Biraz komik olmuş. Gözünüzde işveren korkutularak ikna edilebilecek imajı olmuş, bu yanlış. Doğrusu bilgi ve tecrübemizle bizdeki farkı göstermemiz daha çok işe yarar. Eğer binlerce uzmandan bir farkımız var ise. Yoksa 1500 TL.
Doğru biraz komik olmuş (?) ama ne komik olmuş biliyor musunuz işverenleri hiçbir şeyin korkutamayacağını, etkilemeyeceğini düşünmeniz olmuş. Bir şeyin mantıklı dayanaklarıyla ( Maliye Bakanlığının Adli Para Cezaları, Kesinleşmiş Yargı Kararları, İş Kazası geçirmiş insanların resimleri ile) İş Güvenliğinin önemini ve işverenler ve çalışanları etkileyen maddi manevi boyutundan haberdar etmeyip siz nasıl Rehberlik (
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ SORUMLULUK EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
İş güvenliği uzmanlarının görevleri
MADDE 9 – (1) İş güvenliği uzmanları, aşağıda belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür:
a) Rehberlik
)
görevinizi yerine getirmeyi düşünüyorsunuz. Danışmanlık yaptığınız işvereni bu gibi kanuni belge ve kaza argümanları ile etkileyip işin ciddiyetini anlatmak "komik"ken bilgi ve tecrübeyi yansıtamıyorken; siz acaba ne yaparak bilgi ve tecrübenizi göstermeyi planlıyorsunuz. Biraz açıklayıp anlatırsanız işverenleri komik olmayan etkileme yollarınızı bu satırları okuyan bütün arkadaşlara da yol göstermiş olursunuz... Eğer bu işte para cezaları olmasa hiçbir İşveren ne İş Güvenliği Uzmanı ne İşyeri Hekimi ne de OSGB çalıştırmaz kullanmazdı. Ben bildiğim metodları örnekler vererek açıklıyor ve amacımı yineliyorum amacım: İş Güvenliği Uzmanı arkadaşlara görüşmelerinde destek olup işveren nezdinde "bu uzman bana gerekli" moduna sokmak ve bu piyasayı 1 TL yukarı çekmek... Bu hepimizin kârınadır aziz dostlar... Saygılar Selamlar...