Herkese merhaba,
Şimdi yazacaklarım bazı arkadaşlara kabus gibi gelecek... Herkes haklı olarak işverenleri de, kanun koyucuları değil de kendi kalbinden geçenleri yazıyor...
Bir kaç senaryoda benden gelsin o zaman;
SENARYO-1: Yaptığı risk analizleri, katıldığı İSG Toplantı tutanakları, verdiği eğitim belgeleri ile en az 3 yıldır İSG konusunda profesyonel olarak çalışan C sınıflarına B sınıfı olma, B sınıfı olarak çalışanlara da A sınıfı olma yolu açılacak. Böylece A-B İG sayısı 5000-6000kişiye çıkacak.
Sertifikası olmayıpta aynı işyerinde 5 yıldır İş Güvenliğine bakan kişilere direk B sınıfı olma imkanı verilecek.
SENARYO-2: OSGB'lerde 1 adet A-B sınıfının altında 4 adet C sınıfı çalışması durumunda 4 adet C'de Çok Tehlikeli gruba hizmet vermesine müsade edilecek. (İSGB'lerde mevcut haliyle buna izin veriliyor)
Sayın Bakan Faruk ÇELİK bu iki senaryodan birini veya ikisini de uygulamaya koyabilir mi sizce?
Seviyeli olmak kaydıyla yorumlarınızı bekliyorum
hakikaten kabus gibi, ben gayet memnun şekilde bir OSGB firmasında çalışıyorum (sistem biraz farklı bizde
) ama bu senaryolar ve/veya igu konya arkadaşın söyledikleri gerek bireysel gerekse OSGB çalışanlarını epey sarsacak, zaten Haziran'a kadar ceza yok lafı bile işvereni kulağının üzerine yatırmaya yeter Haziran'a kadar.
şahsen bakanlıktan çıkmasını beklediğim yapabilecekleri en makul hareket buydu (doğru değil, makul
laf ağızdan çıktı bi kere), önceki yazılarımda da sektörel olması muhtemel demiştim ama burada jeo20 arkadaşın dediği oturanla yatan bir olacak tecrübe anlamında. Bakanlık A'sı ve saha A'sı gibi bir durum. umarım buna bir çözüm düşünürler, yoksa çok can yanar ve burada kastım gerçekten fiziki bir can yanması.
fakat jeo20 arkadaşın sayılara takılması konusunda ben daha rahatım, zira genelde muhtemelin 1,5-2 katını sallar politikacı kısmı, sizin senaryolarda çıkan sayılar zaten bakanlığın öngördüğü sayılardır bence de, bir de üzerine herkes bünyesindeki en az 3 yıl tecrübeli elemanını kursa gönderip belge aldı mı sözü edilen rakama epey yaklaşılır artık.
öte yandan ben de C'yim ama 4 C = 1 A konusu beni de çok korkutan bir konu, umarım bunu yapmazlar, çünkü bu "Bir araba A şehrinde B şehrine 4 saatte gidiyorsa 4 araba kaç saatte gider? Cevap: 1 saatte" gibi birşey olacak, inşallah olmaz.
Umarım Bakanlık adının hakkını vermeye başlar artık.
Neyse, hiç sevmem bu lafı ama bazen mecbur kullanıyorum: "Nasip bakalım, bekliycez..."