OSGB 'lerden mümkün mertebe uzak durun. Çalıştık gördük birkaç osgb'de .İş güvenliği umurlarında değil. Tek dertleri paradır. Sizinle anlaşırlar daha uygun fiyata aynı işi yapan uzman bulduklarında deneme süresi sonunda sizin yerinize ucuza çalışanı alırlar. Size baret ,yelek bile vermezler doğru dürüst. Fotoğraf makinesi vs bilgisayar imkanı bunlar yok. Bilgisayar verirler çalışmaz, ofiste çay bile içemezsin emin ol. Uzmanlık yapamazsın saha da sana gözetmenlik yaptırmaya çalışırlar sonra da dökümantasyondan n'aber derler.Bunlar bu kadar şakadır işte. Risk analizi yapın derler ama yapmanıza fırsat ve imkan vermezler. Size verdikleri parayı çok görürler.Normal bir fiyata anlaşırsınız ,düşünürler acaba fazla mı veriyoruz ,sonra sizi çağırırlar ,biz sizinle yolları ayırıyoruz performansınızı beğenmedik diye.Şu ana kadar iyi bir OSGB duymadım .Şu adı çıkan ünlü osgb'lerde dahil ki ben onlarla çalıştım zaten. Tek sıkıntı para olsa neyse tamam da sana çalışabileceğin uygun ofis ,araç gereç temin etmiyorlar ki. Hele ki osgb'lerde birçok uzmanın olduğu ekiple hiç çalışılmıyor.Çekilecek gibi değil egoları. Belgesini yeni alanın havasından suyundan geçilmez . Saçma sapan insanlar . Bunlar mı iş güvenliğini sağlayacak diyorsun. Egosu kadar bilgisi olsa insanların sorun yok. Bu iş ego işi değil. Belgeyle Uzman olunmaz.Uzmanlık bir süreçtir. Demokrasi gibidir.Kendini geliştirirsin. Öğreneceğin milyon şey vardır. OSGB'ler hakkında olumsuz düşündüm onlarla çalışmadan önce,bir de bir gireyim bakayım dedim gördüm işte gözümle de gördüm ,yaşadım. Bir kere bunlar firmalarla tüm sorumluluğu üzerlerine alacak şekilde sözleşme yağıyorlar ,bu sorumlulukları da sözleşme ile uzmanın üzerine yıkıyorlar. Tamam yasaya göre işveren sorumluluklarını devredemez ama uygulamada öyle yürümüyor ki ülkemizde herşey kağıt üstünde kalıyor biliyorsunuz bir kaza olduğunda ülkemizde adalet günah keçisini bulmaktan ibarettir. Bu iş başlamadan bitti üzülüyorum.