Değerli arkadaşlar, meslekdaşlar. C sınıfı bir İGU ve 30 yıllık mesleki tecrübe ile şunları ifade etmek istiyorum.
1- Altın iseniz, sarrafla muhatap olun. Çünkü değerinizi en iyi o anlar.
2- Altın'dan anlamayan zaten size teneke değeri verir. O zaman da görünüşünüze göre değer biçer.
3- Siz kendinize 1000.-Lira gibi bedelleri layık görürseniz, muhatabınız olan tenekecinin de canına minnet. O zaten böyle istiyor.
4- İş güvenliği uzmanlığının sadece bir gelir kapısı veya ek gelir olduğunu asla düşünmeyin. İnsani, vicdani ve etik değerleri hiçbir zaman ihmal etmeyin.
5- Alacağınız sorumluluğun karşılığını da hak ederek talep edin. Çekinmeyin. Siz işverenlere muhtaç değilsiniz. Tam tersine onlar size muhtaç.
6- Her sınava giren İGU olamıyor. Son sınavda başarı oranı yüzde 34' lerde. Sınava giren 3 kişiden biri uzman olabiliyor.
7- Kendinizi küçümsemeyin. Bir aylık eğitim gibi ifadeleri kullanmayın. Bu bir aylık eğitimin öncesindeki 15-16 yıllık eğitiminizi göz ardı etmeyin.
8- Eğer siz kendinize güveniyorsanız ve ben bu işi bireysel olarak yapabilirim diyorsanız, herhangi bir OSGB' ne ihtiyacınız olmaz. O zaman da OSGB şunu veriyor,bunu veriyor diye bir tartışmaya girmezsiniz.
Bu yazdıklarımdan dolayı benim için tuzu kuru diye düşünebilirsiniz. Ancak, durum öyle değil.
Selam ve Saygılarımla