şu anda öğlen 12:00 dan itibaren c sınıfları tehlikeli yerlere atanamıyor isgkatip müsade etmiyor. geçmiş olsun mu deyim hayırlı olsun mu deyim güleyim mi ağlayım mı bilemedim.hiç kimse ne olacağını kestiremiyor ki.
sayın ali veli86İSG Katip sözleşme atamalarına izin veriyorsa, kanuna aykırılıktan bahsetmek mantıksız geliyor. İSG Katip, atamaların resmi organı değil mi? Kanunla eşzamanlı ilerlemesi gerekmez mi? Madem öyle, İSG Katip kapansın. Ne işe yarıyor?
Bariz bir şekilde C sınıfları mağdur ediliyor bu yasayla. Tehlike sınıflarına göre işleri ayırmakta öyle çok hata var ki...Ben temizlik firmasının İSG uzmanlığını yapıyorum. Birçok tehlikeli sınıftaki işe göre daha çok tehlikeyle karşı karşıyayız. Ama NACE koduna göre az tehlikeliyiz. Yani sadece B ve A sınıfları önemli tehlikelerle yüzleşmiyor.
Düzeltilmesi gereken öyle çok şey var ki...
Syn başak can;Bir Osgb yetkilisi ile görüştüm.
Düşüm şimdi yapmayın Ocak sonuna kadar bekleyin dedi.
Uzatılmama bilgisi geldiğinde düşüm yaparsınız dediler.
Peki nasıl bir evrak hazırlayacağız.
Örnek paylaşırsanız sevinirim.
çok doğruErteleme yerine , hizmet almayan firmalar için yazın cimere.
Ertelemelerin bu kanunun uygulanmasında ve gelişmesinde hiçbir yararı olmayacaktır.
2006 yılında başlayan İSG uzman serüveni, 2012 yılında taçlandırıldı. Bölündü bin parçaya bölündü. Sistem değişti, sistem geldi. Yargı iptal etti, yenisi kanunla geldi. Açıklar kapatılması için intibak sınavları açıldı. Hemen herkese bir şekilde imtiyazlar tanındı. Doğruydu, yanlıştı, tartışmak manasız. Günü şartlarına göre değerlendirmek gerekir. Geçmişte yapılmışları neden yapılmış diye kimsenin hesap sormaması gerekir.
Benimde bugünün şartlarına göre, olması %100 gerekli düşüncelerim de var..
Mesela;
Görüldüğü gibi aslında her bir başlık ayrı tartışma konusu. Bu sebeple yenilenmelere, revizyonlara, uzatmalara, yapılandırmalara, sınıf atlamalarına yada isimlendirmediğim diğer ne varsa artık yapılmamalıdır. Doğru yada yanlış bir sistem artık var. Sistemi budamaya değil, geliştirmeye odaklanmalıyız. OSGB' ler sadece organizasyon yaparak, sorumluluk almadan ücret alma derdinden vazgeçmelidir. Uzmanların ve Hekimlerin yasalar karşında Savunma mekanizmalarını geliştirmek için neler yapılmalı bunları tartışmalıyız. Meslek kuruluşu / odası hayata geçmelidir. Bu tartışmalar her zaman doğruyu getirecektir.
- Sadece, Yüksek Lisans yaparak, B sınıfı İSG uzmanı olmak derhal sonlandırılmalı.
- Sadece, Doktora yaparak A sınıfı İSG uzmanı olmak derhal sonlandırılmalı,
- B sınıfı Uzmanların 01.01.2020 Tarihini beklemeden, Çok tehlikeli İş yerlerine bakabilmesi derhal iptal edilmeli,
- C sınıfı Uzmanların 01.01.2019 Tarihine kadar Tehlikeli İşyerlerine bakabilmesi kesinlikle uzatılmamalı,
- A. B. C sınıfı uzmanların kişi başı dakikaları özellikle çok tehlikeli İşyerlerinde İşyeri hekimi ile (Hekim 15 dakika, Uzman 40 dakika hiç adil değil) aynı olmalı,
- İşyerleri Kamu, özel ayrımı yapılmadan, tüm işyerleri için derhal zorunlu hale gelmeli,
- OSGB' ler sadece iş organizasyonu yaparak ''sıfır sorumluluk'' ilkesinden vazgeçmelidir. Yasalara OSGB' leri yargı zamanlarında ne yazık ki aramıyor, Gelsin Uzman, gitsin uzman. Maalesef ki İş Güvenliği Uzmanını İşveren Vekili! olarak gören kamu görevlileri var. OSGB' lerinde yapılmış her atamada Uzman ve Hekim kadar yasal sorumlu olması derhal uygulamaya geçmeli.
Günü kurtaracak çalışmalar, sadece kaybettirir (An' ı kurtarsa da).
sayın ali veli86
maduriyetler olduğu konusunda sizlere katılıyorum.
sistemin eksik ve hataları da çok fazla.. biride İSG Katip teki atama yapmaya imkan vermesi...kesinlikle verilen tarihte atama yapılmaması sağlanmalıydı. kafa karışıklığı yaratıyor. haklısınız. (evet belki de uzama olacak )
Fakat İSG katip buna imkan veriyor diye biz kanun u mu çiğnemeleyiz????
İsg Katip'i neden kanun organı olarak saymıyorsunuz? Sadece bir web sitesi mi İsg Katip? Yeni atama yapılmasına izin vermiyor ama mevcut sözleşmelerin devam etmesine olanak sağlıyor. Koskoca devlette sözleşmeleri düşürmeyi sağlayacak bir yazılımcı mı yoktu?
4 tane soru işareti koymanıza gerek cümle sonuna. Ben İSG Katip ile bakanlığa bağlıyım. İSG Katip ne diyorsa o.
Size bu duyum nerden geldi acaba söyler misiniz?Bakanlıkla yapılan görüşme neticesinde erteleme olmayacağı,şu an zaten atama yapılmadığı, atanmış kişilerinde birkaç gün içerisinde sitemden atılacağı ve buna göre planlama yapılması yönünde bilgi gelmiş fakat her an her şey olabilir.
Ama her iki uzmandan da dakika çekiyorsa avantajı yok ki..önemli olan sadece c uzmanın dakikasını tehlikelide kullanabilmekdir..İşyerinizde A ya da B sınıfı uzman varsa şanslısınız, yardımcı C sınıfı olarak İSG Katip'te A ya da B sınıfı uzman üzerinden sözleşme yapabilirsiniz. Yoksa öncelikle A ya da B sınıfı uzman bulmanız gerekir.
Tehlike sınıfına uygun tam zamanlı bir uzmanın altına atama yapılan c sınıfı uzmanlarda problem yok...bireysel olarak tehlikeli sınıfa bakan c uzmanları ilgilendiriyor konu..merhaba. Benim çok tehlikeli sınıfta B sınıfı uzmanın yanında atamam yapıldı halen de devam ediyor. İşverene nasıl bir bilgi vermem gerek acaba? Doğum iznine ayrılacağım daha sonra tekrar atama yapılabilecek mi aynı şekilde?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.