- Meslek
- Uzman Adayı (C)
Teknik öğretmenlerin uzman olma hakkı olduğu yerde, inşaat teknikerlerinin uzman hakkı olmaması sizce tuhaf değil mi?
Doğru mudur bilmiyorum ama eksiklik olduğu kesin. Örneğin fizik kimya olur da neden biyoloji olmaz veya "teknik öğretmen" in iş güvenliği uzmanı olması doğruysa tüm teknik öğretmenlerin bu kapsama alınması doğru mu?Sonuç olarak teknik öğretmenlerin, fizik ve kimyacıların uzman olmasını doğru bulmuyor musunuz?
H.Ece ALTINTAŞ
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Teknik öğretmenlerle inşaat teknikerini hangi mantıkla aynı kefeye koydun ? soruyorum sanaTeknik öğretmenlerin uzman olma hakkı olduğu yerde, inşaat teknikerlerinin uzman hakkı olmaması sizce tuhaf değil mi?
Neden doğru olmasın Ece hanım teknik öğretmenlerin verilen eğitimle mühendislik fakültelerinde verilen eğitiminin arasında ne fark var ? Teknik öğretmenlerin fazlalığı var bence hem geneli meslek lisesi çıkışlı ve formasyon eğitimi almış olmalarıSonuç olarak teknik öğretmenlerin, fizik ve kimyacıların uzman olmasını doğru bulmuyor musunuz?
H.Ece ALTINTAŞ
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Ben cevap yazdım ama yetkili silmiş neden uygun bulmadıysa anlamadım, o zaman sana bir tavsiyem var inşaat teknikerinin görev yeri okulmu, fabrikamı, yoksa adı üstünde inşaat mı? Bunu bilmen yeterli olacaktır.Teknik öğretmenlerle inşaat teknikerini hangi mantıkla aynı kefeye koydun ? soruyorum sana
Neden doğru olmasın Ece hanım teknik öğretmenlerin verilen eğitimle mühendislik fakültelerinde verilen eğitiminin arasında ne fark var ? Teknik öğretmenlerin fazlalığı var bence hem geneli meslek lisesi çıkışlı ve formasyon eğitimi almış olmaları
Çalışan başına aylık 1.000 TL.lik İSG Eğitimini yapmama cezası ne olacak?Tabii ki atlamıyorum. Örneği biraz daha açayım isterseniz. Yasa yürürlüğe girdikten 12 ay sonra bir denetleme yapılmış olsun. A Sınfı bir uzman ile yasa ve yönetmeliklere uygun olarak tam zamanlı sözleşme yapılmış olması halinde şu an konuşulan ortalama rakamdan hesaplayacak olursak firma 21.600 TL x 12 Ay = 259.200 TL'lik bir bedeli 12 ayda uzmana ödemesi gerekiyor. Bahsettiğim hesapta ise danışmana ve C Sınıfı Uzmana ödenecek bedel yaklaşık 6.000 TL'ydi. 6.000 TL x 12 Ay=72.000 TL. Yapılacak denetlemede kesilecek ceza ise 5.300 TL x 12 Ay= 63.600 TL. İkisini toplayacak olursak toplam yıllık bedel 72.000 TL+63.600 TL=135.600 TL. İlk hesaptaki yıllık bedel bedel 259.200 TL ikinci hesaptaki bedel ise 135.600 TL. Dolayısı ile A ve B sınıfı "BAZI" uzmanlar tarafından talep edilen ücretlerin hiç bir açıklaması yok. Bu ücretleri verecek işveren de yok. Herkes bu hesabı rahatlıkla yapacaktır.
Siz hem teknik eğitimde hemde mühendislik fakültesinde eğitim görmüş bir arkadaşımızsınız anlaşılan. Nasıl karşılaştırma yapıyorsunuz anlayamadım doğrusu...Neden doğru olmasın Ece hanım teknik öğretmenlerin verilen eğitimle mühendislik fakültelerinde verilen eğitiminin arasında ne fark var ? Teknik öğretmenlerin fazlalığı var bence hem geneli meslek lisesi çıkışlı ve formasyon eğitimi almış olmaları
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Faruk Çelik, Kanal7 TV'de Başkent Kulisi isimli programa katılmış olup bizi ilgilendiren önemli açıklamalar yapmıştır.
http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/csgb.portal?page=haber&id=basin565
Videonun 34:25- 37:20 arası bizi ilgilendiren kısımdır.
Spiker İş Dünyasından gelen; İSG Uzmanı, İş yeri hekimi ve engelli personel istihdamındaki sıkıntıları sorunca Sn. Bakanımızın cevabı başlıklar halinde şöyle olmuştur:
-Özellikle İSG Uzmanı istihdam etme konusundaki sıkıntı bize kadar ulaşmış durumdadır.
-İSG kanunun önemli bir kısmı yürürlüğe girmiş olup eksikler tamamlanmaktadır.
-Özellikle madenler,inşaat işleri, patlayıcı ve parlayıcı madde üretimi gibi tesisler çok tehlikeli olup A sınıfı uzman bulundurma zorunluğu vardır.
-Ancak mevcut durumda A sınıfı uzman sayısı 1500 kadardır.
-Bu nedenle bu uzmanlar çok tehlikeli iş yerlerine çok yüksek sözleşme bedelleri teklif etmektedir.
-Bizim amacımız iş yerlerine ilave mali yükler getirmek değil, çağdaş iş ortamları oluşmasını sağlamaktır.
-İş güvenliği uzmanlarının görevi bu iş yerlerinde riskleri belirlemek ve bu riskleri ortadan kaldırıcı çalışmalar yapmaktır.
-Bunun da bir bedeli vardır. Ancak bu bedel ocak söndürme bedeli değildir.
-Pazartesi günü yapacağımız yönetmelik değişikleriyle 1500 olan uzman sayısını 10binlere 15 binlere çıkararak bu konudaki teknik personel eksikliğini gidereceğiz.
-Bu süreç zarfında tarafların İSG Yasasında gördükleri olumsuz ve eksiklikleri Mart ayında yapacağımız toplantıda görüşüp karara bağlayacağız.
-İş verenlerimiz acele etmesin, panik yapmasın, kendilerine yük getirecek sözleşmeler imzalamasın.
6331 Sayılı Yasada mevcut eski kanun derken ?SAYIN ARKADAŞLAR BAKANIMIZIN AÇIKLAMASINA GÖRE AÇIĞI KAPATMAK İÇİN ESKİ YASA YÜRÜRLÜĞE TEKRAR GİREBİLİR . YANİ C B'YE B İSE A'YA BAKABİLİR.
sayın isgfrm üyeleri burada ki konuya verilen cevaplar sertleşmeye başlamış bulunuyor uygun görülmeyen mesajlar silinecektir. yazdığınız kelimelere ve ifadelere dikkat ederek mesajlarınızı atınız.
arkadaşlar boşuna artık yorumlarda bulunmayın ben size bakanlığın kesin uygulayacağı sistemi söylüyorum 1 haftaya kadar acıklanacak hersey.A-B-C uzmanlıklar kalkıyor belgesini 3 yıl önce alan arkadaşlar direk A sınıfı uzman olacak hayırlı olsun herkese..
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.