Anket C Belgeli Iş Güvenliği Uzmanlarinin Geleceği

C BELGELİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GELECEĞİ


  • Kullanılan toplam oy
    336
  • Anket kapatılmış .

rs_6

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2012
Mesajlar
78
Tepki puanı
119
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Naçizane düşüncelerinizi beklerim.
Diğer seçeneğini işaretleyen arkadaşların, mesaj ile kısacıkda olsa düşüncelerini belirtmeleri faydalı olacaktır.

ankete katılan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 

mühendis85

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
186
Tepki puanı
274
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Olcay Bey
Paylaşım için teşekkürler. Bence genel olarak uzmanlar arayış içerisinde ve ilk 1 yılı doldurdular :) Umarım bu süre fazla uzamaz ve kısa sürede sağlam bir yapıya ulaşabiliriz.
 

aliutku

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
15 Eki 2012
Mesajlar
131
Tepki puanı
269
Meslek
Uzman (C)
Bence OSGB kuranlar hükümdar olacak bizlerde yeniçeri taki isyan edene kadar :)

İş güvenliği uzmanı belgesi alanların içinde işsiz olanların ne kadar çok olduğunu düşünürsek bu insanlarında en kısa yol OSGB olarak gördüğünü, biz piyasada ne kadar iyi olsakta fiyatlarımız rekabet edemeyecek.

Şu an tüm şehirlerde iş merkezi, plaza, özel üniversite, organize sanayi yöntemleri, hastane hatta hatta pastane :) sahipleri OSGB kuruyor... Bu para sahibi çevresi olan zenginin zengine para kazandırmayı tercih ettiği ortamda zannediyormusunuz ki bu ekmeği serbest çalışana verecekler :)

Bu işe baştan müdail olmazsak bu işin geleceği budur. Tabiki bu benim fikrimdir.
 

ENES SAKARYA

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
105
Tepki puanı
237
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Ben Umutsuz Değilim;

ODA,DERNEK VS KURARAK, TEK ÇATI ALTINDA SAĞLAM BİR YAPIYA ULAŞACAKLARDIR.
 

degiray

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Ara 2011
Mesajlar
175
Tepki puanı
96
Diğeri işaretledim. Çünkü 3-4 sene içinde C herkeste B birçok insanda olacak. Ve bu sürecin sonunda birçok insan bu sertifikayı da aldık ama doğru dürüst para kazanamıyoruz diyecekler.
 

krmgny

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ara 2012
Mesajlar
14
Tepki puanı
15
Meslek
Uzman Adayı (C)
ben bir şey merak ediyorum herkes oda kurulmasını istiyor peki bu konuda bilinen bir çalışma var mı??
 

ENES SAKARYA

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
105
Tepki puanı
237
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
isgfrm un yöneticisi Sn.Levent Bey'in konu hakkında çalışmaları ve başvuruları mevcut,Oda olarak değil ama Bakanlığa bağlı bir birlik yarı kurumsal bir yapı olarak tek çatı altında toplanma hedefi var.
 

ENES SAKARYA

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
105
Tepki puanı
237
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
slider-jpg.5023


Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır, hepimizin sesi oldu adeta...

http://www.sonhaberler.com/is-guvenligi-uzmanlari-ve-hekimleri-oda-istiyor-205573h.htm
http://www.bugun.com.tr/son-dakika/is-guvenligi-uzmanlari-ve-hekimleri-oda-istiyor-haberi-135504
http://www.haberler.com/is-hayatinda-yeni-donem-4212242-haberi/
http://www.2haber.com/is-guvenligi-uzmanlari-ve-hekimleri-oda-istiyor-790410h.html
http://www.haberler.com/is-hayatinda-yeni-donem-4212242-haberi/
http://www.dha.com.tr/en-son-haber-...-oda-istiyor-son-dakika-haberleri_407089.html
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/22267378.asp
http://www.memurlar.net/haber/323417/
http://focushaber.com/is-guvenligi-uzmanlari-oda-istedi-h-232178.html


İş Güvenliği Uzmanları Ve Hekimleri Oda İstiyor

Türkiye'de yaşanan iş kazalarının önüne geçilebilmesi için 30 Haziran 2012'de yürürlüğe giren 6331 sayılı 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası' 1 Ocak 2013'te uygulanmaya başlanacak.


Yasa ile 50 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeler yeni yıl ile birlikte yasa kapsamına girerken, 1 Temmuz 2014 itibariyle tek çalışan bile olsa tüm kamu ve özel kuruluşlar yasaya tabi olacak. Türkiye İş Güvenliği Uzmanları ve İş Yeri Hekimleri Topluluğu (TÜİSAG) Genel Başkanı Levent Kavlak, hükümetten bir an önce yasal düzenleme yapıp, oda altında toplanmak istediklerini söyledi.
TÜİSAG Genel Başkanı Levent Kavlak, yasanın uygulanmaya başlaması ile devlet, işveren ve çalışan arasında köprü kurup, iş kazalarının önlenlenmesinde gerekli bilimsel çalışmalar yapacak olan iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimlerine büyük görevler düştüğünü belirtti. Yaklaşık bir yıl önce birkaç mühendis arkadaşları ile oluşturdukları bu topluluğun web adresi olan 'isgfrm.com' üzerinden kısa sürede 18 bin gibi üye sayısına ulaşıldığını belirten Kavlak, "Ülkemizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda mevcut durumu değerlendirebilen ve geleceği konusunda öngörüsü yüksek olan meslektaşlarımızın çabaları ile bilgi paylaşımı yapılarak ve 6331 sayılı kanunun hayat bulması ile iş güvenliği ve iş yeri hekimi sayısındaki artış ile bir oda altında toplanmamızı kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu konuda yasal düzenlenmenin bir an önce yapılması ve bir takım isteklerimiz için gerekli yerlerle temas halindeyiz. Bu konuda yasal düzenleme bekliyoruz" dedi.
Başkanlığındaki TÜİSAG topluluğunun 50'den fazla kurucu üye tarafından yönetildiğini belirten Levent Kavlak, "İş Güvenliği Uzmanları ve İş Yeri Hekimleri Topluluğu üye sayısı şu an 18 bini aşmış durumdadır. Hayata geçirilen 6331 sayılı yasa binlerce mühendis, mimar, teknik eleman ve hekime istihdam sağlayacaktır. Sadece kamuda 20 bin iş güvenliği uzmanı ihtiyacı düşünüldüğü var sayılırsa, özel işletmelerle bu sayının kat kat üstünde bir sayıya ulaşılacağı tahmin edilmektedir. Bu durumda da topluluğumuz Türkiye'nin en büyük bilim topluğununa dönüşecektir" diye konuştu.
YASAL KİMLİK İSTİYORUZ
6331 sayılı yasayı hayat geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür ettiğini belirten Kavlak, "Öncelikle çalışanların sağlığı ve güvenliği yasa altına alınırken, on binlerce iş güvenliği uzmanı ve hekimine istihdam olanağı sağlanacak. Ülkemiz insanı sağlıklı ve güvenli bir sahada çalışacak, yaşam kalitesi yükselecek. İş güvenliği ve iş yeri hekimleri, işverenlerle sözleşme imzaladığı an büyük bir riske de imza atmış olacaklar. Bir iş yerinde yaşanacak iş kazasında ölümlü veya yaralanmalı bir durumda, ayrıca meslek hastalığı maruziyetinde ihmal görüldüğü an iş yeri kadar uzman da hapis ve para gibi cezalar alacak. Bu nedenle hızla gelişen ve büyüyen topluluğumuzu bir oda altında yürütebilmek ve toplanmak için bir kimlik istiyoruz. Yasal bir zeminde faliyetlerimizi sürdürmek için ancak oda altında toplanıp, çalışanlara ve işverenlere daha sağlıklı hizmetler üretebiliriz. Bu konuda yetkili yerlerle sürekli temas kurup, aşama kaydetmeye çalışıyoruz' dedi.
YASA İLE İŞ KAZALANI EN AZA İNDİRGENECEK
2010 yılında 7 bine yakın iş kazası meydana geldiğini belirten Kavlak şöyle devam etti:
"Bu iş kazaların bin 474'ü ölüm, bin 875'i ise yaralanma ile sonuçlandı. Bu durumda günde 172 iş kazasında 4 insanımız tedbirsizlik nedeniyle hayatını kaybeti, 5 insanımız da yaralandı. Bu vakalardan yola çıkıp, çalışanlara şunu kabul ettireceğiz; 'bana bir şey olmaz' diyene, 'sana bir şey olur' kavramı ile yaşam alışkanlarını değiştirmek ve işverenlere önce iş değil insan güvenliği kavramını yerleştireceğiz. Bu konuda eğitim semirleri düzenleyip, çalışanları ve çalıştranları daha biliçli hale getireceğiz. Bu durumda da iş kazalarını en aza indirgeyerek, geride öksüz çocuklar, dul kadınlar kalmaması için elimizden gelen tüm bilimsel çalışmalarla iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçmeye çalışacağız."
 

Güray KANTEKİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Oda kurulmasının hepimiz adına çok olumlu sonuçlar doğuracağı aşikar, fakat hükümet'in yürüttüğü politikalar ve çıkarılan son kanunlarla mevcut odaların dahi işlevsizleştirilmeye çalıştığını tüm mühendisler yakından biliyorlardır sanırım. O yüzden en azından bu hükümet döneminde biz iş güvenliği uzmanlarına ayrı bir oda kurulmasına izin verilmesinin pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının esas iş olanaklarının açılacağı zaman 2013 temmuz ayından sonraki dönem diye düşünüyorum.
 

eddi

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Tem 2012
Mesajlar
95
Tepki puanı
64
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Oda, Bakanlık'ın tanıdığı birlik, yetkili ve etkili bir dernek olmadan kimse burada heveslenmesin derim.
Bu arada Levent Kavlak'a çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi borç bilirim.
 

denizdeniz

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
51
Tepki puanı
43
Meslek
Uzman (C)
Levent beye sonsuz teşekkürler iş sağlığı ve güvenliği konusuna merak karınca inanılmaz güzel insanlarla karşılaştım EMRE GÜRCANLI,FAZIL ÖLMEZ,BESTE ARINÇ. a ayrıca bu işe gönül ve emek verdikleri için ayrıca teşekkür ederim
 

MARBLE_İSG

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2011
Mesajlar
206
Tepki puanı
358
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Tamam bunlar güzel adımlar.Fakat yapılması gereken en olumlu ve mantıklı iş:İsg Uzmanlarının paralarını işverenden değil bakanlık ya da ne bileyim bir fondan alması gerekmektedir.Bu yapılmadığı takdirde sağlıklı ve gerçek anlamda İsg Kültürü oturmayacaktır.Hangi uzman ücretini aldığı işvereni şikayet edebilir ya da defterini objektif yazabilir.Nasıl işveren,sgk ya da vergi gibi ödemelerini bir yere yapıyor ise, isg uzman ve hekim ücretini de yatıracak ve uzman da maaşını buradan alacak.Yoksa kendimiz çalar kendimiz oynarız gibi bir şey çıkıyor ortaya.
 

ENES SAKARYA

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
105
Tepki puanı
237
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Dediğiniz gibi olabilir neden olmasın,şuan zaten bir taslak yok ortada ama belirttiğiniz hususda yapılamayacak bir şey değil lakin ilgili konu hakkında bir yönetmelik hazırlanmalı ve karara bağlanarak resmi gazetede yayınlanmalı ki yaptırımı olabilsin ve uygulanbilsin.
Örn:'' İSG Mevzuatı Madde XX'' İSG Uzmanı ve Hekiminin çalışma sürelerine esas teşkil eden ödemeleri Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına yatırılacak ve ilgili yatırma işlemi mevcut çalışma saatleri ve görev sürelerini ibra eden belgeler ile ispat edilecek....
Şeklinde nacizane görüşüm
Saygılarımla
 

rs_6

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2012
Mesajlar
78
Tepki puanı
119
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
ilk iki şık arasında at başı durumu var.
 

Kemal Tarık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Kas 2012
Mesajlar
12
Tepki puanı
22
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Eğer Bakanlık İş Güvenliği ve İşyeri Hekimleri için bir oda oluşturmasa dahi, uzman ve hekimlerin görev yapacakları tehlike sınıfları için taban çalışma saati ücreti belirlemelidir. Aksi takdirde o kadar para ve emek harcanarak alınan sertifikaların bir önemi kalmayacak ve işin ciddiyetinde olmayan veya önemsemeyen işletmeciler pazardan gömlek alır gibi osgb lerden veya piyasadaki işsiz arkadaşlardan uzman ve hekim alabilecek duruma gelebilecekler.
Herkese iyi çalışmalar...
 

ÖmerFaruksvnl

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman Adayı (C)
Tek çatı altında olmak en mantiklisi
 

volkancoskun

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
355
Tepki puanı
355
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Eğer Bakanlık İş Güvenliği ve İşyeri Hekimleri için bir oda oluşturmasa dahi, uzman ve hekimlerin görev yapacakları tehlike sınıfları için taban çalışma saati ücreti belirlemelidir. Aksi takdirde o kadar para ve emek harcanarak alınan sertifikaların bir önemi kalmayacak ve işin ciddiyetinde olmayan veya önemsemeyen işletmeciler pazardan gömlek alır gibi osgb lerden veya piyasadaki işsiz arkadaşlardan uzman ve hekim alabilecek duruma gelebilecekler.
Herkese iyi çalışmalar...
çok mantıklı bi yorum yapmışsınız aynen bütün c sınıfı isg uzmanlarının temennisini dile getirmişsiniz gerekli çalışmalar yapılmazsa emin olun isg uzmanlarının özel güvenlikçi yada dersane öğretmeninden bi farkı kalmaz.biz bize sahip çıkmazsak hiçbi devlet kurumu sahip çıkmaz devlet sermayeyi işvereni tutar herzaman. yeni oluşum içinde olan ve çok hassas bi meslek grubuyuz.kimse işsiz kalcam diyip ucuza çalışmazsa profesyonelleşiriz yoksa 5 senede ayağa düşer meslek 4 sene okuduğunamı yanarsın o kadar emeğe sertifika parasının hiç olduğunamı
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.