Tartışma : 2019 Yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarının Tehlikeli Firmalara Bakamaması

OGÜN.

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Sadece bir program? Benim atanmış olduğum yerle olan sözleşmemi sağlıyor bu "program" diyerek küçümsediğiniz İSG Katip. Devletten daha çok sıkıntı içindesiniz bizlerin tehlikeli sınıfa bakmasından. Çok rahatsız oluyorsunuz belli ki...İSG Katip sözleşmemizi düşürdüğü zaman biz de görevimizden çekiliriz, siz hiç merak etmeyin.
sayın ali veli86;
İSG katip in bir program olduğunu iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliği tanımlamıştır. bir programda kanundan üstte bir norm değildir. Kanunda yazan geçerlidir.

ama şunu unutmayın; baktığınız firmalardan birinde umarım bir iş kazası yaşamazsınız. (eğer c sınıfı iseniz ve tehlikeli sınıfta iş güvenliği hizmeti veriyorsanız.) hukukun önüne çıktığınızda şu an ki kanuna göre işlem yapılacağını düşünmenizi tavsiye ederim. Şu ana kadar bir uzatma olmadı. bu nedenle tüm atamaların düşürülmesi gerekir. ( sistem otomatik yapsın ya da yapmasın ) otomatik olmuyorsa manuel olarak iptal etmeniz gerekir.
Uzatma olursa ; olduğu zaman tekrardan atama yapmanızı önerebilirim.
evet program diyerek küçümsediğimi düşünüyor olabilirsiniz ama kanunun çiğnenmemesi gerekir. 1.1.2019 tarihinden itibaren yapılan işlemler kanuna aykırılığı açık ve nettir.

ceren asli

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
c sınıfı uzmanlar sanki konu dün belli olmuş gibi , -şimdi neyapacağız diyor. Bu konuyu zamanında takip edip birlik olup durum bugüne gelmeden bakanlığa başvursaydınız; şimdi ne yapacağınızı bilirdiniz.
Bakanlık da ilgilenmek için bizim birlik olmamızı bekliyordu zaten Emine hanım

gurcan1903

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Gürcan Bey,

Ben de B sınıfı İGU olarak çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerine hizmet veriyorum. Bu durumdan memnun olduğumu da söyleyemem. Fakat 2020 yılına ertelenen maddenin geriye çekilmesi mümkün olmayacağı için 1 senelik ertelemenin şu an mecburi olduğunu düşünüyorum, C sınıfı arkadaşların 1 sene boşta kalmaması için..
öteleme mümkün ancak geri çekmek mümkün değil midir?
Devletin hiçbir kurum ve kuruluşu C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesini alan işsiz kalmaz diye bir vaatte mi bulundu arkadaşlar.
Bakın ben aynı zamanda kimya mühendisiyim, bölümümü seçerken devletin bir çok kuruluşu vardı fabrikaları vardı ve bende bu fabrikalarda görev almak istediğimden kimya mühendisliğini okudum anacak Devlet ne yaptı nerdeyse tamamını özelleştirdi bizim önümüzü kapattı.
C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının tehlikeli sınıflara bakamayacağını zaten kanun söylemekte.

Hiç kimse işsiz kalmak istemez tabiki ancak C sınıfı iş güvenliği uzmanları tehlikeli sınıfa baktıkları için bir B sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak iş bulamıyorum. ötelenirse hakkımı öteleyenlere helal etmiyorum. sonuçta yeteri kadar B sınıfı da var a sınıfıda var C sınıfıda var.
siz bu mantık ile devam ederseniz 10 yıl daha ötelenir bu tarihler. şuanki c sınıfı iş güvenliği uzmanları da benimle aynı duruma düşünce ötelemenin ne kadar yanlış olduğu anlaşılır.

Mehmet Gençoğlu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Tehlikeli sınıfta yer alan 850 kişilik bir firmanın kendi bünyesinde 1 adet tam zamanlı B sınıfı iş güvenliği uzmanı ve 1 adet tam zamanlı C sınıfı iş güvenliği uzmanı bulunmakta. Sözleşmeler halen devam etmekte. C sınıfı iş güvenliği uzmanının tehlikeli sınıfa bakamaması durumuna istinaden yardımcı c sözleşmesi yapması gerekir mi ? yoksa zaten firmanın kendi tehlikeli sınıfına ait 1 adet B sınıfı iş güvenliği uzmanı bulunduğu için bu şekilde sözleşmeler devam edebilir mi ?

Firmanın kendi sınıfına uygun çalışan 1 adet uzman olduğu için sözleşmesi devam eder. Bir sorun olacağını sanmam.

umitsaritas

Üye
TÜİSAG Üyesi
Sebebi nedir bilmiyorum ama İSGKATİP uygulamasına şu an giriş yapılamıyor.

Yaseminisg

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
evet sisteme giriş yapılamıyor..

sedahatip

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Evet girilmiyor acaba sözleşmelermi siliniyor.. @isggmd insagram hesaplarına süre uzatımıyla ilgili herkes bekleyişini yazabilir. Telden ulaşmak ve cevap olmak mümkün değil..

ygenc35

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
dün osgb olarak bakanlıkla yaptığımız telefon görüşmesinde bugün için mevcut görevlendirmelerin sistemden düşürüleceğini söylemişlerdi büyük ihtimal isgkatip bu işlemden dolayı girişlere kapalı şuanda

sedahatip

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
yani uzatılma sözkonusu değilmiymiş

ygenc35

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
buna yüzdeyüz cevap verecek kimse yok malesef... bireysel olarak aradığımızda şuan net bişe yok şekilde heran herşey olabilir modunda biraz umut verici bir cevap alırken osgb olarak görüştüğümüzde şuan böyle bir çalışma yok zaten görevlendirmeler de silinecek bu doğrultuda diye ortada umut falan bırakmayan bir cevap alıyoruz

ali veli86

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)

Buna dair net bir şey söyleyemiyorlar. Muhtemelen uzatacaklar, ancak o süreye dek mağdur olunacak...Seçim öncesi binlerce uzmanın tepkisini çekmezler. Binlerce uzman demek, aileleriyle birlikte çok daha büyük bir sayıya işaret ediyor.

Görkem Güzel

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
uzatılmayacaksa da duyursunlar arkadaş, 15-20 gün kısa bir süre gibi görülebilir ama mayıs, aralık sınavı için kursa ucu ucuna prim günlerini yetiştirmeye çalışanlar var. Yardımcı uzman olacaksak da ona göre işlem yapalım.

Hurizar Cemile Kılıç

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Çalıştığım Osgb bakanlık ile bu konuda görüşme yaptı. Osgb'ye; C sınıflarının tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerine hizmet vermesinin 01.01.2019 tarihi ile son buluduğu, bu sürenin uzatılması ile ilgili bir çalışmanın bulunmadığı, mevcut sözleşmelerin birkaç gün içinde otomatik olarak iptal edileceği söylenmiş. Sanırım C uzmanlar olarak artık kendimize yeni bir yol çizmenin vakti geldi :(

emine aslihan

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Bakanlık da ilgilenmek için bizim birlik olmamızı bekliyordu zaten Emine hanım
Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz. Seçim öncesi c sınıfı uzmanlar birlik olup bu durum işsiz kalmamıza neden olacak diye cimere dilekçe gönderilseydi farklı olurdu. Elbette konuyla ilgili sıkıntıyı takip edenler yazdılar. Keşke yumurta kapıya dayanmadan birlik olunup bu konuda kamuoyu oluşturulsaydı. Sizce 100 kişinin yazması ile 1000 kişinin yazması yada daha fazlasının aynı etkide mi? Birlik olununca ses daha yüksek çıkar. Neyse yazık oldu c sınıfı uzmanlara şimdi işten çıkarmalar başlar...

ceren asli

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
27 ocak 2017’de uzatılma olmuş bu sene de belki ayın sonuna doğru uzatılacağı açıklanır bir umut.

Görkem Güzel

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Aylar öncesinden yazmıştım cimere, işten çıkarılabileceğimizi, kriz ortamında zaten iş bulmak zorken bir de az tehlikeli sınıf işletme mi bulacağız diye ama sonuç ortada :)
bu saatten sonrası kısmet artık

ALperGmsLr

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
01.01.2019 tarihinde c sınıfı iş güvenliği uzmanları tehlikeli sınıfa ataması yapılamıyordu yani sistem izin vermiyordu. İlgili tarihten daha önce atanmış olanlar ise sistemde sözleşmeler kısmında aktif olarak gözüküyordu. durum böyle iken şuanda isg katip sistemine erişimin kapatılmış olması tek bir ihtimali gösteriyor o ihtimal de sözleşmelerin düşürülmesi işlemine başlandığını gösteriyor. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah. Şuan için yapılacak bir şey yok diye düşünüyorum arkadaşlar.
Ayrıca Emine hanım'a katılıyorum. Kamuoyu oluşturmak için oldukça kalabalık bir kitleye sahip olmak lazım lakin onun içinde geç kalındı diye düşünüyorum. Şu sınavı ösym'ye devretmeleri oldukça kötü olmuş. :) :)

Ziya Bark

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
şuan bakanlıkla konuştum bittiğini teyit ettiler. Teşekkür ederim devletim artık işsizim. ya hırsız olucaz ya da
millete zarar vericez..

Kemal Kirmencioğlu

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Yol yakınken dönün, kimse yapmasın bu işi. Devlette ipin ucunu bıraktı nasıl olsa..

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.