Koca koca adamlar okulunu bitirmiş askerliğini yapmış belkide halen ergen gibi atışmalar konuşmalar çok yanlış. Bu işte 2 yıllık isg veya mühendisin teknik elemanın hiçbir farkı yok mühendisim diyip övünen arkadaşlar diğerlerini çekiştiren veya ne alakası var diyen arkadaşlar o zaman siz niye isg uzmanı oldunuz ? madem mühendissiniz neden mühendis olarak çalışmıyorsunuz ? herkes iş güvenliği uzmanı. 2 yıl boyunca isg dersi görmüş teknik elemanı 1 aylık eğitimle hor göremezsiniz bu tamamen eziklik psikolojisi özgüvensizlik ve kibirdir. Bende özel sektörde çalışan endüstri mühendisi ve fizikçiyim.
Saygılar..
Büter Kardeşim,
1. Bir yazı hakkında yorum / fikir yazmadan önce o yazının tümünü en baştan (zincirin ilk halkası olan yazıdan itibaren) okuyup ta yorum yapman gerekir. Ama görülüyor ki öyle yapmadan hareket etmişsin ya da konuyu tam kavrayamamışsın. Nasıl ki bir konuşmanın içinden bazı lafları cımbızla seçip te sadece o seçilen laflar üzerine gidilerek yorum yapılması konuyu asıl konudan tamamen alakasız bir hale dönüştürürse işte senin de yukarıdaki yorumun da maalesef konuyla o hale getirmiş.
2. Ben konuya bir arkadaşımızın
"o yüksek ücetleri adamlar mühendislik mezununa veriyor.teknik elemanlara değil(fizik kimya ve teknik öğretmen mezunlarına vermezler o paraları)bir taşta iki kuş misali işletmelerinde hem mühendis hemde isg uzmanı bulunduruyor 1500 tl den iki iş için 3000 tl veriyor.ama teknik elemanı ne diye alacak sadece uzman olarak...." diyerek teknik eleman olarak adlandırılan Fizik, Kimya bölümünde okuyanları belki farkında olmayarak belki de bilmeyerek biraz da rencide ederek bir yorum yapmasıyla konuya dahil olmuştum ve eğer dikkat ettiysen cevaben Mühendis ile Teknik Eleman'ın anlamlarını açıklamıştım.
3. Bu açıklamalarım neticesinde bakanlığın isimlendirme hatası yaptığını söylemiş ve bunu biraz daha açarak yanlışlığın en baştan yapıldığını 4 yıl fakülte okuyan bir kişi ile 2 yıl MYO okuyan bir kişinin aynı ünvanı paylaşmasının yanlışlığını bir usul hatası yapıldığını anlatmıştım. Tabi burada dikkat edilseydi eğer
"(Baştan belirteyim kimseyi küçümsemek gibi bir düşüncem asla olamaz, her mesleğe saygı duyarım)" bu sözü de en başta söylediğimi tekrar hatırlatırım.
4. Ama ne oldu bir MYO mezunu arkadaşımız tıpkı cümlenin içinden cımbızla kelimeleri seçerek cevap vermeye kalkınca haliyle konu da hiç alakası olmayan ve istenmeyen bir atışma boyutuna dönüştü. Tabi bu arada o arkadaş hala konuyu anlamamakta ısrar edince de işte o zaman da maalesef anlayacağı şekilde hoş olmayan bir açıklama yapmak zorunda bıraktırdı. Yoksa onu aşağılamak ya da küçümsemek gibi bir düşüncem yoktu. Ama o arkadaş maalesef görülüyor ki hassasiyet hususunda sınırı çok zorladığını hala anlayabilmiş değil. Her neyse o onun sorunu.
5. İSG hususunda 2 yıllık olsun 4 yıllık olsun, mühendis ya da teknik eleman olsun hiç fark etmez hepimiz bu sektördeyiz bunun aksini iddia etmiyorum. Bu sektörde olan hiç kimseyi hor görmüyor onlara kibir de yapmıyorum. Ancak dedim ya en baştan yapılan adlandırma hatası ve bir arkadaşımızın anlamadan konuya balıklama dalması konuyu buralara getirdi. Bu kadar uzun açıklama gereği hissetmemin sebebi senin de konunun en başındaki açıklamamı görmemiş ya da kavrayamamış olduğunu gösteriyor ki
"herkes iş güvenliği uzmanı. 2 yıl boyunca isg dersi görmüş teknik elemanı 1 aylık eğitimle hor göremezsiniz bu tamamen eziklik psikolojisi özgüvensizlik ve kibirdir. Bende özel sektörde çalışan endüstri mühendisi ve fizikçiyim." şeklinde yorum yapmışsın.
Bak ne güzel söylüyorsun: Endüstri Mühendisiyim, Fizikçiyim diyorsun. Şimdi çalıştığın o işyerinde bir teknisyen gelip te sana yahu senin benden ne farkın var dese seninle aynı ünvana sahip olduğunu söylese senin yaklaşımın bakış açın nasıl olur? Sen kendi mesleğinden senin ünvanından olan bir kişinin yönetimi altında çalışabilirsin eminim bundan rahatsızlık hissetmezsin, ancak 2 yıllık eğitime sahip olan bir teknisyenin yönetimi altında çalışmayı ne kabul ne de aynı ünvanı paylaşmayı kabul edebilirsin. Bu hiç bir şekilde kibir ya da başkalarını hor görmek değildir. Buna AST - ÜST durumu denir ki bu tüm dünyada olan bir durumdur ve olması gereken bir durumdur. Bunu KİBİR ya da HOR GÖRMEK şeklinde değerlendirmek yanlışın doğruluğunu iddia etmektir.
Lütfen objektif olalım.
Selamlar.