- Meslek
- Uzman Adayı (C)
Peki selim bey İş güvenliği uzmanlığı sadece belgeyi alıp sahayı dolaşmak değil diyorsunuz gayet haklısın, Peki şuan bir iş güvenliği uzmanı olarak Kanun 1.1.19da bittiğini ve erteleme ile ilgili bir çalışma olmadığını (en azından şu anlık) bilerek, '2017 de ocak sonunda ertelenmişti bizde bu sene onu bekliyoruz' size göre yeterli bir açıklama mı? Bir C sınıfı uzman olarak, 'hem aldıkları eğitime hem de yaptıkları işe o kadar ters bir durum içine giriyorlar ki' yorumunuza katılmıyorum benim için aldığım eğitime ve yaptığım işe ters olan durum kanun dışı hareket etmektir. Saygılarımla.
Ela hanım öncelikle erteleme ile ilgili bir çalışma olmadığını nereden biliyorsunuz? ( Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan kastettiğim bu idi)
Ben bilerek yasa 2017 ocak sonunda ertelendi buyrun bekleyin gibi bir yorum yazdığımı hatırlamıyorum. Sadece yasa 2017 ocak sonunda ertelendi o yüzden arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor ve tek ümitleri o dedim. kimse kimseye sözleşmeleri sil diye bir dayatma ya da yorum yapamaz. Aile ve çalışma Bakanlığı yada İSGM çıkıpta bir duyuru yayınladı mı İSG Katipte sözleşmelerinizi silin diye. Devlet yayınlamadan kimsenin haddine değil insanlara bilgi sahibi olmadan yol göstermek ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Belki çıkacak bakanlık diyecek ki, kardeşim 31.12.2018 öncesi tehlikeli sınıflarda atanmış olan C sınıfı uzmanların sözleşmeleri devam edecek fakat 1.1.2019 itibari ile C sınıfları Tehlikeli sınıfa atanamayacak derse ve o uzmanlar buradaki yorumlara göre sözleşmeleri silerlerse kim verecek hesabını.
Bakanlık gerekli açıklamayı en kısa zamanda yapacaktır. Yetkili bir açıklama olmadan kimse kimseye sadece varsayımlar ile dayatmada bulunamaz. El İnsaf...