güzel dedin de hocam yazdık ya sektörel bir düzenleme getiri, mesleki tecrübeye göre sınıfı belirler diye.
hatta senin sorduğu "yeni mezuna, mezuniyet yerine uygun işte çalışma sebebiyle A sınıfı muamelesi yaparsa sorun olmaz mı" sorusuna ben zaten "çalışma yılı veya tecrübesine göre sınıf yetkisi verebilir o sektörde" demiştim.
ayrıca lütfen unutmayın, beyin fırtınasının mantığında zaten birazda sallamak vardır ki düşünmeyi hızlandırsın.
Ben şahsen çoğu mantıklı çözümü "sallama"ların verdiği fikirlerden giderken buluyorum.
ayrıca ben kimya mühendisiyim ama 10 yıldır tekstil sektöründe çalışıyorum, senin anlattığın mantıkla değerlendirirsek ben daha ömrümde görmediğim kimyasal fabrikasını A sınıfı olarak denetlerken 10 yıldır çalıştığım tekstil boyahanelerine C sınıfı olarak girip turist gibi gezeceğim. İşte bu sebeple bence sadece mesleki değil tecrübe edilen iş dalı da dikkate alınmalı ve sınıflandırmaya mezuniyet yılı da eklenmeli ki yeni mezun çocuk A sınıfı olarak görüleceği bir ortamda, kalantor patronların, eski ve ukala ustabaşlarının altında ezilmesin.
sorduğun konuya gelince; soru tam net anlaşılır değil fakat yine de cevaben aklıma şöyle birşey geliyor, iş güvenliği uzmanlığını kim yaparsa yapsın, bakanlık nasıl bir düzenleme getirirse getirsin kanunun getirdiği "işverenin yükümlülüğü" konusu asla işverenin yakasından düşmez. işvereni sadece uzman bulma konusunda kayırmış olur.
Bakanlığın düşünme konusunda sıkıntı yaşadığını daha önce farklı başlıklarda ben de yazmıştım
işkembe konusunda genelleme yapmazsak sevinirim, okumuş-yazmış o kadar insanız burada.