlerine risk analizi yapacak kişinin isg uzmanı belgesini almış olması şartı varmı acaba ben anlamadım.isg uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğu 07.2013 de başlıyor 50 altı işçili az tehlikeli yerlerde.yani o tarihe kadar işveren yada bu konudan anlayan herhangibiri yapabilirmi risk analizini.cevap bulursanız burayada yazarsanız sevinirim.yazılanlardan bu konuda birşey anlamadım
Sayın cmysv,Risk analizi yapma yetkisini; 6331 ve risk analizi yürütmeliği kaynaklarının resmi gazete yayınlarından inceleyip yorumlayabilecek, şu şu nedenlerle(maddelerle) şunlar yapar bunlar yapamaz diyebilecek biri yok mu aranızda. Yanında 1-9 kişi çalıştıran az tehlikeli ve tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde( yani küçük esnaf )risk analizlerinde olması gereken yasal zorunluluk imza mühür belge nelerdir? Kanıtlar ile lütfen..
Şahsi fikrim: şu an uzman olanlar tabi ki pazar paylarını kaybetmemek için yukarıda bahsettiğim alanlar için risk analizlerini sadece uzmanların yapabileceklerini savunuyorlar. Ama benim yorumladığım ve uzmanlardan aldığım bilgiler çerçevesinde tehlikeli sınıf için 30 haziran 2013 te uzman olması, az tehlikeli sınıf için ise de 30 haziran 2014 te uzman olması gerekiyor. Ki zaten devlet desteği durumu söz konusu olduğu için sanıyorum bakanlık da bu tarihlere kadar bu duruma altyapı hazırlığı yapacaktır. Ceza miktarlarına bakıldığı zaman mahallenizdeki bir marketin risk analizi yaptırmadı diye "geriye dönük" 30-40 bin lira cezaya tabi tutulacağını akıllar maalesef ki almıyor. Devlet desteği altyapısı olmadan(yeterli sayıda isg uzmanı) risk analizlerinde uzman imzası aramak, her türlü iş yerinin uzmanlara risk analizi için harcama yapması anlamına gelir. Bu da devlet desteğinin boşa olacağına işaret gösterir.
akaryakıt istasyonumuzdaki işçilerin sağlık raporlarının yenilenmesi gerekiyor. bunu aile hekimleriyle halede bilir miyiz yoksa devlet hastanesine mi gitmeliyiz?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.