Bunun şimdiye kadar tartışılmayan en büyük yan etkilerinden birisi de şu;
3 yıl hastanede veznecilik yapmış mühendis, C sınıfı ise, taslağa göre A sayılacak, bu şu demektir, İSG alanında hiçbirşey bilmeyen (C snıfı eğitimlerinde ne kadar öğrenildiği burada sordukları saçma sorulardan belli), bir yeni C olmuş uzman, Çok TEhlikeli sınıfta A sayılacak. Yani hiçbir şey bilmeyen kişiye A sınıfı kadar sorumluluk veriyorsun. Aynı adam hastanede C ile çalışsa 1 sorumluluğu var, bu şekilde hile ile A yetkisi verdin, 100 sorumluluk olacak.
Yani sistemi tamamen uzmanın sorumluluğuna yıkıyorlar farkında bile değiller. Eminim doğacak tehlikenin bakanlık farkında bile değil. uzmanların ne kadar büyük ateşe atıldığını bilmiyorlar.
olası iş kazasında; yüzmilyarlarca lira tazminatı SGK işverene, işverende uzmana rucu etsin. Sistem bu olacak.
YEni mezun C'lerin halini burada görüyoruz, inşaatta ki atama yazısını, kendi firmasına copy-paste yapmaya çalışıyor, çalışma saatlerini tartışıyor.
Bakanlıkta kalkıyor bu adama A yetkisi verip, en büyük sorumluluğu boynuna asacak.
Mahkemede ben aslında C idim, sonrada A oldum diyemez. A olarak yargılanır. Hemde Belirsiz-Belirli İş Sözleşmesi ile.
Son olarak Şunu aklınıza iyice sokun:
ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA; C SERTİFİKASI İLE ÇALIŞMAK İLE A SERTİFİKASİ İLE SÖZLEŞMELİ ÇALIŞMAK ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR