Özcan bey merhaba
Yazınızı okudum fakat ceza kısmını anlayamadım kimler için bu ceza
T.C.
ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI
Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü
TMGDEYB, TMGDE, TMGD 'NİN DE GEREK YÖNETMELİK GEREKSE TEBLİĞ KAPSAMINDA SORUMLULUKLARI VAR.
BU SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEYEN VEYA HATALI DAVRANANLARA DA BİR TAKIM YAPTIRIMLAR ÖNGÖRÜLMÜŞTÜR.
BEN BU YAPTIRIMLARDAN BAHSETTİM. BU TÜR YETKİ BELGELERİ KAPSAMINDA FAALİYET GÖSTERENLERİN DE BİR TAKIM YAPTIRIMLARA MUHATAP OLUNACAĞININ BİLİNMESİNİ İSTEDİM. YETKİ BELGESİNİ 300 - 500 TL'YE KULLANDIRMA DÜŞÜNCESİNDE OLANLARA DUYRULUR.
BU KAPSAMDAKİ CEZALAR AŞAĞIDADIR. DETAY BİLGİ İÇİN TEBLİĞİ OKUMANIZI ÖNERİRİM.
01/01/2015 – 31/12/2015 Tarihleri Arasında Uygulanacak
655 Sayılı KHK’nin 28 inci Maddesinin İkinci Fıkrasının (b) Bendine Göre İdari Para Cezaları Miktarları
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ’in 30 uncu Maddesi,
Miktarı [TL]
(a) bendindeki ceza miktarı 1.101
(10 uncu maddenin birinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı fıkralarında yer alan hükümlere aykırı hareket eden TMGDEYB sahiplerine)
(b) bendindeki ceza miktarı 550
(10 uncu maddenin ikinci fıkrasında yer alan hükümlere aykırı hareket eden TMGDEYB sahiplerine, ihlal edilen her bir bent için)
(c) bendindeki ceza miktarı 550
(13 üncü maddenin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan hükümlere aykırı hareket eden TMGDEYB sahiplerine, ihlal edilen her bir fıkra için )
(ç) bendindeki ceza miktarı 110
(23 üncü maddenin ikinci fıkrasında yer alan hükümlere aykırı hareket eden TMGD’ye, ihlal edilen her bir bent için)
(d) bendindeki ceza miktarı: 550
(23 üncü maddenin üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkrasında yer alan hükümlere aykırı hareket eden TMGD’ye, ihlal edilen her bir fıkra için)
(e) bendindeki ceza miktarı: 550
(26 ncı maddenin birinci fıkrasında yer alan hükümlere aykırı hareket eden TMGDE’ye, ihlal edilen her bir bent için)
(f) bendindeki ceza miktarı: 1.101
(26 ncı maddenin ikinci ve üçüncü fıkrasına aykırı hareket eden TMGDE’ye)
(g) bendindeki ceza miktarı: 550
(27 nci maddenin beşinci fıkrasında yer alan hükümlere aykırı hareket eden işletmelere, ihlal edilen her bir bent için)
(ğ) bendindeki ceza miktarı 1.101
(27 nci maddenin altıncı fıkrası hükmüne aykırı hareket eden işletmelere)
(h) bendindeki ceza miktarı 1.101
(29 uncu maddenin altıncı fıkrasının (a), (b), (c) ve (ç) bentlerinde yer alan hükümlere aykırı hareket eden TMGD’ye, ihlal edilen her bir bent için)