Forumdaki neredeyse bütün yazılanları okudum. Umutsuzluk hat safhada. Belli ki herkes, Türkiye şartlarında "kolay iş, çok para" durumunun mümkün olmayacağına inanmış. Doğrudur. Zira iş kolay değil, kazanılan para da çok değil evet. Ama bu bence kişinin kendini geliştirmesiyle alakalı. Sadece kursa gidip sertifika almakla iş bitmiyor. Sadece TMGD değil, her alan için geçerli bu. İngilizce kursuna gidip sertifika aldığınızda ingilizceyi süper şekilde öğrenmiş sayılmıyorsunuz, eksiklerinizi pratikle tamamlamazsanız o belge sadece bir kağıt parçası. TMGD belgesi de bi bakıma öyle.
Kursta anlatılanları, sınavda soruları çözebilmek için öğrenmeye çalışırsanız sadece sınavı kazanabilirsiniz, ama işi öğrenmiş olmazsınız. Kendinizi geliştirmeniz gerek. Bunun için de o iki kitabı gerçekten çok iyi kavramanız gerek.
İşletme mezunuyum. TMGD yeni bir iş sahası olduğu için hiçbir olumsuz yorumdan etkilenmeyerek şansımı denemek istiyorum.
Açıkcası forumda yazılanların çoğunu da, nedense, umut kırma çabası olarak görüyorum.
Herkese başarılar.