Tartışma : 2019 Yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarının Tehlikeli Firmalara Bakamaması

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Geçen uzatma 18 Aralık'ta mecliste kanun teklifi icinde verilmis. Başka kanun teklifleri ile birlikte. 27 ocakta kabul edilmiş. Bunun tek çıkar yolu. Millet vekillerinin kanun tekliflerinin içinde bunu sunmaları.. ulaşılması gereken. Millet vekilleri ancak onlar yapabilir. Gündeme alabilir.. mail adresleri verildi. Ama kimse yazmadı. Ben yazdım , ama ses çıkmadı. Bir vekile söyledim. Tamam dedi ama ses çıkmadı... Ancak büyük bir istek tepki olursa devam edebilir... ya da çalışma bakanı isterse... ona yuklenelim dedik Twitter bomboş . Sekreterine fax çektik ama yetersiz... okuması görmesi lazim... partisine dile getirse, kanun teklifi yapilir...arkamızda olan bir bakanlık yok... Ancak bakan ya da vekiller .. yazmak lazim

tuce__turan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Ertelenmesi için TBMM SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU'nca gündeme getirilip, torba yasaların içine kanun tekliflerinin sunulması gerekmektedir. Bir önceki ertelemede Aralık ayının sonunda komisyonca teklif verilmiş, ocak ayının sonunda kabul edilip, resmi gazetede yayınlanmıştı. Ne yazık ki ertelenme söz konusu olsa bile kısa sürede olması zor gibi gözüküyor. Bunun dışında İlgili bakanlık direk erteleme de yapabilir tabi bu konuda bir bilgim yok tam anlamıyla.

Ben de cimer, ilgili bakanlık ve komisyon üyelerine mail attım. İsterseniz sizde aşağıda bulunan linkteki kişilere ulaşıp, fax veya mail atabilirsiniz.

https://komisyon.tbmm.gov.tr/uyeler.php?pKomKod=32

ALTAY23

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Akşamki show, atv, fox, star tv ..vb. anahaber bültenlerinin watsapp numaraları var internette.. ben onlara yazıcam birazdan sizlerde yazın arkadaşlar..akşamki haberlerde gündeme getirebilirsek güzel olur.

elifelifelif

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merak ettiğim; c sınıfı uzmanların şuan ki bu çabaları 1.1.2019 tarihinden sonra mı başlandı, yoksa 2018 yılı sonundan beri uğraşılıyor mu bu konu hakkında??

ramazan aktan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Akşamki show, atv, fox, star tv ..vb. anahaber bültenlerinin watsapp numaraları var internette.. ben onlara yazıcam birazdan sizlerde yazın arkadaşlar..akşamki haberlerde gündeme getirebilirsek güzel olur.
çok mantıklı birde öyle deneyelim

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)

Televizyonların ihbar hattına yazılabilir, belki haber yaparlar... Bende yazayım, görenler bir masaj atsın...

Nilüfer PEHLİVAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Bikaç kişi dışında mücadele eden yok. bence bazılarımız bedavadan bekliyor nasılsa birileri bişey yapıyor biz bekleyelim diye.. yoksa şimdiye kadar twitter ve maillere, faxlara telefonlara muhakkak dönüş olurdu. toplasak 20 kişi yokuz twittarda nerde bu 60bin C sınıfı uzman?

ALTAY23

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
FOX TV: 0549 780 0088
ATV: 0505 165 8888
HABERTÜRK: 0538 379 5306
SHOW: 0536 266 9000

F

fsm

Guest
garibin biri de gelmiş ben c sınıfı uzman oldum ne yapmam lazım yazıyo allahım yarebbim

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Bikaç kişi dışında mücadele eden yok. bence bazılarımız bedavadan bekliyor nasılsa birileri bişey yapıyor biz bekleyelim diye.. yoksa şimdiye kadar twitter ve maillere, faxlara telefonlara muhakkak dönüş olurdu. toplasak 20 kişi yokuz twittarda nerde bu 60bin C sınıfı uzman?
facebooktan, kaç yerden yazdık, çağrı yaptık, yazın , destekleyin diye ama, maalesef... Neyden korkuluyor anlamıyorum ki!

Gkocmar

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Geçen uzatma 18 Aralık'ta mecliste kanun teklifi icinde verilmis. Başka kanun teklifleri ile birlikte. 27 ocakta kabul edilmiş. Bunun tek çıkar yolu. Millet vekillerinin kanun tekliflerinin içinde bunu sunmaları.. ulaşılması gereken. Millet vekilleri ancak onlar yapabilir. Gündeme alabilir.. mail adresleri verildi. Ama kimse yazmadı. Ben yazdım , ama ses çıkmadı. Bir vekile söyledim. Tamam dedi ama ses çıkmadı... Ancak büyük bir istek tepki olursa devam edebilir... ya da çalışma bakanı isterse... ona yuklenelim dedik Twitter bomboş . Sekreterine fax çektik ama yetersiz... okuması görmesi lazim... partisine dile getirse, kanun teklifi yapilir...arkamızda olan bir bakanlık yok... Ancak bakan ya da vekiller .. yazmak lazim
mail adresleri belirtilen 257 kişiye sabahtan beri mail atıyorum. Cimere yazıyorum. birlik olursak çözülür umuduyla yapıyoruz her şeyi.

ALTAY23

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Evet malesef Nilüfer Hanım... dediğiniz kadar anca varız. şu an yaptığımız karınca misali yangına su taşıyoruz..

AGY

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Konu neden ısrarla başka yere çekiliyor anlamıyorum. C sınıfı uzmanların hizmet vereceği portföyün büyük çoğunluğu YASA İLE ileri tarihe ertelendi. C sınıfı uzmanların 1,5 yıl boyunca hizmet verebileceği firma sayısı çok az. Bu insanlar bu süreyi işsiz geçirecek ve B'ye geçiş için gerekli tecrübe yılını tamamlayamamış olacaklar.
Yani konunun yeteri kadar B sınıfı uzman olması ile alakası yok. Konunun "C sınıfı uzmanlar zaten tehlikeliye bakamayacaktı" ile de alakası yok. Konu şu ki bakanlık bize dedi ki siz az tehlikeli yerlere bakacaksınız. Biz de tamam dedik ve belge aldık ancak bizim bakacağımız firmaların zorunluluğunu DEVLET ÖTELEDİ yani olay bizim dışımızda gerçekleşti.

Daha açık nasıl yazılır bilmiyorum.

Hocam muazzam anlatmışsınız. İşte asıl mesele bu. Yani devlet tarafından bir gruba sadece tek yetki verilip onu da 1 yıl ötelemek siz işsiz kalın demektir. Bizim isyanımız sadece buna.

Umit Akkuş

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Bu form konusunu 17 Ekim 2017 tarihinde açtım o zamanlar neredeydiniz diye sorası geliyor insanın son dakika çabalamakla bu işler olmaz. Keşke erken tarihte çabalamaya başlasaydınız.

nesrin pul

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar bize bakanlıktan hayır yok, bende sizlerin bir çoğu gibi her yere yazıyorum ama bence önemli olan cumhurbaşkanının duyması, duyarsa seçim öncesi mutlaka erteler;bu onun İçin hiç zor bişey değil. Ben derim ki cumhurbaşkanlığına ve resmî Web siteleri, sosyal medya hesaplarına yazalım, Twitter daki gibi. Ama hep birlikte çünkü 5-10 kişinin lafıyla kimse iş yapmaz.

Nilüfer PEHLİVAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Bu form konusunu 17 Ekim 2017 tarihinde açtım o zamanlar neredeydiniz diye sorası geliyor insanın son dakika çabalamakla bu işler olmaz. Keşke erken tarihte çabalamaya başlasaydınız.

Kusura bakma o zaman henüz uzman değildim..

Gökhan 06

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar benim şahsi görüşüm bu konuda ne bakanlığımız ne de başka merciler bir açıklama yapmayacaktır. Meydana gelecek olumsuz bir durumda sorumluluk altında kalınması bir yana hukuka aykırı çalışmaktan da sorun yaşayabiliriz. Bu sebeple her ne kadar istemesek de üzerinizde bulunan tesisleri silin arkadaşlar. Bu söylemlerimden de pes edelim anlamı çıkmasın lütfen tabi ki gereken adımları atalım çalınması gereken kapıları çalalım ve durumun farkında varılmasını sağlayalım. Ama ne yazık ki konu henüz bu sayfa ve facebook yorumları dışında gündeme gelmiş değildir. Ve gidişata bakılırsa C sınıfı iş güvenliği uzmanları olarak bizim balıksız göle ağ atmamız isteniyor. Böylesi trajikomik bir durumla karşı karşıya gelmiş olduğum ve bu durumun akla mantığa sığmadığını bize başkanlık eden insanlara anlatmaya çalıştığım için utanıyorum.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.