kesinlikle katılıyorum...
walla arkadaşlar benim fikrimce OSGB'ler yıl içinde sayı olarak 1000li rakamlara ulaşacak akabinde yıl sonuna doğru 200-300 seviyesinde bir sayıya inecek, çoğu batacak. hükümdarlık filan biraz zor bu yönetmelikten sonra,niye? işveren olduğunuzu düşünün (sanayi); sanayiden sayılan hemen heryerde en az 1 mühendis ve/veya 1 teknik elemanınız vardır, 2000-3000TL gibi bir paranın başını yakıp onu gönderirsiniz kursa, kursa gönderdiğiniz adamınıza sözleşme imzalatırsınız "en az 2-3 yıl benimlesin yoksa alırım parayı" diye, sınavı geçerse bir miktarda maaşına takviye yapar güzelce bu işi kendi işletmen için çözersin. çalışan zaten itiraz etmez, durduk yere eline geçerli bir sertifika daha almış olacak, yazlar serin kışlar sıcak olacak, işi daha garanti...
A sınıfı abilerin işvereni dolandırıp durmaları sebebi ile çıkan bu yönetmelik sonucu A ve B sınıflarının fiyatları düştükçe düşecek, eski kazanca alışanlar yeni durumda bu işe girmekten vazgeçecek çünkü artık eğitimli ve "birşey yapası olan" gençler var, böyle böyle silinecekler (oturduğu yerden iş yapmaya çalışan A'lardan bahsediyorum). Ama bakanlıktaki kardeşlerine kızarlar da yönetmelik iptaline götürürlerse başka, ben "insan" olarak yorumluyorum.
Dernek konusu ve fiyat sabitliği oldurmamız gereken bir durum, duyduğum fakat henüz dahil olamadığım bir bilgiye göre İzmit'li arkadaşlar gibi Denizli'deki meslektaşlarımız da benzer bir yapılanma ve fiyatlandırma konusuna girmekteler. Ama Türk usulü "abi bu işin liste fiyatı aha bak bu ama sana şu kadardan yaparız" işine girilirse haybeye birçalışmaolacaktır. bu tipleride ayıklamamız gerekecektir.
Belli tecrübeye sahip hiçbir C'de zaten OSGB'ye girmek istemez, o sebeple OSGB'lerin zaten çalışan bulmakta (tecrübeli) sıkıntı çekeceğini düşünüyorum çünkü o paraya OSGB'ye çalışacağına kendi başına çok daha başarılı, sorumluluk sahibi ve paralı olacağını her insan bir süre sonunda (veya başında) idrak edecektir. Gerçi bende bir OSBG çalışanıyım ama farklı başlıklarda yazarken belirtmiştim, bizde sistem farklı o sebeple mutlu mesut çalışıyoruz.
Ücreti devletten alma konusu daha önce de söylediğim, çok desteklediğim bir bakış ve buradaki bakanlık seminerinde yetkililere de sorulan bir sorudur, kendileri insanı aptal yerine koyar şekilde "kıvırarak" soruyu savuşturmuş ve "biz para aldığımız yeri size nasıl ispiyonlayabileceğiz?" ayarındaki soruya "arkadaşlar, sizler bu işin uzmanlarınız, işveren size güvenmek, inanmak ve uymak durumunda, tatlı dille , yavaş yavaş konunun önemini ve kanunların gereğini onlara anlatırsanız neden ikna olmasınlar, bu durum sizlere verilmiş bir son çare hareketidir, işi bu noktaya gelmeden çözebilecek insanlarsınız" şeklinde karşısındaki tam beyinsiz yerine koyan, sanki bütün işverenleri paradan kısma eğiliminde olduğunu bilmeyen, ne yaptığından haberi olmayıp deneyip göreceğini de söyleyen bir ekip çıktı karşımıza. Gerçekten "onu da düşündük ama buna zamanla karar vereceğiz" dedi. gel de bu gruptan akıl ve mantık bekle...
"Yapı denetim" usulü bizler için de son derece elzemdir bence de.
Vel-hasıl kelam bizim gibi C sınıfları için hem iyi hem de zor bir dönemdeyiz, 3 yıl üzeri tecrübeniz varsa tecrübenizin alanında kralsınız, alanınız genişliyor ama firmalar kendi bünyelerinde kendi C'lerini oluşturmak da isteyeceklerdir, bu biraz sıkıntı yaratacaktır.
Devletten sakın bişey beklemeyelim, "gerekli" kaç hareketi doğru yaptı da "beklenti" olanı yapsın.
Hakkımızda hayırlısı ama bu hayır için de bizim önayak olmamız lazım...